Öğretmen adayları, felsefe öğretmeni olarak atanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve alan bilgisi sınavlarına girmelidir.
KPSS-Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken sınavdır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir.
Felsefe Grubu Öğretmenliği (EA) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Felsefe Bölümü Okumak için Ne Gereklidir? Felsefe Bölümü okumak için TYT ve AYT sınavlarına girmeniz, TYT sınavından 150 puan ve üzeri puan alarak AYT puanına girmeye hak kazanmanız gerekir.
Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
İlgili 34 soru bulundu
Bütün adaylar gibi öğretmen adayları da GY- GK (Genel Yetenek / Genel Kültür) + Eğitim Bilimleri + ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi)'ne girmek zorundadır.
KPSS Alan Sınavları 3. Oturumu ise (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 25 Eylül 2022 tarihinde uygulanacaktır. A Grubu kadrolara yönelik alımların hepsi kurumsal alımdır ve genel olarak her kurum farklı puanlar kullanmaktadır. Bu nedenle A Grubu adayların bu alana yönelik tüm oturumlara girmesi uygun olacaktır.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Öğretmen adayları, felsefe öğretmeni olarak atanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve alan bilgisi sınavlarına girmelidir.
Paylaşılan en düşük Felsefe Öğretmeni maaşı 17.700 TL iken, en yüksek ise 42.500 TL'dir.
Felsefe öğretmeni nerede çalışır? Eğitim fakültesinden mezun olduktan sonra devlet okulunda öğretmenlik yapmak isteyen felsefe öğretmenlerinin Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeleri gerekir. Bu sınavda yeterli puanı alan felsefe öğretmenleri, atanarak devlet okullarında öğretmen olarak çalışabilir.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
Felsefe Grubu Öğretmeni, devlet okullarının lise kademelerinde veya özel eğitim kurumlarında çalışan felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerine giren kişidir. Devlet okullarında felsefe dersi 10. sınıf ve 11. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak zorunlu ortak dersler kategorisindedir.
Türkiye'de Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi gibi okullarda felsefe grubu öğretmenliği bulunur. İlgili okulların felsefe grubu öğretmenliği tercih puanları son üç yılda 289 puan ile 325 puan arasında değişiklik gösterebilir.
Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir.
Eğitim fakültelerine bağlı olan felsefe grubu öğretmenliği öğrencilere felsefe, psikoloji ve sosyoloji alanında dersler verir. Bu bölümde eğitim alındığı takdirde felsefe alanında donanımlı kişiler yetişir. Bu şekilde eğitim alan öğrenciler mezun olduktan sonra felsefe grubu öğretmeni olarak göreve başlayabilirler.
KPSS ÖĞRETMENLİK PUAN TÜRÜ NEDİR? KPSS P10 PUAN TÜRÜ: Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenleri ile hesaplanmaktadır. Bu puan türü 1 yıl süreyle geçerli olmaktadır.
Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı.
(**) Psikoloji mezunları Milli Eğitim Bakanlığında “Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ve Meslek Dersi Öğretmeni (Psikoloji, Felsefe, Mantık, Eğitim psikolojisi, sosyoloji, gerontopsikiyatri vb. dersleri) olarak atanabilmektedir.
Sosyoloji mezunları; Formasyon alarak, MEB'e bağlı okullarda ve üniversitelerde, Felsefe Grubu Öğretmeni unvanıyla çalışabilir. Lisansüstü eğitim alarak, üniversitelerde akademik kariyer yapabilir.
İngilizce, Fizik, Sosyoloji, Felsefe vb.) mezun olup öğretmenlik sertifikası olan ya da olmayan herkes sınıf öğretmeni olarak atanmıştır.
KPSS'ye lisans düzeyinde girenler A grubu kadroların giriş sınavlarına başvurunun yanı sıra B grubu kadrolara ve Eğitim Bilimleri Sınavına da katıldıkları takdirde öğretmenlik yerleştirmelerine de başvurabilirler.
Anonim (3dcd)Tek yıllarda yapılan KPSS'ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilmektedir. Tek yıl puanlar, A grubu memurluk ve öğretmenlik başvurularında kullanılabilmektedir. Öğretmen adayları P10 ve P121 puan türleri ile tercih yapmaktadır. Diğer puanlar (P93-P94 hariç) ise A grubu alımlarda kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri