Sporcular hangi epilasyon yöntemlerini kullanır? Sporcular kıllarını nasıl alıyor diye merak ediyorsanız, aslında cevabı tüylerini almak isteyen herkesle aynı. Ağda, tüy dökücüler ve tıraş bıçağı sporcuların kıllarını alırken kullandığı yöntemler arasında.
- Tüysüz olmak, daha pürüzsüz bir yüzeye izin verdiği ve yağların kıllarla tıkanmasını önlediği için spor masajına yardımcı olur. Aynı zamanda vücut tüylerinin alınması sporcunun kir ve teri vücudundan daha kısa sürede temizleyebilmesine izin verir.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu lazer epilasyondur. Laser epilasyon ve diğer laser tedavilerinde başarılı bir sonuç isteniyorsa öncelikli olarak deneyimli dermatoloğun estetisyen ile birlikte uygulamayı yürüttüğü multidisipliner laser tedavileri tercih edilmelidir.
Aerodinamik: Kıllar, deri ile hava arasındaki sürtünme kuvvetini arttırlar. Kıllardan temizlenmiş bir deri ve hava arasındaki sürtünme kuvveti azalacağından sporcunun hızı artar. Böylece futbolcular, basketçiler ve atletler daha hızlı koşar, bisikletçiler ise daha hızlı pedal çevirebilirler.
İlgili 20 soru bulundu
Sporcular kıllarını nasıl alıyor diye merak ediyorsanız, aslında cevabı tüylerini almak isteyen herkesle aynı. Ağda, tüy dökücüler ve tıraş bıçağı sporcuların kıllarını alırken kullandığı yöntemler arasında.
Orijinal Soru: Jiletle sakal/bıyık veya vücudun herhangi bir bölgesindeki kılı kesmek daha hızlı veya daha kalın uzamasına neden olur mu? Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
2) Tuz ve Limonun Pratikliği!
Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz gibi direkt cildinize de uygulayabilirsiniz.
Günümüzde tüylerden kurtulmak adına en yaygın kullanılan yöntemler, ağda ve epilasyondur. Ağda, tüyleri yapışkan malzemelerle almayı hedeflerken epilasyon ise epilatör yardımıyla kökünden çekmeyi hedefler.
Tekrar çıkar çok büyük olasılıkla çünkü çıkmaması için derinin içindeki kıl kökünün de yanması lazım e bunu da çakmakla yapamayacağına göre çıkar yani tekrar. Lazer epilasyonda bile tekrar çıkabiliyor anca birkaç seansdan sonra etki farkediliyor. Kıl olduğu bölgedeki deriyi nemli tutar tahriş olmasını önler, korur.
Karınca yumurtası yağı çok eski zamanlardan beri bilinen, tüy görünümünün azalmasına katkı sağlayan ve doğal yollarla elde edildiği için cilde hiçbir zararı olmayan geleneksel bir yöntemdir. Aynı zamanda kıl köklerini kurutan yağ olarak da bilinmektedir.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Düzenli yapılan egzersizin saçları güçlendirdiği bilinmektedir. Egzersiz, saç derisinin kan dolaşımını yükseltir, böylece kıl kökleri daha güçlü hale gelir.
Lazer epilasyonun temel prensibi budur. Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Vücut kıllarının alınması profesyonel sporcularda sıklıkla karşılaştığımız bir durumdur fakat tamamen estetiksel görünüm ve bazı sporlardaki sürtünmenin performans düşürücü etkisi sebeplerinden ötürü kıllar alınır. Bu yüzden vücut geliştirmede bir etkisi olduğunu söyleyemeyiz!
Yumurta Akı, Mısır Unu ve Toz Şeker Karışımı
Haftada 4 kez uygulanarak tüylenmede azalma gözlenebilir. Özellikle yüz bölgesindeki tüylerde etkili olduğu söylenir.
1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu, 4 yemek kaşığı kadar süt ve 1 yemek kaşığı limon bir kap içerisinde karıştırılır. Neredeyse tüm tarifler için homojen bir karışım elde edildikten sonra uygulama yapılmak istenen bölgelere tüy dökücü karışım sürülür. Ortalama 15 dakika bekledikten sonra uygulama yapılan alan durulanır.
Bu doğal ve etkili maskeyi hazırlamak için bir çay bardağı karbonat, bir çay bardağı Türk kahvesi telvesine ihtiyacınız olacak. Her iki malzemeyi iyice karıştırın ve ağda sonrası cildinize uygulayın. Hepsi bu kadar! Bu doğal karışım kil köklerini zayıflatır, tüyleri inceltir ve daha geç çıkmalarını sağlar.
Tüy dökücü krem mi yoksa jilet mi? Tüy dökücü kılların kökünden çıkmasını sağlayan bir yöntemdir. Daha uzun süreli bir tüy alımı sağlar ve tüylerin yeniden çıkması daha geç olur. Jilet ise tüyleri sadece yüzeyden keser, bu nedenle tüyler daha sert bir şekilde yeniden çıkar.
Tüy dökücü krem ve ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en pratik, en güvenilir yardımcıları. Ağda, tüyleri kökünden alarak uzun süre pürüzsüz cildinizin tadını çıkarmanızı sağlarken, tüy dökücü kremler zamanınızın en kısıtlı olduğu durumlarda bile tüylerden kurtulmanın kolay, hızlı ve etkili yolunu sunuyor.
Veet Klasik Tüy Dökücü Krem 100 ml - A101.
Lazer epilasyonda hedef kıl köküdür, lazer ışını kıl kökünde tahribata neden olur. Kıl kökü derinin birkaç milimetre altındadır, süt bezleri ise çok daha derindedir. Meme üzerine yapılan lazer epilasyon, süt bezlerine zarar vermez.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Büyüme evresinde saç günde ortalama 0,35 milimetre uzar. Büyümenin aniden durduğu evre ise genellikle geçiş evresi olarak isimlendirilir. Bu evrede saç kökleri küçülür. Bu durum saç telinin kan damarlarıyla bağlantısının zayıflamasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri