Color özelliği <font> etiketi içerisinde bulunan metinin rengini belirtir.
HTML YAZI RENGİ | color
color niteliği, bir HTML etiketi içerisinde ki yazının rengini belirlemek için kullanılır. Color niteliğinin değeri olarak , renk kodu veya ingilizce renk isimleri girilebilir.
6. <FONT> ETİKETİ
Font etiketi sahip olduğu parametreler sayesinde metinlerin renk,yazı tipi, boyut gibi özelliklerini değiştirmemize olanak sağlar.Bu etikete geçmeden önce HTML'de renklerden kısaca bahsetmek yerinde olur.
HTML'de yazılarımızın rengini değiştirmemiz mümkündür. Yine etiketimizde ki style parametresi içerisine color niteliğini yazarak yazılarımızın renklerini değiştirebiliriz.
Yazı renklerini değiştirmek için 2 yol bulunmakta. HTML renk kodları veya renk isimleriyle renklendirme yapabiliriz. ” #ff0000 , #001eff , #cf3ac5 ” gibi renk kodlarını kullanabiliriz. ” Red, blue, yellow, orange, purple ” gibi çeşitli renkleri kullanabiliriz.
İlgili 27 soru bulundu
Color özelliği <font> etiketi içerisinde bulunan metinin rengini belirtir.
Cisimden gözümüze gelen ışığa bağlı olarak renkli bir algı oluşturulur. Renkler nasıl oluşur? Renkler, ışığın dalga boyuna bağlı olarak oluşur. 400-700 nm aralığında dalga boyu ne kadar büyükse, o kadar kırmızıya; ne kadar küçükse o kadar mora yakın renkler algılanır.
color : Metin Rengi
CSS'de "color" özelliği, metnin rengini ayarlamak için kullanılır.Bir sayfa için varsayılan metin rengi body seçicisinde tanımlanır.
color:rgb(R,G,B) şeklinde yazılmalı. Burada R=Red, G=Green ve B=Blue (Kırmızı, Yeşil, Mavi) yi temsil etmektedir. R,G,B değleri arasında virgül ile yazılmalı ve 0 ile 255 arasında bir değer atanmalıdır.
Font, belli bir yazı tipinin farklı karakterlerine işaret eder. Bir font; harfler, rakamlar, noktalama işaretleri ve diğer karakterlerin tümünü içerir. Basılı ya da dijital ortamlarda kullanılmak üzere hazırlanan fontlar, yazı tipinin boyutu, ağırlığı ve stili gibi özelliklerini belirler.
Tanım ve Kullanımı
Face özelliği <font> etiketi içerisinde bulunan metinin yazı-tipini belirtir. Face özelliği "geri-dönüş" sistemli olarak çalışır. Yani bu özelliğe birden fazla değer verdiğinizde (verdana, tahoma, serif gibi) kullanıcının sisteminde tanımlanan ilk font yok ise ikinci fontu göstermeye çalışır.
font-style : Yazı tipinini, italik, eğik(oblique) ve normal olarak ayarlamanızı sağlar. font-variant : font-variant özelliği yazı tipinin büyük harf ya da küçük harf görüneceğini belirler.
Eklemeli renk prensibine dayanan RGB renk modelinde, kırmızı, yeşil ve mavi renkler çeşitli oranlarda ve şekillerde birbirine eklenir. Bu renk kodlamasının temel amacı bilgisayar ya da televizyon gibi elektronik ortamlarda renkli görüntülerin algılanması, gösterilmesi ve temsil edilmesidir.
Yazı tipini değiştirmek için öncelikle yazı tipi klasörü üzerinden tüm yazı tiplerine bakılması ve belirlenen fontun HTML sayfasında yazılması gerekir. “font” etiketi face, color ve size olmak üzere üç farklı parametre alır. Bunlar, yazının fontunun, renginin ve boyutunun değiştirilmesini sağlar.
3-) border-color: çizgi rengini temsil eder.
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS), HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir işaretleme dilidir.
CSS Color özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır? Font özelliklerinden birisi olan color özelliği fontun rengini belirlemek için kullanılır. CSS, renk adlarını, onaltılık ve RGB renklerini destekler.
<style> etiketine type özelliği eklenerek ve değeri text/css olarak belirlenerek, tüm sayfada bulunan p etiketlerine uygulanmasını istediğimiz renk değişimi, color:#FF0000; satırı ile kırmızı olarak gerçekleştirilmiştir.
İlk olarak masaüstünden denetim masası tuşuna çift tıklamaktır. Açılan pencerede sistem ve güvenlik menüsü çift tıklanmalıdır. Üçüncü adım olarak açılan pencerede solda bulunan görünüm ve kişiselleştirme çift tıklanmalıdır. Açılacak olan sayfada yazı tipleri tıklanarak yazı tipi fontu adının alınması gerekmektedir.
Android telefonlarda font değiştirme özelliği yer almaktadır. Bu sebeple Ayarlar sekmesinden Ekran ve Yazı Tipi menüleri takip edilmelidir. Buradan kullanıcılar yazı tipi ve fontunu değiştirebilmektedir.
Işığın nesnelere çarpması sonucu göze yansıyan haline "renk" adı verilir. Nesnenin yapısı ve yansıma biçimine göre algının değişmesi de renk tonu olarak ifade edilir. Işık, çarptığı nesneden tam olarak göze yansırsa bu renk beyaz, hiç yansımazsa siyah olarak algılanır.
Bu renkler: macenta, kırmızı, sarı, yeşil, • siyan mavisi, koyu mavidir. Fizikçi Isaak Newton 1676'da, prizma yardımı ile güneş ışığının kırılmasını sağlamış ve 7 renk grubunu keşfetmiştir. aslında renksizliktir, nötr renklerdir. *Boyaların hepsi karıştırıldığında kahverengi elde edilir.
Bunlar kırmızı, sarı ve mavidir. Doğada gördüğümüz bütün renkler beyaz, siyah ve bu üç ana renkten oluşmuştur. Ana renkleri ikişer ikişer aynı oranda karıştırdığımızda ortaya çıkan renklere ara renkler denir. Bunlar turuncu, mor ve yeşildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri