İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Maket bıçağı yardımıyla silikonu kesebilirsiniz. Fakat bunu yaparken duş teknesinin zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Küvet silikonu da bu yöntemle sökülebilir. Maket bıçağını kullandıktan sonra silikon çıkarıcı ilaç sürerek bir müddet beklemelisiniz.
Bazı solüsyonlar direkt silikonu çözebilir. Bunlar aseton, alkol gibi maddelerdir. Ayrıca silikona özel solüsyonlar da bulunur.
Silikon lekesi genel olarak ısı tabancası ile beraber saç kurutma makinesi kullanmak suretiyle çıkarılmaktadır. Aynı zamanda pasta ile nazik bir şekilde ovalamak suretiyle hemen arkasından tamamen çıkarmak mümkündür.
İlgili 36 soru bulundu
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.
Bu bağlamda özellikle ısı kullanmak en uygun çözümler içerisinde yer alır. Bu doğrultuda kurutma makinesi ya da ısı tabancası değerlendirilmek suretiyle, ilgili alandaki silikon çözülene kadar uygulanmalıdır. Ardından nemli ve temiz bir bez ile ilgili bölge silinmek suretiyle tertemiz hale getirilebilir.
İyice kurumuş ve deterjanlı bezle de çıkmayan silikonu sert bir spatula gibi bir yardımcıyla bir ucundan kaldırmayı deneyebilirsiniz. Elbette bu durumda fayansın çizilmemesi için de özenli davranılmalıdır. Alkol ya da aseton gibi solüsyonlar da silikon temizlemede etkilidir.
Eskiden, kalmış silikonları temizlemek için jilet gibi malzemeler kullanılırdı ve bu uzun zaman alırdı. Şimdi ise silikon sökmek için özel yapı malzemeleri bulunmaktadır. Bunları o bölgelere dökerek silikonun yumuşamasını sağlayabilir ve rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Sulandırdığınız çamaşır suyunu bir sprey şişesi yardımıyla pamuğun üzerine sıkın. Böylece yüzeyde nemli şekilde çamaşır suyu kalacak. Tüm lekeler pamuğa yapışacağı için de temizlemeniz kolay olacaktır. Yaklaşık 2 -3 saat bu şekilde bekletin.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Gazyağı 45-50 derece suda şampuanla temizlenir çok sıcak su uygulamayın boyanın verniğini söker alır..
- Kararmış silikonları temizlemek için birkaç doğal malzeme kullanabilirsiniz. Bunlardan biri, karbonat ve su karışımıdır. Bu karışımı silikonun üzerine uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra, bir fırça veya sünger kullanarak silikonu temizleyin.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Küflü bölgelere beyaz sirke ve kabartma tozunu karıştırarak sürün. Sert bir fırçayla ağır lekeleri ovun. Islak bir süngerle duruladıktan sonra mikrofiber bez kullanarak uygulama alanınızı kurulayın. Küfü yok etmek için çamaşır suyunu suyla karıştırarak uygulama alanına püskürtün.
Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
Sil-Poxy®; RTV silikonuyla, bazı plastikler (üretan), sıvalar / seramikler, kumaşlar vb. diğer yüzeyleri ve silikonları yapıştırmak için özel olarak yapılmış tek bileşenli bir yapıştırıcıdır.
Hava şartlarına ve suya dayanıklıdır.
Dayson Silikon ve Mastik Kullanımı
Bu nedenle dış yüzey ise yağışın olmadığı havalarda kullanılması önerilir. Dayson silikonlar, 4 ila 8 saat arasında ideal bir kurumaya ulaşır. Bu süre zarfında su ile temas etmeden kendi haline bırakılması oldukça önemlidir. Böylece diğer işlemleri gerçekleştirmeniz daha doğru olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri