Farklı ve normal fiyatlarından daha uygun fiyatlı ürünleri bulabileceğiniz Duty Free mağazalarında parfüm, saat, kozmetik, çikolata, yerli – yabancı içki, tütün ürünleri ve hediyelik eşya bulmanız mümkün.
Free Shop'tan İçki, Sigara ve çikolata alınır. Türkiye'de o fiyatlara bulmak zor. şehirlerarası yolculukta free shopa giremezsin.
Sigara, alkol, çikolata ve gıda ürünleri, parfümler ve kozmetik ürünler, saat ve aksesuarlar, spor malzemeleri, ev eşyası, oyuncak ve hediyelik eşya gibi şeyler satılır.
Duty Free denilince akla uygun fiyatlı parfüm ve diğer kozmetik ürünlerinin yanı sıra ithal ürünler, çikolata vb. hediyelik eşyalar gelir.
Duty-free mağazalarından satın alınan ürünler ise kapalı, özel poşetinde ve faturası ile taşınmalıdır. Aksi takdirde bu ürünlere de el konulabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Hava, kara ve deniz sınırlarındaki duty free mağazalarındaki ürünler, gümrük vergileri ve KDV gibi vergiler ödenmeden satılır. Bu sayede özellikle vergi oranı yüksek olan ürünler normal fiyatlarına göre çok daha uygun fiyatlarla satışa sunulur.
Evet, ama aktarma yapacak yolcularımızın dikkatli olması lazım. İlk havaalanında aldığınız ve el bagajınıza dahil ettiğiniz sıvı maddelerin, ikinci uçağa alınmama riski var. Yeni aldığınız ürünleri aktarma uçuşunda atmak zorunda kalmamanız için seyahat ettiğiniz havayoluna danışmanızı öneririz.
Dünya genelinde en ucuz fiyatlar Dubai ve Abu Dhabi havalimanlarındaki Duty Free'lerde oluyor. Şarküteri ürünleri olarak Boston havalimanında bulunan Duty Free'de özel paketlenmiş istakoz bulabilmek mümkündür.
Duty Free mağazalarında saat, çikolata, parfüm, kozmetik, tütün ürünleri, yerli-yabancı içki ve hediyelik eşyalar dahil pek çok ürün bulabilirsiniz. Vergiden muaf oldukları için bu ürünlerin fiyatları piyasa fiyatlarından daha düşük oluyor, bu nedenle Duty Free mağazaları her zaman ilgi çekici yerlerdir.
Alkollü içecekle uçağa biniş
Uluslararası uçuş kuralları gereğince duty free'den alınan alkollü içeceklerle uçağa binebilmek için alkollü içkinin kilitli poşet içerisinde, bu poşetin içinde de faturasının yer alması şartı bulunuyor. İç hatlar uçuşlarında ise kilitli poşet şartı bulunmuyor.
Duty Free mağazalardan pek çok çeşit ürün bulunabilmektedir. Bu mağazalardan; sigara, alkollü içecek çeşitleri, parfüm, makyaj ve cilt bakım ürünleri, çikolata, şekerleme, çay, kahve vb. alınabilir. Duty Free alışveriş kurallarında belirtildiği üzere bu ürünlerden alınabilecek miktarlar sınırlıdır.
Bu imza ile Türkiye, yurda giriş sırasında Free Shop'lardan sigara satışını yasaklamaya hazırlanıyor. Free Shop'larda sadece yurtdışına çıkarken sigara almak mümkün olacak. Seul'de alınan karara göre ülkelere girişte değil yalnızca çıkışlarda sigara satışına izin verilecek.
Alkol derecesi % 22'yi geçen alkol ve alkollü içkiler 1 lt. Alkol derecesi % 22'yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler 2 lt.
Vergisiz olarak satılıyor. Duty Free'ler abartılacak kadar ucuz değil. Değişmediyse eğer parfümlerde vergi %20. Yani normal bir mağazada parfüm 100 liraysa Duty Free'de vergisiz olarak satıldığı için 80 lira civarı olur.
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Vergiden muaf alışveriş olarak adlandırılan Duty Free mağazaları sayesinde tercih ettiğiniz ürünleri piyasa değerinden daha düşük fiyatlara bulmanız mümkün. Ancak alışveriş yaparken ülkenin ve mağazaların sunmuş olduğu sınırlandırmalara dikkat etmeniz gerekiyor.
Gümrük vergileri, uluslararası sınırların ötesine taşınan ürünlere uygulanan bir vergi türüdür. Gümrük vergisinden muaf bir mağazada alışveriş yaptığınızda, mağazanın bulunduğu ülke için herhangi bir gümrük vergisi ödemeniz gerekmez. İşte tam da bu noktada karşımıza duty free kavramı çıkmaktadır.
Kıbrıs'ta birçok ürünün fiyatının Türkiye'ye göre daha uygun olduğu bilindiği için Kıbrıs'ta parfüm Türkiye'den daha ucuz mu, sorusu sık sık gündeme gelir. Kıbrıs'ta parfüm Türkiye'den daha ucuzdur. Bu yüzden parfüm konusunda da Kıbrıs cazibe merkezidir.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Krem, losyon, maskara, ruj gibi makyaj malzemelerinizi kabinde taşıyabilirsiniz. Özel çantasında olmak üzere, tenis ya da squash raketinizi kabinde taşıyabilirsiniz.
3. Sigara/çakmak
El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız. Elektronik sigaraların da el bagajında taşınmasına izin veriliyor.
Kaçak Sigarada Kişisel Kullanım Sınırı: Kişi suç konusu bu eşyayı kullanmak için getirdiğini iddia ediyorsa; Yargıtay içtahatlarına göre 20 kartona kadar kullanımı kabul ederken, 20 karton yani 200 adet ve üzeri sigaranın ise kaçakçılık suçuna girdiğini söylemektedir.
Gümrük alınmayan tüketim maddeleri;
Yerli ve yabancı ayrımı yapmaksızın; - 200 adet sigara (1 karton) ile 50 adet yaprak sigara. - 200 gram kıyılmış tütün ve 200 yaprak sigara kâğıdı veya 200 gram pipo tütünü veya 200 gram ağız tütünü veya 200 gram tömbeki veya 50 gram enfiye.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri