Fiber internet, bakır kablo ile değil kendine özel cam kablolar ile sağlanır. İletim hızı daha yüksek olan bu kablolar daha yüksek hızlara ulaşılmasını sağlar. Aynı zamanda hız kaybı yaşanmasını da minimuma indirir.
Fiber internet uyumlu modemlerin diğer modemlerden farklı özellikleri bulunur. Her şeyden önce fiber internet uyumlu modemler 1000 Mbps hıza ulaşabilmektedir. Bu da kullanıcılar için inanılmaz bir internet hızı anlamına gelir. Bu hız DSL modemlerde 24 Mbps, VDSL modemlerde ise 150 Mbps'e kadar ulaşabilmektedir.
Fiber İnternet Avantajları
Hızlı ve kesintisiz internete erişilmesini sağlayan fiber, sunduğu bu hızı da asla düşürmüyor. Geniş bant aralığı, fiber internete birden fazla cihaz bağlansa ve işlem yapsa da hız düşmesini engelliyor. Aşırı yüklenme durumunda dahi özellikleri sayesinde yavaşlamıyor.
Fiber optik kablolar ışık sinyalleri ile veri gönderimi yapar. Kabloların cam olması da ışığın minimum kayıpla ilerlemesini sağlar. Hız da fiber ile VDSL farkı arasında. Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir.
ADSL ile alabileceğiniz hız maksimum 16 Mbps iken, Fiber internetten alacağınız hız Türkiye'de 100 Mbps ile sınırlıdır. Farklı ülkelerde fiber internet daha yüksek hızlara ulaşabiliyor ancak Türkiye'de bulunan internet sağlayıcıları ve altyapılar sebebiyle bu hız 100 Mbps ile sınırlandırılmıştır.
İlgili 16 soru bulundu
Fiber internet ve ADSL'in arkasındaki teknolojilere baktığımızda aralarındaki yıl farkı aslında temelde sorumuzun cevabını veriyor. ADSL ve fiber arasındaki fark, teknolojidir diyebiliriz. Fiber internet bir yüksek teknoloji ürünü. ADSL veya VDSL gibi altyapılar mevcut telefon altyapısı üzerinden sunulan hizmetler.
Fiber internet diğer internet bağlantıları gibi telefon bağlantısına gerek duymaz. Yani sabit telefon bir hattına sahip olmanıza gerek yoktur.
Modemin Fiber Uyumlu Olduğu Nasıl Öğrenilir? Modeminizin fiber uyumluluğunu öğrenmek için en güvenilir yol, cihazın arkasında, altında veya kutusunun üzerinde yazan model numarasını öğrenip, üretici firmanın resmi web sitesinden sorgulamaktır.
Fiber internet bağlantısı, 1000 Mbps'ye varan yükleme(download) hızı sayesinde büyük boyutlu dosyaları dakikalar, hatta saniyeler içerisinde indirmenize olanak sunar. Standart bir ADSL bağlantısına kıyasla çok daha hızlı bir bağlantı sunarak, bekleme sürelerini minimuma indirir.
Fiber internet en az kaç Mbps? Fiber internet farklı operatörlerde en düşük 16 Mbps hatta 8 Mbps olarak bile karşımıza çıkabilir. Fiber optik kablo altyapısıyla adrese gelen bu hizmet, 100 Mbps ve üstü hızların performansını göstermeyecektir.
“Ev internet hızı kaç olmalı?” sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 24 Mbps internet hızı, ev interneti için oldukça iyi bir alternatif. 24 Mbps hız ile yüksek hızda upload ve download yapabilir, videoları Ultra HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz.
Hiçbir kota olmadan ve kota aşımı korkusu yaşamadan kullanabileceğiniz anlamına gelir. İnternet kullanımlarında bir limit yoktur. Üstelik kullanımlarınız ne kadar olursa olsun hiçbir şekilde internetinizde yavaşlama olmaz. Altyapınızın sağladığı en yüksek hızda ve sınırsız bir şekilde internetinizi kullanabilirsiniz.
Eve kadar fiber (Fiber to the Home – FTTH) olarak da bilinen fiber internet, daha yüksek bant genişliği, yüksek çözünürlükte video izleme, kısa sürede dosya indirme/ yükleme ve web sitelerin açılması için uzun süre beklemeye gerek kalmadan internette gezinme imkanı sağlar.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Arkadaşlar malumunuz, Türk Telekom Eve Kadar Fiber (FTTH) altyapısında alınan aboneliklerde kendi modeminin kullanımını da zorunlu kılıp aylık 20 TL modem kullanım/kiralama ücreti alıyor.
Fiber altyapı sorgulaması yapmak için servis sağlayıcınızla irtibata geçebilir ya da internet üzerinden altyapının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
O hâlde 50 Mbps internet hızı tam size göre: Çok sık ve büyük hacimli dosyaları indirmek için tercih etmeniz gereken temel bağlantı hızı 50 Mbps'dir. Bunun dışında kesintisiz çevrim içi oyun serüvenleri yaşamanızı sağladığı gibi, diğer bağlantı hızlarının sunduğu her şeyi eksiksiz biçimde destekleyebilir.
Eve kadar fiber (FTTH) altyapı: Abonenin altyapısı eve kadar fiber (FTTH) olduğunda 50 Mbps ve üzeri hızlardan yararlanabilir. FTTH altyapıda daha düşük hızlar sunulmamaktadır. 200 Mbps ve üzeri hızlar, Eve kadar fiber (FTTH) altyapıda kullanılabilir.
300 Mbps modem en çok tercih edilenlerden biridir. Arama motorlarında search yapmak, film izlemek, müzik dinlemek, sosyal medya kullanmak gibi web tabanlı günlük ihtiyaçlarınız için son derece uygundur.
Ekranın sağ alt köşesindeki bildirim alanında kablosuz ağ simgesini tıklayın. Kablosuz ağ, sinyal gücüne göre listelenecek olan mevcut kablosuz sinyalleri otomatik olarak arayacaktır. Sinyal çubuğu numarası sinyal gücü ölçeri temsil eder; ne kadar çok çubuk yanarsa sinyal gücü de o kadar güçlü olur.
Fiber İnternet Başvuru Süreci Nasıl Olur? Eğer fiber altyapı yoksa dilekçeyle bölge müdürlüklerine ya da arayarak internet servis sağlayıcılarına toplu başvuruda bulunmanız gerekir. Bireysel başvurulara dönüş hızı toplu başvurulara olduğu kadar hızlı olmuyor ne yazık ki. Bu yüzden de toplu olarak başvurmak önemli.
Bazı bölgelerde internet altyapısı yoktur veya sınırlıdır. Bu alanlar için airfiber ile erişim sağlanır. Aynı zamanda ağ bağlantısı için kablolara ve porta gereksinim duyulmaz. AtlantisNet olarak yaşadığınız yerde internet altyapısı bulunmasa bile hızlı ve güvenilir şekilde erişebilirsiniz.
Abonelik Süreçleri
4. Bayimiz olağanüstü haller dışında ortalama 2 gün içerisinde kurulum yapıyor.
Bunun mantığı telefonlarınızdaki internet paketleriyle aynıdır. Dolayısıyla, bu hizmet cep telefonu operatörleri tarafından sağlanır. Size sim kartı takılabilen bir modem verilir. Sim kartını modeme takıp modemi de prize taktıktan sonra interneti altyapısız bir şekilde kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri