Hafıza kartını, bilgisayara takılı olan ve desteklenen bir kart okuyucusuna takınız. 3. Flaş bellek veya hafıza kartı ile alakalı olan Çıkarılabilir sürücü harfinin üzerine iki defa tıklayınız. 4. Silmek istediğinil dosyanın üzerine sağ tıklayınız ve Sil' i seçiniz.
“Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
İlgili 34 soru bulundu
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
Flash bellekte virüs var ise bunu birkaç şekilde anlayabiliriz. Flash belleğe bulaşan virüsün ilk ve en belirgin emaresi flash belleğe bizim yüklemediğimiz ve genelde anlamsız isimleri olan dosya ve klasörler bulunmasıdır. Bunları açmaya çalıştığınızda açamazsınız. Ayrıca dosya boyutunu da artırırlar.
Elektronik bir cihaz olan flash bellek, kullanıma bağlı olarak zamanla işlevsiz hâle gelebilir. Flash bellek neden bozulur sorusu; yapı, elektriksel faktörler, virüs ve bellek uygulama sorunları gibi sebepler şeklinde cevaplanabilir.
Sol bölmede Depolama altında Disk Yönetimi öğesini seçin. Biçimlendirmek istediğiniz birime sağ tıklayıp Biçimlendir seçeneğini seçin. Birimi varsayılan ayarlarla biçimlendirmek için Biçimlendir iletişim kutusunda Tamamve ardından tekrar Tamam seçeneğini seçin.
38890. Biçimlendirirseniz USB belleğiniz tamamen sıfırlanacağından virüs temizlenir. Lakin biçimlendirmeden sonra hızlıca bilgisayarınızı taratmanız gerekmektedir.
Virüslü flash bellekten, flash diskten, usb'den veya bilgisayardan dosya kurtarmak için iki çözüm yolunu deneyebilirsiniz: Disk virüs temizleme sonrası cmd ile virüs bulaşan dosyaları kurtarmayı deneyin veya virüslü diskten dosya kurtarmanızı sağlayan profesyonel bir veri kurtarma programı kullanın.
Musallat.exe virüsü windows işletim sistemlerinde görev yöneticisine erişimi engelleyen, özellikle USB belleklere bulaşan ve usb bellekler üzerinden başka bilgisayarlara bulaşan bir virüstür. Teknik olarak Trojan.Agent/Gen-Malagent türünde bir zararlıdır. Farklı antivirüs programları musallat.exe virüsünü Trojan.
En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü veya harici sabit sürücü ya da boş bir DVD (ve DVD yazıcı). İçindeki tüm içerik silineceğinden boş bir USB veya DVD kullanmanızı öneririz.
USB bellekler ne kadar sık kullanılırsa dayanıklılık süresi o kadar kısalır ve buna bağlı olarak bu taşıyıcılara 2-10 yıllık bir dayanıklılık süresi biçilebilir.
Çoğunun ömrü 1,5 - 2 sene.
Aygıt Yöneticisi açılır. Aygıt Yöneticisi'nde, bilgisayarınızı tıklatarak vurgulanmasını sağlayın. Eylem'i ve ardından Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatın. USB aygıtının çalışıp çalışmadığını denetleyin.
USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir. USB girişindeki enerji değişimleri nedeniyle oluşan arızalar ciddi arızalardır. Çoğu zaman verilerin ve belleğin kullanılamaz hale gelmesine neden olur.
USB belleğiniz bozuk olabilir. Bu durumda, USB belleğinizi farklı bir bilgisayarda veya farklı bir USB bağlantı noktasında deneyin. Eğer USB belleğiniz diğer bilgisayarlarda da görünmüyorsa, muhtemelen bozuk olmuştur ve yenisiyle değiştirmeniz gerekebilir. Bilgisayarınızın USB sürücüleri güncel olmayabilir.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
USB kalem sürücüyü veya flash sürücüyü PC'ye bağlayın. Adım 2 . Windows "Dosya Gezgini"ni açın > "Araçlar" > "Klasör" Seçenekleri'ne gidin > "Görünüm" Sekmesine gidin > "Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster" seçeneğini işaretleyin. Son olarak "Uygula"ya tıklayın.
Verilerimizi yanımızda taşımamıza yardımcı olan flash bellekleri masaya yatırdık. Flash bellekler verileri kalıcı olarak depolayan taşınabilir, birçok ortam tarafından desteklenen ve kullanılan hafıza birimleridir.
Başlangıç düğmesini, sonra da Denetim Masası > Görünüm ve Kişiselleştirme'yi seçin. Klasör Seçenekleri'ni, sonra da Görünüm sekmesini seçin. Gelişmiş ayarlar'ın altında Gizli dosyaları, klasörleri ve sürücüleri göster'i ve ardından Tamam'ı seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri