Ebeveynlerinden en az biri Fransa vatandaşı olanlar, Fransız vatandaşı ile en az 4 yıldır evli olanlar, Resmi dili Fransızca olan bir ülkede yaşayarak 5 yıl Fransızca eğitim veren bir okuldan mezun olanlar, Fransa ordusunda özel bir görevde bulunan yabancılar Fransa vatandaşlığı için başvuruda bulunabilirler.
Fransa'da vatandaşlık kaç para? 195,000€ veya 350,000€ luk şirket yatırımı yapmak ve Fransa'da yaşamak koşulu ile elde edilebilir.
Fransa sınırları içinde doğan yabancı ülke vatandaşlarının çocukları 16 yaşını doldurduktan sonra vatandaşlık talebinde bulunabilir. Ancak 18 yaşında, eğer 11 yaşından beri 5 yıl süreyle sürekli olarak Fransa'da ikamet ettiklerini ispat ettikleri taktirde Fransız vatandaşı olmaya hak kazanırlar.
FRANSA VATANDAŞLIK İŞLEMLERİ
Başvurunuz esnasında en çok dikkate alınan kriter, Fransa'da yasal ve kesintisiz bir şekilde 5 yıl ikamet kriteridir. Bu süreçte ayrıca Fransa'ya ve Fransız toplumunun değerlerine uyum sağladığınızı kanıtlamanız gerekmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
İNGİLTERE. Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
Dünya Vatandaşı olmak kısaca; yeryüzünde yaşayan insanların renk, dil, din, ırk ayrımı olmadan kendilerini gezegenin vatandaşı olarak görmesidir. Kendi kültürünü kaybetmeden, evrensel değerlere açık ve dünyanın yaşadığı sorunların farkında olan bireyler, birer Dünya Vatandaşı olarak tanımlanabilir.
Ülkemiz ve Schengen sahası dışında ikamet eden umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın Fransa'ya gelmeden önce bulundukları ülkelerdeki Fransa Temsilciliklerine müracaat ederek vize almaları gerekmektedir.
Fransa'da uyruğunuza bağlı olarak en az üç veya beş yıl geçerli oturma hakkıyla yaşıyor ve ülkeye kalıcı olarak yerleşmek istiyorsanız, on yıl geçerli “carte de résident” veya oturum kartı talep edebilirsiniz. Talep, "préfecture" veya "sub-préfecture" olarak bilinen yerel Fransız idari makamlarına yapılmalıdır.
Ayrıca 18 yaşından büyük olmak, sabıkasız olmak ve iyi derecede Fransızca bilindiğine dair dil sertifikasına sahip olmak her tip vatandaşlık talebi için ön koşuldur. Fransa, gerekli şartlar sağlandığında çifte vatandaşlık hakkı tanıyan Avrupa ülkelerinden biridir.
Fransa'da doğanlar, en geç 18 yaşına geldiklerinde, şu 3 şartı doldurmaları halinde Fransız vatandaşlığına hak kazanırlar : · 18 yaşına girdiklerinde Fransa'da ikamet etmek ; · 11 yaşından itibaren en az 5 yıl Fransa'da ikamet etmek ; · Yabancı ebeveynlerinin konsolos veya diplomat olmamaları.
Çocuk Fransa'da yabancı bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Her iki ebeveyn de yabancıysa, Fransa'da doğan çocuk Fransız vatandaşlığını alabilir.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Evlilik yoluyla Fransa vatandaşlığı kazanmak için evli kalma süresi 4 yıl. Uyum süreci dahilinde 5 yıl Fransa'da ikamet etmek gerekiyor.
Fransa Vizesi İçin İstenen Evraklar
Fransa Vize Başvuru Formu: İngilizce ya da Fransızca olarak eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması şarttır.
Fransa'dan oturma izni almak için eğitim, çalışma ya da aile birleşimi için vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Bilimsel araştırma, iş, eğitim, Fransız biriyle evlilik, Fransa'da yaşayan başka uyrukta biriyle evlilik ya da nişan gibi durumlarda oturma izni için başvuru yapabilirsiniz.
Fransa vizesi almak kolay mı? Fransa vizesi, Konsolosluğun vize şartlarını yerine getiren, düzenli geliri olan ve Schengen seyahat geçmişi bulunan Türk vatandaşları için alınması kolay bir vizedir. Fransa vizesi, Schengen vizeleri arasında en kolay alınan Schengen vizesidir.
Fransa'da yasal olarak ikamet ediyorsanız, iltica başvurusunda bulunabilirsiniz. Eğer oturum hakkı açısından yasadışı konumdaysanız veya Fransa'ya yasal olmayan yollarla girdiyseniz de iltica başvurusunda bulunabilirsiniz.
Fransa'ya tatil amacı ile seyahat ediyorsanız ve başvuru için evraklarınız tamamsa vize almamanız için bir sebep bulunmuyor. Çoğu zaman da aylık-3 aylık-6 aylık ve senelik olarak süre yükselebiliyor. Ülkeye seyahat etmek için gerekli vizeyi almak oldukça kolay.
Fransa'ya Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
2021 yılında İsveç, her 100 yerleşik yabancıya 10 vatandaşlık vererek AB bloğundaki en yüksek vatandaşlığa kabul oranını yakaladı.
Almanya Vatandaşlık Şartları
-Hakkında Yabancılar Yasasının 46 maddesine göre sınır dışı edilme kararı bulunmamak, - Almanya'da en az 8 yıl yasal oturum, Eşi Alman vatandaşı ise 5 yıl. - Almanya'da temelli olarak yerleşmiş olmak (geçici bir nedenle Almanya'da bulunanlar bu aktan yararlanamaz);
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri