Pedagojik Formasyon Sertifika programı harç ücretitoplam 8.205,00 TL + %10 KDV'dir.
*Kesin kayıt işlemleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapılacaktır. * Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Kayıt hakkı kazanan adaylar, ön başvuruda beyan ettikleri bilgi ve belgeleri, kesin kayıt sırasında teslim etmek zorundadırlar. Kayıt ücreti, 8000 (sekiz bin) TL olup iki eşit taksit şeklinde ödenecektir.
Öğrenim ücretinin I. taksitinin (4100 TL) ödendiğine dair banka dekontu (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti toplam 8200 TL olup, iki eşit taksitte ödenecektir.). Banka hesap bilgileri aşağıda verilmiştir.
Eğitim Fakültesi
2022-2023 Bahar dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti olan, 2505 TL (İki Bin Beş Yüz Beş Türk Lirası) 23.01.2023 tarihine kadar aşağıda belirtilen hesap numarasına yatırılacaktır.
İlgili 17 soru bulundu
Pedagojik Formasyon Eğitimi ücreti 8.200,00 (Sekiz Bin İki Yüz) TL olup 2 eşit taksitte ödenecektir. İlk taksiti, 2023-2024 Güz dönemi kesin kayıt sırasında 4.100,00 TL, ikinci taksiti ise 2023-2024 Bahar dönemi başlangıcında 4.100,00 TL olarak aşağıda verilen banka hesabına yatırılacaktır.
Belgeyi almak ve başvuru yapabilmek için akademik ortalama, üniversiteye giriş puanı, disiplin geçmişi gibi birtakım koşullar da mevcut. Aynı zamanda formasyon eğitimi ücretli bir eğitim.
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
Formasyon süresi, kişinin eğitim durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Bu süre lisans mezunları için iki yarıyıl, dördüncü sınıf ve üçüncü sınıf öğrencileri için iki yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl ve birinci sınıf öğrencileri için de altı yarıyıl olarak belirlenmiştir.
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır. Güz ve Bahar dönemlerine ek olarak yaz öğretimi de yapılabilir.
Yükseköğretim Kurulu tarafından sürece ilişkin yeni kararlar alınıncaya kadar, dersler uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecektir.
HALK BANKASI'nın bütün şubelerinden “Kurumsal Tahsilat” menüsünden hiçbir ücret alınmadan TC KİMLİK numarasıyla ödeme yapılabilecektir. “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı-Kayıt Ücretinin 1. Taksiti” olduğunun belirtilmesi gerekmektedir.
Pedagojik Formasyon Güz Döneminde dersler 14 hafta boyunca aşağıdaki akademik takvimde belirtilen tarihlerde Cumartesi ve Pazar günleri (08:30-19:30) ve/veya hafta içi mesai saatleri dışında gerçekleştirilecektir.
Pedagojik formasyon eğitimi süresi içerisinde toplam 9 ders alınacaktır. Bu derslerden; 3 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde uzaktan öğretim yoluyla, 5 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Döneminde yüz yüze verilecektir.
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır.
2022-2023 Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı'na yapılacak başvurular çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.
Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır. Bu eğitim süreçlerinden birini tamamlamamış ya da yeterli kredi almamış olanların öğretmen olarak ataması yapılmaz.
Yarıyılda Bölüm derslerimle birlikte staj uygulamasını da alabilir miyim? Cevap: 3. sınıf öğrencileri 6.yarıyılda Pedagojik Formasyon derslerini alabilir. Öğrencinin kendi ders programı uygun olduğu takdirde 7.yarıyılda bölüm dersleriyle birlikte öğrenim gördüğü bölüm stajını alabilir.
Öğretmenlik Uygulaması iki dönem; 12'şer hafta şeklinde yürütülmektedir ve %80 devam zorunluluğu vardır.
Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinden mezun olan kişilerin başvuruları kabul edilmektedir.
Herkes Öğretmen olabilecek! Eğitim fakültesi dışında olanlar da formasyon alabilecek! Artık pedagojik formasyon dersleri birer seçmeli ders olarak bütün sınıflarda alınabilecek! Açık öğretim okuyanlar, uzaktan eğitim alanlar öğretmen olabilecek!
2023 yılı itibari ile 50 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Ücretli Öğretmen maaşları 11590 TL'dir. En düşük Ücretli Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Ücretli Öğretmen maaşı 13850 TL'dir. Güncel Ücretli Öğretmen maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Dönemlik 30 AKTS üzerinde olan ve yaz okulu kapsamında verilen dersler belirlenen kredi ücretiyle ücretlendirilecektir. Başvurular 5-8 Ekim 2023 tarihleri arasında alınacaktır.
YÖK tarafından alınan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünde öğrenim görmekte olan öğrenciler eğer isterlerse, normal eğitim programlarına ek olarak 40 AKTS'lik pedagojik formasyon derslerini alarak, YÖK tarafından belirtilen alanlarda öğretmenlik yapabilmektedirler.
12022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde pedagojik formasyon derslerini seçmeli ders olarak alan öğrenciler bu derslerden en fazla üç ders ve/veya en fazla 15 AKTS yaz okulunda alabileceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri