Fırınlarda kapasite litre olarak belirtiliyor. Tek bölmeli solo fırınlarda 66, 69, 72, 82 litre kapasite seçenekleri bulunuyor. Kapasite seçiminde yemek yaptığınız kişi sayısını baz almanız gerekiyor.
Standart ölçülerde ankastre fırınlar 60 Lt ile 80 Litre arasında iç hacme sahiptirler. tüm markalarda standart iç hacim 65 Lt. Fırındaki iç ünite, doğal olarak kullanılan ısıtma fanı, ısıtma ızgaraları ve hammadde miktarı artacağından doğrudanın doğru olarak geçen şekilde gelişir.
Ancak genellikle ankastre fırınların kapasitesi ortalama 50 ila 70 litre arasında değişebilir. Fırın kapasitesi seçiminde, ailenizin büyüklüğüne ve pişirme ihtiyaçlarınıza göre tercih yapabilirsiniz.
Mini fırınlar; 12 litre, 15 litre, 30 litre, 32 litre ve 42 litre gibi farklı hacim özelliğinde modellere sahiptir. Diğer yandan midi fırınlar da 34 litre, 42 litre, 45 litre ve 70 litreye kadar hacme sahiptir. Dolayısıyla farklı hacme sahip modeller sayesinde ihtiyacınıza uygun fırını kolaylıkla seçebilirsiniz.
Yemeği daha hızlı pişirmek ve suyunu kaybetmeden kurumasını önlemek istiyorsanız fırını fanlı bir şekilde çalıştırmanız gerekiyor. Bu yöntem rosto tarzı kızartılması gereken etleri pişirirken oldukça kullanışlı oluyor. Fırın fanı özellikle kavurma ya da tatlı yaparken ve ekmek pişirirken kullanmanız tavsiye ediliyor.
İlgili 33 soru bulundu
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın, karışımını kalıba dökün. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında kek kuru çıkıncaya kadar (40 dakika) pişirin.
Keki pişirmek için fırın derecesi 180'e getirilmelidir. Bu ısıda kek istenilen kıvamı yakalar ve harika bir dolgunluk ile güzel bir lezzet sunar. Bu ısı ile beraber kek genel olarak 35-40 derece içerisinde pişer. Tabii yine de kek pişerken 20 ya da 25 dakikalar içerisinde kürdan testi yapmak önemlidir.
Pratik kullanımı ve hafif olması mini fırının mutfaklarda yer almasının nedenlerinden biridir. Mini fırın 50 lt iç hacmi olmasına rağmen kaliteli yemekler yapmada performansı oldukça yüksektir.
Midi & Mini Fırın Modelleri ve Özellikleri
Birçok model, üst ve alt ısıtıcılar, fanlı pişirme ve ızgara işlevi gibi özelliklere sahiptir. Bu cihazlar, özellikle küçük mutfaklarda kullanım için tasarlanmıştır ve genellikle 20 ila 45 litre arasında kapasiteye sahiptir.
Mini midi fırın modelleri pek çok marka tarafından 20, 32, 33, 39 ve 42 L gibi farklı boyutlarda dizayn edilir.
En ideal fırın, cam kapaklı ve kolay temizlenebilme özelliğine sahip olandır. Satın alacağınız fırında yemeği eşit ısıda pişirebilmeniz için üflemeli turbo modellerini, ızgara yapacaksanız da statik fırınları tercih etmeniz doğru olacaktır. Her iki özelliğe sahip olan fırınlar ise multifonksiyon fırınlardır.
Fırın tercihinde kullanım amacı önemlidir. Eğer fırını hamur işleri haricinde et ve sebze yemeklerinde de kullanıyorsanız aynı zamanda normal pişirme ayarı da olan turbo fırın modelleri sizin için uygundur. Diğer yandan sadece hamur işleri yapıyorsanız normal fırın sizin için yeterli olacaktır.
En iyi ankastre fırın yorumları incelendiğinde Siemens, Arçelik, Bosch, Samsung, Profilo, Vestel iyi markalar arasında sayılabilir. Dünyanın en iyi fırın markası hangisi diye merak ediyorsanız markaların ödüllerini incelemeniz fikir vermesi açısından bir yol olabilir.
Günde 1 saat çalışan bir fırın ortalama olarak 2500 - 3000 Watt enerji harcar ve bunu maliyete dökmeye çalışırsak 2500 Watt üzerinden hesapladığımızda 2.5 Kwh x 0.46 TL (tahmini elektrik fiyatı) = 1.15 TL.
Standart fırınlar aynı anda daha fazla yiyeceği pişirme olanağı sunsa da Air Fryer'lar daha fazla kullanım alanına sahip ve daha pratik. Air Fryer, geleneksel fırınlara göre yüzde 50 daha kısa pişirme süresi sunarken bunun yanında yüzde 75 oranında daha az ön pişirme imkanı sunuyor.
Statik(Elektrikli) fırın. 26 litre fırın hacmi. İki ayrı pişirme fonksiyonu: Statik ve Izgara. Toplam 2025 Watt'lık güç 100 dakikaya kadar pişirmeye programlanabilir mekanik saat. 250 C'ye kadar ayarlanabilir termostat.
Midi elbiseler ne çok ne de çok kısadır. Yani orta boy olarak nitelendirilebilecek bir boya sahiptir. Etek boyu diz üzerinde kalan elbiseler mini elbise olarak adlandırılırken etek boyu diz altında kalan elbiselere midi elbise denilmektedir.
Ev için tercih ediyorsanız 20 litrelik hacim ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Eğer iş yeri için tercih ediyorsanız daha geniş iç hacme sahip ürünlere göz atmalısınız. Uygun fiyatı ve 20 litrelik hacmi ile Awok iyi bir seçenek olacaktır; Son olarak, mikrodalga fırınların gücü pişirme hızı ile doğru orantılıdır.
Arçelik SUF 5000 MEB Kompakt Tasarım
Kompakt bir tasarıma sahip olan Arçelik fırın SUF 5000 MEB, mutfakta çok alanı olmayan kişiler için kusursuz bir kullanım sunar. 50 litre olan iç hacmi, hemen her yemeğin pişirilmesini sağlar. Kompakt tasarımı sayesinde taşınması da oldukça kolay.
Bosch mini fırın 45 lt, 50 lt kapasiteye sahiptir. Fırın içerisindeki ısının iç hacme eşit ve yüksek performansta yayılmasını sağlar. Bu sayede yiyeceklerinizi tam kıvamında pişirmenizi sağlayarak kendinizi geliştirme isteği sunar.
Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.
Kekin Güzel Kabarması İçin Nasıl Yapmalı? Kekin güzel kabarması için unu ve diğer kuru malzemeleri en son ve eleyerek eklemelisiniz. Un, kabartma tozu, vanilin gibi kuru malzemeler hamura elekten geçirilerek ilave edilmelidir. Elemek kuru malzemeleri havalandırır; böylece sıvı kek malzemeleriyle daha kolay karışır.
Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri