Tay tüyü, atların kıllarından elde edilen bir tür dolgu malzemesidir. Tay tüyü koltuk kumaşı, genellikle pamuk, keten veya polyester ile karıştırılarak üretilir. Tay tüyü, hafif ve yumuşak bir dolgu malzemesidir ve bu nedenle koltuk kumaşı olarak kullanıldığında oldukça rahattır.
Tay Tüyü Kumaş Özellikleri
Son yıllarda oldukça popüler olan tay tüyü kumaşlar yırtılmaz. Dayanıklı olan tay tüyü kumaş yıpranma ve yırtılmalara karşı oldukça dayanıklıdır. Kolay temizlenebilen tay tüyü kumaşlar leke de tutmaz. Tay tüyü kumaşlar sık dokunduğu için çevresel kir ve tozları içine hapsetmez.
Saydığımız özelliklerinden dolayı son yılların favori koltuk kumaş türlerinden olan tay tüyü kumaş tüylü yapısıyla oldukça sıcak tutarken, terleme de yapmaz, Kılıflardan yastıklara, koltuklardan sandalyelere geniş kullanım yelpazesi ile de oldukça popüler bir kumaş türüdür.
Tayların kıllarına benzeyen bir dokuma biçimi ile imal edilen tay tüyü kumaş, sağladığı birçok avantaj sebebiyle sık kullanılan koltuk eşyalarının üretiminde kullanılır. Tay tüyü kumaşa sahip koltuklar, uzun zamanlar geçmesi rağmen dayanıklı kalabilme özelliği taşır.
Su geçirmez ve leke tutmazlar. Dokunulduğunda yumuşak yapısı ile rahatlık hissi verir. Özellikle tay tüyü kumaşlarla kaplanan koltuklar terletmez, kolay kolay yırtılmaz, sökülmez ve oldukça dayanıklıdırlar. Açık renkli olanlarını bile gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
· Sirke maddesi kullanılarak tay tüyü koltukların temizliği sağlanabilir. Nemli beze yeterince sirke damlatılır ve leke bulunan nokta silinir. Ancak işlem bittiğinde temiz ve nemli bir bezle bölgenin sirkeden arındırılması gerekir.
Kaliteli tay tüyü kumaş nasıl anlaşılır
Sık dokunuşlu kadifemsi bir yüzeye sahip aralarında kellikler boşluklar bulunmayan üzerine toz tüy toplamamış kumaşları tercih edin, kumaş yanıltabilir kullandıkça renk değişimleri ya da atmaları olabilir onun için koltuk kumaşı seçerken mutlaka ama mutlaka garantili ürün alın.
Özellikle tay tüyü kumaşlarla kaplanan koltuklar terletmez, kolay kolay yırtılmaz, sökülmez ve oldukça dayanıklıdırlar. Açık renkli olanlarını bile gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Kolay kolay su geçirmeyen ve kolay leke tutmayan bir dokuya sahip kumaş türüdür.
Tay tüyü kumaşların temizliği sırasında kimyasal temizleyicilerin kullanılmasından ziyade pamuklu bir bezin ılık bir suyla nemlendirmesi ile silinmesi yeterli olmaktadır. Ancak daha inatçı lekelerin temizlenmesi için nemli bez kalıp sabuna sürtülerek lekenin olduğu yer temizlenebilir.
Vegan değil. Tay tüyü: Adının aksine hayvansal bir kumaş türü değildir.
Tay tüyü kumaş nasıl temizlenir? Tay tüyü kumaş temizliği kolaydır ne lekesi olursa olsun önce ılık suya batırılıp sıkılmış havlu ile silin ve kuru bir havluyla üzerinden tekrar geçin. Yağlı lekeler için sabunlu ya da bulaşık deterjanlı su ile temizleyebilirsiniz. Acil lekeler için ıslak mendille temizleyebilirsiniz.
Kumaş rengi ve kumaş dokusu arasında uyum olmalıdır. Keten gibi hafif dokudaki kumaşlar daha çok açık ve doğal tonlarla uyum sağlar. Bununla birlikte kadife ve nubuk benzeri kalın dokudaki kumaşlar ise daha koyu tonlarla uyum sağlayacaktır. Terletmeyen ve koku yapmayan özellikte kumaşlar tercih edilmelidir.
Tay Tüyü Kumaşı Avantajları
Yırtılmalara karşı dayanıklıdır. Leke tutmaz. Açık renklerde dahi güvenle tercih edilebilir.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Kumaş seçimi önemlidir; leke tutmayan, silinebilen, terletmeyen yumuşak dokulu kumaşları tercih etmeliyiz. Salonlarımızda kadife, sonil, teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir. Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir.
Tay tüyü koltuk nasıl silinir endişenizi birçok malzeme ile giderebiliriz. Çünkü tay tüyü koltukların temizliği oldukça kolay. Leke tutmayan, suyu neredeyse geçirmeyen bu koltuk kumaşları temizlik konusunda da kullanıcıları yormuyor.
Kadife türü kumaşlarda yüzey sert ve havlu olduğu için boya dışarda kalmakta ve kumaşın içine çekilmediğinden yüzeyde sertleşme oluşabilir. Tay tüyü gibi kumaşlarda, havlar dışarda olduğundan kumaş boyaları yüzeyde tüyün yapısını bozmakta ve sertlik oluşturabilmektedir.
30 derecede sıkma yapmadan makine 'de yıkanabilir. Kuru temizleme yapılmaz. Çamaşır suyu ve ağartıcı kullanmayınız. Yıkadıktan sonra sıkmayınız, katlamayınız, düz bir şekilde asınız.
Keten koltuk kumaşları terletmeyen doğal iplikten yapılan kumaş türüdür. Ayrıca keten karışımlı kumaşların da kullanılan mobilyalarda terleme yapmadığı biliniyor.
Tüm bunlar arasında rahat ve şık, ama aynı zamanda dayanıklı olan mikrofiber en iyi seçenektir. Kediniz tırmalasa bile mikrofiber, birkaç tırmığa dayanabilir.
Dansite sadece süngerin kalitesini gösterir. Piyasada kaliteli ve mukavemetli olarak en çok tercih edilen süngerler gri 32 ve 28 dansite süngerlerdir. 35 dansite ve HR gibi daha lüks süngerler de mevcuttur. Fakat sağlam ve kullanışlı bir ürün için 32 dansite yeterli kaliteye sahiptir.
Sanırım tay tüyü diye geçen kumaşları tırmalayamıyorlar, ona bakabilirsiniz. Koltuk kumaşını kediye göre ayarlamak yerine kediye bir tırmalama tahtası alırsanız etraftaki diğer eşyaların da zarar görmesinden kurtulabilirsiniz. Ama koltukta kararlıysanız serteks süet kumaş önerilebilir.
Chester koltuklarda kumaş kullanımı aslında ilk olarak deri ile başlamıştır. Ancak deri kumaşla kaplanmış koltukların maliyetinin daha fazla olması diğer kumaş seçeneklerini ortaya çıkarmıştır. Günümüzde kadife, ekose ve nubuk chester koltuklar oldukça popüler bir hal kazanıp kullanım rahatlığı ile de tercih sebebidir.
Koltuk Örtüsü Kumaşları
Koltuk örtüsü kumaşı ararken en önemli unsurlar kolay temizlenebilir olması, dayanıklı olması ve zevkinize hitap etmesidir. Çoğunlukla duck bezi ve panama keteni kumaşlar tercih edilmektedir çünkü bu özelliklere uyar ve oldukça fazla kumaş seçeneği mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri