maltepe'ye bağlı iken, samandıra'ya dahil edilen, ardından ataşehir'e eklenen istanbul mahallesi. yeni çamlıca mahallesi, samandıra, kayışdağı, büyükbakkalköy, türkiş blokları, dudullu semt/mahallelerinin ortasında yer alır.
Ferhatpaşa, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Ataşehir ilçesine bağlı 17 mahalleden biridir.
319, Ataşehir bölgesinde bulunan Ferhatpaşa konumuna giden son Otobüs aracıdır. 00:34 civarında buradan geçer.
320 FERHATPAŞA - ÜMRANİYE METRO/ÇAMLICA CAMİİ Metrobüs hattı, İETT bünyesinde İstanbul'da hizmet veren bir otobüs hattıdır. Bu hat, İstanbullular tarafından en çok tercih edilen otobüs hatlarından birisi durumundadır. Diğer birçok hat gibi, 320 hattı da birçok duraktan geçer.
Ataşehir, İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan bir ilçedir. İstanbul'un doğu yarısında, Kocaeli Yarımadası'nın batı kısmında yer alan ilçenin denize kıyısı yoktur. 2008 yılında Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar'dan bâzı mahallelerin içine katılmasıyla ilçe statüsü kazanarak İstanbul'un 39 ilçesinden biri olmuştur.
İlgili 44 soru bulundu
Serdar Ferhat Paşa (ö. 1595), III. Murad saltanatı döneminde 1 Ağustos 1591-4 Nisan 1592 tarihleri arasında yaklaşık sekiz ay, 16 Şubat 1595-7 Temmuz 1595 tarihleri arasında da yaklaşık dört ay sadrazamlık yapmış bir Osmanlı devlet adamıdır.
Ferhat Paşa Antlaşması, III. Murat devrinde 21 Mart 1590 tarihinde Osmanlı Devleti'yle Safevilerin yönettiği İran arasında imzalanmış bir barış antlaşmasıdır.
Ferhad Paşa ya da Damad Ferhad Paşa (1485 - Ekim / Kasım 1525), Osmanlı devlet adamı. Memlük Beyi Canberdi Gazâlî'nin ayaklanmasının bastırılması sırasında, Suriye'ye düzenlenen seferin serdarı olarak atandı. I. Selim'in İran'a ve I. Süleyman'ın Rodos'a düzenlediği seferlerde yer aldı.
Arnavut asıllıdır. Devşirildikten sonra Enderun'da yetiştirildi ve kapıcıbaşılık göreviyle saraydan çıktı.
1927'de Bulgaristan'ın Filibe şehrinden göç eden ve yöreye ilk yerleşen göçmen grubuna tarım için ayrılan bölgede bağcılık yapılmış, sağmal inekler yetiştirilmek üzere Velibey (Demirkapı), Ferhatpaşa ve Cicoz adlı çiftlikler kurulmuştur.
Bu nedenle sık sık Osmanlı devleti ile İran arasında savaşlar olmaktadır. Bu savaşlardan biri olan ve 3. Murat zamanında gerçekleşen Osmanlı İran savaşı sonucunda Ferhat paşa Antlaşması imzalanmıştır.
Osmanlı Devleti'nin III. Murat döneminde İran ile yapmış olduğu anlaşmaya Ferhat Paşa Antlaşması adı verilmiştir. Antlaşmanın 1590 yılında yapıldığı bilinmektedir. Bu antlaşma Osmanlı açısından zaferle sonuçlanan bir antlaşma olmuştur.
1578-1590 Osmanlı-Safevî Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu ile Safevî Devleti arasında tüm Kafkaslar ile Güney Azerbaycan'da cereyan eden ve Osmanlıların zaferiyle sonuçlanan savaş.
Kastamonu beylerbeyliğinde 67 sene kalan Ferhad Paşa 972'de (1564/65) üçüncü vezir olarak kubbe altına girdi. Bu görevde iken 974 (1566/67) tarihinde Kanunî Sultan Süleyman'ın oğlu Şehzade Mehmed'in kızı Hüma Şah Sultan ile evlendirildi. Ferhad Paşa, Kanunî'nin son seferi olan Zigetvar seferine iştirak etmiştir.
Nasuh Paşa Antlaşması, 20 Kasım 1612 tarihinde Osmanlı Devletiyle Safevî Hanedanı'nın yönettiği İran arasında imzalanmış bir antlaşmadır.
V. Mehmed ya da Mehmed Reşad (Osmanlıca: محمد خامس, Meḥmed-i ẖâmis; 2 Kasım 1844, İstanbul – 3 Temmuz 1918, İstanbul), Osmanlı İmparatorluğu'nun 35. padişahı ve 114. İslam halifesi.
Tebriz'deki İran Şahı I. Tahmasb padişahın Hoy'a geldiğini öğrenince bütün şehri tahliye ettirir ve kendisi de Kazvin'e çekilir. 27 Temmuz 1548 tarihinde padişah zorlanmadan Tebriz'i ele geçirir.
Karlofça Antlaşması, 26 Ocak 1699 tarihinde Osmanlı ile başlarında Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu bulunan diğer Kutsal İttifak devletleri (Avusturya, Venedik ve Lehistan) arasında imzalanmış olan bir barış antlaşmasıdır.
Köy muhtarı ve ihtiyar meclisi azaları doğrudan doğruya köy derneği tarafından ve köylü kadın ve erkekler arasından seçilir. Köy muhtarı ihtiyar meclisinin başıdır.
Yapılacak işler bakımından bir kaç mahallenin bir muhtar ve ihtiyar heyetine bağlanması veya bir mahallede birden fazla muhtar ve ihtiyar heyeti bulunması belediye meclisinin kararına ve o mahallin en büyük mülkiye memurunun tasdikına bağlıdır.
Muhtar Ne Demek? Kelime anlamı bakımından "Seçilmiş kişi" olarak ifade edilen muhtar; bir köyün ya da mahallerin yönetiminden sorumlu kişi olarak kabul görür. 5 yıllık görev süresi olan muhtar, köy ve mahallelerde tüzel kişiliği temsil eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri