Felsefe taban puanları, AYT'de eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Felsefe Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Felsefe bölümü, üniversitede sözel kısımdan tercih edebileceğiniz 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
TYT konuları arasında matematik, Türkçe, biyoloji, fizik, coğrafya, kimya, tarih, din kültürü ve felsefe yer almaktadır. AYT sınavı ise öğrencilerin alan bilgisini ölçer.
Felsefe Öğretmenliği taban puanları ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü 2023 taban puanı 309,9402'dir.
İlgili 31 soru bulundu
Felsefe grubu öğretmenliği bölümü eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır. Üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlı olan felsefe grubu öğretmenliği bölümünü kazanmak için Türkçe ve Matematik dersleri ile ilgili soru çözmek gerekir.
Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
TYT Felsefenin insanlara zor gelmesinin temel nedeni kavramların soyut olması ve içeriğini günlük hayatla bağdaştıramadığımız konuların oluşturması ancak belirli bir çalışmayla kavramlara ve içeriğe olan tanışıklığımızı artırarak bu sorunun üstesinden gelebiliriz.
Felsefe Bölümü mezununa 'felsefeci' denir. Felsefeci, düşünce ve bilgi sistemlerini inceleyen, fikir dünyasını ve insanlık tarihini analiz eden bir uzmandır.
Felsefe, soruların önemini anlamayı öğretir; bireyi kendi için düşünmeye sevk eder; problemleri farklı perspektiflerde ve çok çeşitli seviyelerde değerlendirmeye teşvik eder. Bu yaklaşım, felsefe çalışırken kazanılan yeteneklerin kıymetli ve aktarılabilir olduğunu iddia eder.
AYT felsefe 4 adet dersi içermektedir. Bunlar felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık. Sözel alandan hazırlanan öğrenciler sosyal-1 testinde bu derslerden sorumlu olacaklar.
AYT sınavında sözel puan türünde Edebiyat dersinde 1 doğru; 3.00 puan, Tarih dersinde 1 doğru 2,802 puan, Coğrafya dersinde 1 doğru 3,33 puan ve Tarih 2 dersinde 1 doğru 2,91 puan, Coğrafya 2 dersinde 1 doğru 2,91 puan, Felsefe grubu 1 doğru 3.00 puan ve din Kültürü 1 doğru 3.33 puan değerine sahiptir.
Felsefe Bölümü okumak için TYT ve AYT sınavlarına girmeniz, TYT sınavından 150 puan ve üzeri puan alarak AYT puanına girmeye hak kazanmanız gerekir. Bu bölümde okuyacak kişilerin sözel derslerle arasının iyi olması ve felsefi konulara meraklı olması gerekir.
Bölüm, eşit ağırlık (EA) ya da Türkçe-Matematik (TM) olarak tanımlanır. Türkçe-matematik, sayısal ve sözel derslerin dengeli şekilde öğretildiği bölümdür. Lisede eşit ağırlık bölümünü tercih eden öğrenciler; Türkçe, matematik, geometri dersleriyle birlikte coğrafya, tarih, felsefe gibi derslerin de eğitimini alır.
Felsefe mezunu olan kişilerin pek çok alanda çalışma imkanı var. Genel olarak akla ilk akademik kariyer yapmak geliyor. Felsefe'ye devam etmek istiyorsanız akademik kariyer çok doğru bir tercih ve farklı alanlarda çalışmak için de güzel bir zemin oluşturuyor.
eleman.net verilerine göre, Felsefe Öğretmeni 2023 yılında ortalama 19.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Felsefe Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 14.960 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.240 TL maaş alıyordu.
Felsefe bölümü lisans düzeyinde dört yıllık bir eğitim vermekte ve öğrencilerine sorgulayıcı ve yaratıcı düşünme alışkanlığı ve felsefe alanına ilişkin temel bilgileri kazandırmayı hedeflemektedir.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Türkiye'deki bölümler arasındaki sıralamalara baktığımızda felsefe; hukuk, psikoloji, sosyoloji, ekonomi gibi bölümlere kıyasla daha az puanlarla girilebilen bir bölüm. Bu durum felsefenin zor olmadığı ve kimilerince biraz ahmak işi olduğu gibi bir düşünce doğurabiliyor.
Eşit Ağırlık puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat, Matematik, Tarih-1 ve Coğrafya-1 testlerini çözecek. Sözel puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat , Tarih-1, Coğrafya-1, Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu Dersleri, Din Kültürü sorularını çözecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri