Fethiye, Akdeniz Bölgesi'nin batısında, Muğla iline bağlı bir ilçedir. Yüzölçümü 3.059 km²'dir. Muğla ili de dahil en geniş yüzölçümüne sahiptir. Doğu ve güneydoğusu Antalya ili, güneyi, güneybatısı ve batısı Akdeniz, kuzeybatısı Dalaman ilçesi, kuzeyi Denizli ve Burdur illeriyle çevrilidir.
Fethiye, Akdeniz ve Ege Bölgesi'ni birbirinden ayıran bir konumda ve Akdeniz kısmında yer almaktadır.
Fethiye; Anadolu'nun güney batısında kurulmuş, tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, kültürel ve doğal zenginlikleriyle, yumuşak iklimiyle, sıcak kanlı insanlarıyla tipik bir Akdeniz kasabasıdır.
Fethiye merkezde bulunuyor. Yaz boyunca her ne kadar kalabalık olsa da, 4 kilometre uzunluğunda geniş bir alana sahip olmasından dolayı kalabalıklığı rahatsız etmiyor. Tertemiz bir denize sahip olan Çalış Plajı, kum ve ince çakıllardan oluşuyor.
Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir.
İlgili 37 soru bulundu
Ölüdeniz'in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık.
Ne kadar olduğuna gelin göz atalım. 2022'nin Ölüdeniz Plajı giriş ücretleri ve şezlong kiralama bedeli: Kişi başı plaja giriş ücreti: 13 TL. İki kişi giriş ücreti: 26 TL.
Fethiye'nin en güzel plajlarından olan Ölüdeniz'in güzelliğine hayran kalacağınıza eminiz. Ölüdeniz, fırtınalı günlerde bile durgun sularıyla biliniyor. 2006 yılında dünyanın en güzel plajı ünvanını da alan Ölüdeniz kıyısında yürüyüşe çıkmadan dönmeyin.
Çalış Plajı, Fethiye'nin batısında yer alırken halk arasında Koca Çalış olarak da bilinmektedir. Fethiye'nin en popüler tatil lokasyonlarından biri olan Çalış Plajı; masmavi, temiz ve berrak denizi ile dikkat çekmektedir.
Kış aylarında bile denize girilebilen Fethiye'de sakin ve huzurlu bir tatil için ilkbahar ve sonbahar dönemlerini tavsiye ederiz. İlçe en çok Aralık-Ocak-Şubat döneminde yağış alıyor, Temmuz-Ağustos döneminde ise en yükse sıcaklıklarına ulaşıyor.
Fethiye çok eski çağlardan beri önemli bir yerleşim merkezidir. Antik dönemde” Işık Yurdunun insanları” anlamına gelen Likyalılar bu kente sahip olmuş ve Telmessos adıyla anılmıştır. Telmessos (Fethiye) M.Ö.545 (6. YY.)
Toplam uzunluğu 1100 km'yi biraz aşan deniz kıyıları ile Muğla, Ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip ilidir. En büyük ilçesi Fethiye'dir.
Hemen cevap vermek gerekirse Fethiye'de hayat tahmin ettiğiniz kadar da pahalı değildir. Diğer turizm bölgelerinden Bodrum yada Marmaris ile kıyaslandığı zaman ise çokta uygun kalmaktadır. Ayrıca Fethiye'de kışın ne yapılır gibi bir soru hiç aklınıza takılmasın. Çünkü kışın da bu ilçede hayat durmuyor, devam ediyor.
Ege ve Akdeniz'in birleştiği yerdeki özel konumu ve geçmişte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmasıyla bilinen, Muğla'nın Datça ilçesinde kuruluşu 4 bin yıl öncesine uzanan Knidos Antik Kenti, corona virüs (Covid-19) ile mücadelede 1 Haziran'dan itibaren başlatılan normalleşme sürecinde ziyaretçilerini ağırlıyor.
Ege Denizi (Yunanca: Αιγαίο Πέλαγος: "Egéo Pélagos") veya Türkçe diğer adı ile Adalar Denizi, Balkan ve Anadolu Yarımadaları arasında, Akdeniz'e bağlı bir denizdir.
Sicilya Boğazı, Sicilya ve Tunus arasında, Otranto Boğazı, İtalya ve Arnavutluk arasında, Çanakkale Boğazı, Marmara Denizi ve Ege Denizi arasında, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve Karadeniz arasında.
Türkiye'nin En Temiz Denizi 2021
Ayvalık Sarımsaklı plajı, Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya Lara Plajı, Gökçeada Kefalos plajı, Antalya Çıralı Plajı, Çeşme Ilıca, Datça Ovabüklü, Marmaris Amos gibi isimler de en temiz denize sahip olan plajlar arasında yer alıyor.
İşte en temiz denizler
Maldivler listede yer alan en temiz suların başında yer alıyor. Bağımsız Samoa Devleti Güney Büyük Okyanus'ta yer alan Samoa'daki Sua Trench bölgesi en temiz denizlerden biri olarak kabul ediliyor.
Ölüdeniz Plajı'nın diğer adı Belcekız Plajı'dır. Ölüdeniz Plajı taşlık bir plaj. Çıplak ayakla yürürken zorlanabilirsiniz. Daha doğrusu plaja giden yol kum , plaj tarafı da taşlık topraktan olşuyor.
Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. Kışın fırtınalı günlerde yakın sahillerde dev dalgalar oluşsa bile Ölüdeniz sakinliğini korumaktadır. Böyle görünmesine rağmen Ölüdeniz'in önemli bir özelliği vardır. Kendisini devamlı yenilediği için suyu cam gibidir.
Çalış Plajı Nasıl? Çalış plajı çok güzel. Derin değil. Kıyıları sığ ve çocuklar için ideal seviyede.
Bir halk plajı olan Muğla Fethiye Çalış plajı, ücretsizdir.
2022 yılında Babadağ Teleferik ücreti 170 TL'dir. Öğrenci Teleferik Ücreti 105 TL'dir. Bu ücretler gidiş dönüş ücretidir! Babadağ'da bulunan teleferik 1200 metre, 1700 metre ve 1900 metre kalkış pistlerine gitmektedir.
Kıdrak Koyu Plajı ve Tabiat Parkı Giriş Ücreti
Kıdrak Koyu Plajı, özel bir işletme tarafından işletiliyor. Bu nedenle giriş ücreti talep ediliyor. 2022 yılı için giriş ücreti, kişi başı 30 TL olarak belirlenmiş. Buna ek olarak, ekstra ücret ödeyerek plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.
Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp intihar etmiş. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir. Günün ilerleyişine göre rengi değişip duran deniz belki de bir oğlana bir kıza yanmaktadır. Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri