Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Fethipaşa Sosyal Tesisleri konumuna en yakın metro durağı hangisidir? Kuzguncuk, Üsküdar Fethipaşa Sosyal Tesisleri konumuna en yakın metro durağı Fıstıkağacı. 2 dk yürüme mesafesindedir.
Kuzguncuk, Üsküdar Fethi Paşa Korusu Sosyal Tesisleri konumuna en yakın metro durağı Fıstıkağacı. 5 dk yürüme mesafesindedir.
Kuzguncuk, Üsküdar bölgesinde bulunan Fethipaşa Korusu konumuna en yakın metro durağı hangisidir? Kuzguncuk, Üsküdar Fethipaşa Korusu konumuna en yakın metro durağı Fıstıkağacı. 15 dk yürüme mesafesindedir.
Fethipaşa Korusu, İstanbul'un Üsküdar ilçesi, Paşalimanı bölgesinde bulunan, denize bakan bir korudur. Kuzguncuk ve Sultantepe mahalleleri arasında yer alır.
Fatih İBB Haliç Sosyal Tesisleri konumuna en yakın tramvay durağı Fener. 4 dk yürüme mesafesindedir.
İlgili 32 soru bulundu
İBB Haliç Sosyal Tesisleri konumuna en yakın duraklar: Küçük Mustafapaşa - Balat Yönü 416 metre uzaklıkta, 6 dk yürüme mesafesinde. Fener - Eminönü Yönü 511 metre uzaklıkta, 7 dk yürüme mesafesinde. Fener - Eyüp Yönü 522 metre uzaklıkta, 7 dk yürüme mesafesinde.
Eminönü - Eyüp - Alibeyköy (Haliç) Tramvay Hattı, 14 istasyondan oluşmaktadır. Alibeyköy Otogarı İstasyonu'nda Seyrantepe - Kağıthane - Alibeyköy Metro Hattı ile entegre olacak. Eminönü - Eyüp - Alibeyköy Tramvay Hattı, saatte tek yönde 25 bin yolcuya hizmet verecek.
Fethipaşa korusu haftanın yedi günü halka ziyarete açıktır. Koru hafta içi ve hafta sonu 08:30 ile 23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Fethipaşa Korusuna giriş ücretsizdir ancak koruda bulunan tesislerden yararlanmak isterseniz bir ücret ödemeniz gerekmektedir.
İsmini II. Mahmud ve I. Abdülhamid dönemlerinde valilik, elçilik ve nazırlık yapan Fethi Ahmet Paşa'dan alıyor. Şehrin karmaşasından uzak, yeşillikler içinde temiz havada yürüyüş ve koşu alanları bulunan, restoran, kafe ve çay bahçelerinde dinlenebileceğiniz güzel bir koru.
Tarihi Fethi Paşa Korusu; Anadolu yakasının Boğaz kıyısında yer alan ve Sultantepe semtinin Boğaz'ı gören sırtlarından, Kuzguncuk Tepesi ve Paşalimanı'na kadar uzanır.
Kurumlar. Üsküdar'ın Kuzeyinden başlayarak bütün sırt ve dik yamaçları kaplayarak Kuzguncuk tepesinde nihayet bulan korudur.Adını Tophane Müşhiri Fethi Ahmet Paşa'dan alır. Yüz ölçümü 16 hektar olan korunun mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.
Fethi Paşa Korusu, İstanbul'un Üsküdar ilçesi, Paşalimanı bölgesinde bulunan, denize bakan bir korunun ismidir. Özel bir yeri anlattığı için büyük harfler ile yazılmalıdır. Bu kelime genellikle fethi paşa korusu şeklinde yanlış yazılmaktadır.
Sultan Korusu'na Nasıl Giderim? Sultanbeyli'de bulunan Sultan Korusu'na hem şahsi aracınızla hem de toplu taşımayı kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 132M, 18M, 132V gibi toplu taşıma araçlarının son durağı korunun hemen yakınıdır.
Boğazın incisi ve nefes deposu olan Fethipaşa Korusu içerisinde yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır. Sevdiklerinizle birlikte boğaza karşı oturup sohbet edebilir ya da piknik yapabilirsiniz.
İstanbul ilinde toplam 54 adet koru ve özel orman vardır. Bunların toplam yüzölçümü 6735,8 hektardır. Denetimi İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. İstanbul'daki koruların 11'i İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aittir.
İçerisindeki iki köşk İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, 2003 yılında sosyal tesis olarak İstanbulluların hizmetine sunuldu.
Fethi Paşa Koru'sunun Sahibi? Üsküdar'da her mevsim İstanbulluların teveccühüne mazhar olan Fethi Paşa Korusunun sahibi Fethi Ahmed Paşa, 1801-1858 yılları arasında yaşamış Osmanlı Devleti'nin önemli bir asker, diplomat ve devlet adamıdır.
Boğaz'a komşu olan bu koru 134.150 metrekarelik bir yüzölçümüne sahip. Kuzguncuk Korusu diye de adlandırılıyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veriyor.
05.06.2022 ailecek mihrabat korusuna gittik. Kahvaltı yapmayacaksanız sadece gezeceksiniz, giriş 12 TL. Kahvaltı yapacaksınız ücret almıyorlar.
İçerisinde otoparkı bulunan Fatih Korusunda otopark ücreti de bulunmamaktadır. Fatih Korusu hafta içi ve hafta sonu her gün ziyaret edilebilir. Yaz aylarında saat 10:30 ila 17:30 arasında hizmet verilirken, kış aylarında havanın erken kararmasıyla daha erken kapanabilir.
Haliç Metro İstasyonu, İstanbul metrosunun M2 (Yenikapı - Hacıosman) Metro Hattı'nda yer alan ve 15 Şubat 2014'te hizmete giren metro istasyonudur. İstasyon, Haliç üzerine inşa edilen Haliç Metro Köprüsü üzerinde yer almaktadır.
Alibeyköy Metro İstasyonu, İstanbul metrosu'nun M7 (Yıldız - Mahmutbey) Metro Hattı'nda yer alan ve 28 Ekim 2020'de hizmete giren viyadük üzerindeki metro istasyonudur.
Haliç (Altın Boynuz olarak da bilinir), İstanbul'un Avrupa yakasını kaplayan Çatalca Yarımadası'nın güneydoğu ucunda, Boğaziçi girişinde, İstanbul (Tarihi yarımada) ve Beyoğlu platolarını birbirinden ayıran deniz girintisi.
Marmaray tren hattını kullanarak Mustafa Kemal istasyonunda inip Küçükçekmece yönüne doğru 10 dk yürüyerek de merkezimize ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri