Render Distance, Texture Quality, Shadow Depth gibi ayarları arayın. Bunları düşürerek FPS'i artırmanız olasıdır. Oyunu daha düşük çözünürlükte çalıştırma da FPS'i artırır. Çözünürlüğü düşürerek, daha yüksek kalitede FPS seviyesine odaklanabilirsiniz.
FPS değerinin yüksek olması, ekrandaki görüntünün daha akıcı ve hızlı bir şekilde oynatılmasını sağlar. Bu sayede ekran başındaki kişi, görüntüleri çok daha pürüzsüz ve net bir şekilde görebilir. Tüm bunlar, “FPS ne işe yarar?” sorusunu yanıtlar niteliktedir.
FPS değeri neye bağlı? FPS değerinin düşmesinde veya yükselmesinde ekran kartı başta olmak üzere RAM ve işlemci gibi bilgisayarda bulunan tüm donanım sisteminin etkisi vardır. Bu donanım sistemleri arasında en etkilisi ise ekran kartıdır. FPS değeri öncelikli olarak ekran kartının gücüne bağlıdır.
İlgili 36 soru bulundu
FPS, İngilizce Frame Per Second'ın kısaltması, saniye başına düşen kare sayısı anlamına gelmektedir. FPS 1 saniye içerisinde ekranda gördüğünüz görüntünün yinelenme hızıdır. Yenileme hızı ne kadar artarsa görüntü de bir o kadar kaliteli hale gelir.
Bu nedenden dolayı bilgisayarınızda yer alabilecek ekran yenileme yani "Hz" oranına da dikkat etmelisiniz. 75, 120, 144 ve daha üst düzey Hz yani ekran yenileme hızlarına sahip olduğunuz taktirde yüksek FPS değerleri işinize yarar.
120 FPS – Bu, yalnızca 120-165 Hz yenileme hızına sahip monitörlerde görüntülenebilen kare hızı türüdür. Genellikle, yalnızca güçlü üst düzey oyun bilgisayarları, herhangi bir ayar düşüşü olmadan bu düzeyde performans gerektiren zorlu oyunları çalıştırabilir.
Normal şartlar altında, sıradan görüntüleri 18-25 fps civarında görürüz.
24 FPS'in altına düşülmesi durumunda ise, takılmalar, donmalar ve kesik görüntüler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 30 ile 60 FPS değeri arasında gidip gelmek ise daha keyifli ve akıcı bir oyun deneyimi yaşamanıza olanak sağlar. 60 FPS'in üstüne çıkmak için ise kaliteli bir ekran kartı ve monitör almanız gerekir. ...
Çevrim içi bilgisayar oyunlarında RAM belleğinin iyi bir kapasiteye sahip olması önemlidir. Ancak RAM, FPS üzerinde işlemci ya da ekran kartı kadar etkili değildir. Ancak hızlı bir RAM, FPS'nin iyileşmesinde rol oynar. Bellek ne kadar iyi olursa oyun içi FPS değeri o kadar yüksek olur.
MHz oyunlarda çok fark yapmaz. 2400 MHz bile bazı oyunlarda 3200 MHz'den fazla FPS alabiliyor. RAM alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey toplamdaki GB miktarının yetmesidir. Yani RAM sınırı aşılırsa drop girer ve oyunda ciddi kasma sorunu yaşarsın.
Ortalama bir oyun için 25 FPS değerinde rahatlıkla hem iyi bir hız hem de iyi bir görüntü kalitesi elde edersiniz fakat belirttiğimiz gibi oyunlarda genellikle minimum 30 FPS istenir.
Windows + G tuşlarına basarak Game Bar'ı açın. Açılan panelden Performans kutucuğunu bulun. Soldaki menüden FPS sekmesine tıklayın.
Frame per second (saniye başına kare) olarak ifade edilen bir kare hızı, bir saniyede çekilebilecek çerçevenin ya da görüntülerin sayısını ifade eder.
Sıklıkla saniyedeki çerçeve sayısı (FPS) olarak ifade edilmekle birlikte, hertz (Hz) cinsinden progresif tarama monitörleri olarak da ifade edilir. İnsan gözü ve onun beyin arayüzü olan insan görsel sistemi, birbirinden bağımsız olarak algılayabildiği saniyede 10 ila 12 görüntüyü işleyebilir.
Bir grup bilim insanına göre insan gözünün çözünürlüğü 576 megapiksel olarak yer alıyor. Bu, en yeni ve en büyük yüksek çözünürlüklü televizyonlardan daha yüksek. Ayrıca ortalama bir akıllı telefonun 200 katından fazla. Ek olarak 43 fit genişliğinde bir fotoğrafı basmak için yeterli bir çözünürlük.
Ayakta durup ileriye doğru bakıyorsak; hiçbir görme kusuru olmayan sağlıklı bir göz 20 kilometre uzağı görebilme gücüne sahip.
iPhone 11 - PUBG Mobile Testi (HDR 60 FPS) - YouTube.
Önerilen (144 FPS için):
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
Aşırı ısınma sorunu FPS değeri de bilgisayar performansı gibi düşer. Bu nedenle yoğun iş yükü gerektiren oyun ve programları kullanırken diğer her şeyi kapatmalısınız.
Megapat. Hayır öyle bir şey yok. 144 Hz monitörde, 144 FPS görürsünüz. 144 FPS üstü FPS alırsanız, sanki oyun daha akıcıymış gibi görünür.
75Hz monitör 75 FPS gösterecektir.
FPS, “Frames Per Second” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır ve saniyedeki kare sayısını ifade eder. Özellikle oyunlarda, video düzenleme yazılımlarında ve animasyonlarda, bir saniye içinde kaç tane kare görüntüleneceği çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri