Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.
Cilt tipi ne olursa olsun herkes fondöten altına nemlendirici kullanmalı. Bu hem fondötenin yapısını incelterek daha doğal bir görünüm oluşturur, hem de makyajınızın çizgilere dolmasını önler. Çünkü nemli cilt ürünü çok iyi hapseder ve makyajın doğallığını arttırır. Ayıca üzerine yapılan makyaj daha iyi gözükür.
Makyaj uygulaması öncesinde cilt bakım rutininizi yapmanız önerilir. Sabah uyandığınızda yüzünüzü temizleme ürününüzle yıkamalı, tonik sürmeli daha sonrasında nemlendirici ve mevsim fark etmeksizin güneş koruyucu kreminizi uygulamalısınız. Cildiniz bu ürünlerin tamamını iyice emdikten sonra, makyaj yapmaya hazırsınız!
Cildinin fondöteni ve ten ürünlerini kusmasının sebebi cildini yeterince iyi nemlendirmemendir. Makyaj öncesi ve sonrası cildini çok iyi nemlendirmelisin. Makyaj öncesi nemlendirici uygula ve cildin emdikten sonra makyajına başla. Cildin karma yağlı arası olduğu için su bazlı nemlendirici kullanabilirsin.
İlgili 30 soru bulundu
Fondöteni suyla karıştırmak içindeki yağın bir kısmını ayırırken, biraz daha nemli olmasına yardımcı oluyor.
Cildinizi temizledikten sonra önce güneş kreminizi uygulamalı, ardından ise makyaj rutininize devam etmelisiniz. Güneş kremi fondotenden önce mi sürülür sorusunun cevabı da kesinlikle evet.
Fondötenin pütür pütür olmaması için önceden peeling yapılması önerilir. Bazen peeling yapılmasından sonra fondöten ciltte tutunamayabilir. Riske atmamak için peeling bakımı düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kez yapıldığında fondötenden önce uygulamaya gerek kalmaz.
CC Kremden Sonra Fondöten Sürülür mü? Hafif formülü ile cilde doğal bir renklendirme sağlayan CC krem sonrasında fondöten uygulamaya gerek kalmaz. Yine de CC kremi makyaj bazı olarak kullanabilirsiniz.
Çok yağlı cilt yapınız varsa nemlendirici ya çok az sürülür ya da direkt makyaj altı bazı ve sonra da fondöten uygulanır. Kuru ciltler mutlaka önce güneş koruyucu, nemlendirici; sonra makyaj altı bazı, daha sonra fondöten uygulamalıdır. Nemlendiricinin görevi ayrı, makyaj altı bazının görevi ayrıdır.
Fondötenden sonra ne sürülür diye merak ediyorsanız hemen cevabını verelim. Fondötenden sonra sürülecek şey kapatıcıdır. Kapatıcıdan sonra da allık sürerek hem ten makyajınızı tamamlayabilir hem de bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
Açıklama. Güzel, doğal ve parlak bir görünüm için lekeleri, koyu lekeleri ve kızarıklığı anında kapatır. Cilde yoğun hidrasyon ve beslenme sağlayan hafif, yağsız krem. Özel olarak tasarlanmış cilt dostu mantar şeklindeki sünger, eşit ve hızlı bir şekilde uygulama sağlar.
Ciltte pul pul dökülme için alınabilecek en doğru önlem etkili bir nemlendirici kullanımı olacaktır. Su bazlı nemlendiriciler ile yüzde oluşan veya oluşabilecek pul pul görünümün önüne geçmek mümkündür. Cildin ihtiyaç duyduğu yeterli nem sağlanamadığı durumlarda dış takviyelerin sağlanması gerekmektedir.
- Lekeyi çıkarmak için lekenin üzerine bir miktar tıraş köpüğü sıkın ve her zamanki gibi makineye atarak yıkayın. - Bir diğer yol da bulaşık deterjanı. Bulaşık deterjanını ılık suya dökün ve lekeli kısmı bu karışımda 1-2 dakika bekletin. Ardından suyunu sıkıp lekeyi silerek temizleyin.
Kapatıcı
Kapatıcılar da fondöten yerine kullanılabiliyor. Tüm yüze uygulanan kapatıcılar, fondöten gibi ciltteki bütün kusurları gizliyor ve yüze ipeksi bir yumuşaklık kazandırıyor. Kapatıcını tüm yüze uygularken mutlaka ince bir yapısı olan ve kolay yayılabilen kapatıcıları tercih etmelisin.
Kuru bir cildin varsa makyaj fırçasıyla fondöten sürmek yerine makyaj süngerleri cildinin daha canlı görünmesine yardımcı olacaktır. Makyaj süngerini nasıl kullanacağına gelecek olursak, kesinlikle bu ürünleri ıslatıp, suyunu sıktıktan sonra kullanmalısın. Yani ne kuru, ne de çok ıslak haldeyken kullanmanı önermiyoruz.
BB krem fondötenden önce baz olarak kullanıldığında üzerine fondöten sürülür. Yine bu durum sıklıkla tercih edilmez çünkü BB krem genellikle kapatıcı olarak kullanılır ve üzerine fondöten uygulanmasına gerek kalmaz.
Dayanıklı Makyaj: Pudralar
Pürüzsüz cilt görünümü için birkaç adımdan oluşan ten makyajında, fondötenden sonraki adım pudra uygulaması oluyor. Ten makyajınızın gün boyu kalıcılığını sağlamak adına bu adımı atlamamalısınız.
Nemlendirici kullanmamak
Bu işlem fondöteninizin daha rahat yayılmasını, kalıcı olmasını ve cildinizde daha doğal durmasını sağlar. Makyajınızı başlamadan önce cildinizi güzelce nemlendirin. Nemlendirici sürdükten hemen sonra fondöten uygulamayın. Aksi takdirde iki katman üst üste gelir ve fondöten cilde oturmaz.
Cevaplıyoruz: Önce fondöten, sonra kapatıcı. Bunun sebebi ise fondöten sürmeden ve cilt tonunu eşitlemeden ilk önce kapatıcıdan başlarsan, göz çevrendeki kusurları gizlemek için olması gerekenden daha fazla ürün kullanman gerekebilir.
Eğer makyaj yapmayı seviyor ve T bölgesindeki kuruluktan şikâyetçiyseniz kapatıcı sürmeden önce vazelin sürmeniz kapatıcıyı daha iyi gösterecektir.
Fondöten sürmenin bir diğer püf noktası, fondöteni cildinize uyguladığınız makyaj fırçası ya da makyaj süngeridir. Makyaj sırasında, yüzünüze sadece fondöten sürmek için bir makyaj süngeri ya da fırçası edinmelisiniz. Bu sünger ya da fırçanın ise, kullanımından önce kesinlikle temizlenmiş olması gerekir.
Güneş kremini sürdükten sonra ortalama 8-10 dakika boyunca kremin emilmesini beklemeli ve sonrasında fondöteni sürmelisin.
Birçok fondöten, güzellik kremi ve renk dengeleyici krem, makyaj rutininizden ödün vermeden cildinizi korumanın uygun bir yolu gibi görünen güneş koruyucu içerir. Bununla birlikte, SPF'li makyaj, tek güneş koruyucu seçeneğiniz olarak yeterli değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri