Bilgisayarınızın modeline ve performansına göre FPS değeri değişebilir. Oyunlar için istenen FPS değeri en az 30'dur. Bu değerin artması görsel açıdan çok önemli olmayabilir çünkü insan gözünün saniyede yakalayabildiği görüntü sayısı sınırlıdır. Ancak FPS yükseldikçe kalite de yükselir.
24 FPS'in altına düşülmesi durumunda ise, takılmalar, donmalar ve kesik görüntüler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 30 ile 60 FPS değeri arasında gidip gelmek ise daha keyifli ve akıcı bir oyun deneyimi yaşamanıza olanak sağlar. 60 FPS'in üstüne çıkmak için ise kaliteli bir ekran kartı ve monitör almanız gerekir. ...
İlgili 45 soru bulundu
Normal şartlar altında, sıradan görüntüleri 18-25 fps civarında görürüz.
Megapat. Hayır öyle bir şey yok. 144 Hz monitörde, 144 FPS görürsünüz. 144 FPS üstü FPS alırsanız, sanki oyun daha akıcıymış gibi görünür.
120 FPS – Bu, yalnızca 120-165 Hz yenileme hızına sahip monitörlerde görüntülenebilen kare hızı türüdür.
Sıklıkla saniyedeki çerçeve sayısı (FPS) olarak ifade edilmekle birlikte, hertz (Hz) cinsinden progresif tarama monitörleri olarak da ifade edilir. İnsan gözü ve onun beyin arayüzü olan insan görsel sistemi, birbirinden bağımsız olarak algılayabildiği saniyede 10 ila 12 görüntüyü işleyebilir.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
En önemlisi ekran kartı. Sonra işlemci. Sonra da RAM'ler gelir. Hatta anakartın bile performansa etkisi vardır.
Frame per second (saniye başına kare) olarak ifade edilen bir kare hızı, bir saniyede çekilebilecek çerçevenin ya da görüntülerin sayısını ifade eder.
Windows + G tuşlarına basarak Game Bar'ı açın. Açılan panelden Performans kutucuğunu bulun. Soldaki menüden FPS sekmesine tıklayın.
Hiç fps artışı olmaz.
Bu değer düştüğünde oyun içerisinde donma, takılma veya kasma gibi bir takım aksaklıklar yaşanır. Bu değeri en çok etkileyen faktörlerden biri ekran kartıdır. Online bilgisayar oyunları çok fazla grafiğe sahiptir. Bu grafikler bilgisayarın ekran kartını zorlayabilir.
Oyunlarda çok fazla grafik bulunmaktadır. Bu grafikler, ekran kartının sığasını zorlar. Kapasitesi zorlanan ekran kartı, Ram, işlemci vb. donanımlar FPS düşmesine sebep olabilir. Bu da oyunlarda 25-30 arası bir FPS değerine sahip olmasına ve oynanan oyunun takılmasına ya da donmasına sebep olabilir.
Videoda FPS ne kadar yüksek olursa, görüntü o kadar berraklaşmaktadır. Ayrıca bir diğer önemli nokta ise kurgu yaparken yavaşlatacağınız görüntüler konusundadır. 30 FPS bir videoyu yavaşlattığınız zaman bulanıklaşırken, 60 FPS bir görüntüyü yavaşlattığınız zaman daha az bulanıklaşma olacaktır.
90 derece * 60 arc - dakika / dereceden 324,000,000 piksel yani 324 megapikseldir. Gerçekte her an bu kadar çok çözünürlük elde edilmez fakat gözler bir manzarada istenilen tüm detayları görmek için sürekli istenilen detayların etrafında hareket eder.
Saniyedeki kare ya da fps değeri, bir güvenlik kamerasının saniye başına kaç video çerçevesini yakalayabileceğini gösteren temel bir ölçümdür. Örneğin 60 fps kamera, bir saniyede 60 kare çeker.
FPS, İngilizce Frame Per Second'ın kısaltması, saniye başına düşen kare sayısı anlamına gelmektedir. FPS 1 saniye içerisinde ekranda gördüğünüz görüntünün yinelenme hızıdır. Yenileme hızı ne kadar artarsa görüntü de bir o kadar kaliteli hale gelir.
Tahmin edebileceğiniz üzere 60 FPS ve 60 FPS üstü değerlerde oyun kaliteniz 30 ve 60 FPS arası değerleri göre kat ve kat artar. Oyunları önceki zamanlara göre daha az pürüzsüz ve daha akıcı bir biçimde oynayabilirsiniz.
35-60 fps arası kabul edilebilir bir değerdir ve daha yüksek fps değerlerinde uzun süre oyun oynamamış iseniz rahatsız olmazsınız ve oyundan aldığınız keyfe engel teşkil etmez. 60 fps üstü gerçek anlamda akıcı bir oyun deneyimi yaşatır.
Sizler için karşılaştırdık! Android 11 yükledik Telefon, tablet, monitör ve TV'lerde kullanılan ekranlarda duyduğumuz Hertz, monitörün saniyede yaptığı görüntü tazeleme miktarıdır. Yani 60 Hz değerine sahip bir ekran, saniyede 60 kare görüntü ekrana getirir.
75 Hz kullandığınız monitör size en basit tanımı ile saniyede 75 kare çizecektir.
Monitörünüz 60 Hz ise gerekirse 500 FPS alın, siz yine de 60 FPS hissedeceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri