Felsefe bölümü, üniversitede sözel kısımdan tercih edebileceğiniz 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Felsefe bölümü mezunlarının belli bir ünvanı yoktur.
Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
Psikoloji,sosyoloji,felsefe bölümleri ea dan öğrenci alıyor.
Felsefe Bölümü okuyan kişiler, TRT'de kamu ve özel kurumların, eğitim merkezlerinin kültür ve eğitim merkezlerinde görev yapabileceği gibi formasyon alarak devlet okullarında ve özel okullarda da öğretmen olarak çalışabilirler. Ülkemizde felsefe Bölümü okuyacak kişilerin çalışabileceği alan oldukça geniştir.
Felsefe bölümü, felsefenin temel kavramları, felsefi düşüncelerin tarihi gelişimi, felsefi yaklaşımlar ve felsefi düşünce sistemleri gibi konuları ele alan bir üniversite bölümüdür. Felsefe, insanın varoluşu, bilgi, gerçeklik, ahlak, bilim ve estetik gibi konulara ilişkin soruları ve sorunları ele alır.
İlgili 18 soru bulundu
Felsefe Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Felsefe bölümü, üniversitede sözel kısımdan tercih edebileceğiniz 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Bir filozof aynı zamanda sanat, tarih, ekonomi, sosyoloji, psikoloji, dilbilim, antropoloji, teoloji ve politika gibi yüzyıllar boyunca felsefeden ayrılan beşeri bilimler veya diğer bilimlerde çalışmış biri olabilir.
Lisede eşit ağırlık bölümünü tercih eden öğrenciler; Türkçe, matematik, geometri dersleriyle birlikte coğrafya, tarih, felsefe gibi derslerin de eğitimini alır.
Felsefe sayısal değil. Fizik, kimya ve biyoloji yok, sayısalda tek matematik göreceksiniz.
Staj yoktur. Bu programa yerleşen adaylardan ilgili Yükseköğretim Kurumu tarafından aranan şartları sağlayanlara, Yükseköğretim Kurumunun vakfı/anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yurt, ücretsiz yemek, kısmi zamanlı çalışma vb. imkânlar sağlamaktadır.
Günümüzde de Fransızca telaffuzu şekliyle kullanılmaya devam etmekte. Sözlük karşılığı olarak baktığımız zaman filozof; Felsefe ile uğraşmakta olan ve felsefenin gelişimine katkı sağlayan bilge kimsedir.
Paylaşılan en düşük Felsefe Öğretmeni maaşı 17.700 TL iken, en yüksek ise 42.500 TL'dir.
Boğaziçi Üniversitesi eşit ağırlık bölümleri arasında en yüksek taban puanı İşletme Bölümü ile 465,13704, en düşük taban puanı Felsefe Bölümü ile 381,59559 olarak açıklanmıştır.
Felsefe Bölümü mezununa 'felsefeci' denir. Felsefeci, düşünce ve bilgi sistemlerini inceleyen, fikir dünyasını ve insanlık tarihini analiz eden bir uzmandır.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü resmi olarak 1983 yılında kurulduysa da, kuruluş öyküsü çok daha eski yıllara gitmektedir. 1956 yılında bir teknik üniversite olarak kurulmuş olan ODTÜ'de “sosyal kanat” bölümleri sadece Fen Edebiyat Fakültesine bağlı Beşeri İlimler ve Sosyal Bilimler Bölümleriydi.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
Türkiye'de Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi gibi okullarda felsefe grubu öğretmenliği bulunur. İlgili okulların felsefe grubu öğretmenliği tercih puanları son üç yılda 289 puan ile 325 puan arasında değişiklik gösterebilir.
TYT Felsefe sosyal bilgiler testi içinde bulunan ve farklı kazanımlara yönelik 10. ve 11. sınıf müfredatı içinden toplamda 5 soru sorulan sözel bir derstir.
Türkiye'deki bölümler arasındaki sıralamalara baktığımızda felsefe; hukuk, psikoloji, sosyoloji, ekonomi gibi bölümlere kıyasla daha az puanlarla girilebilen bir bölüm. Bu durum felsefenin zor olmadığı ve kimilerince biraz ahmak işi olduğu gibi bir düşünce doğurabiliyor.
Filozof olmak için sabırla eğitim almak gerekmektedir. Felsefe eğitimi ise, uzun bir süreçtir. Filo- zofluk bilgiye sahip olmakla birlikte bunu yaşamına aktarabilmektir. Anahtar Kelimeler: Epiktetos, Felsefe, Filozof, Felsefe Eğitimi, Felsefe- nin Önemi, Filozofların Nitelikleri.
Öncelikle şunu bilmemiz gerekir ki bir insan herhangi bir üniversite vb. yerlerde öğrenim görmeden filozof olabilir fakat bir insanın herhangi bir eğitim görmeden bilim insanı olması çok zordur. Filozofların sordukları soruları ve cevapları akla dayalı ve kesin değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri