Ülkemizde G harfi ile başlayan 3 adet şehir bulunmaktadır. İşte ülkemizde G ile şehirler ve bulundukları gölgeler; Gaziantep: Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan bu şehir ülkemizin en kalabalık 6.şehri olarak da bilinir. Giresun: Doğu Karadeniz bölgesinde bulunur.
G harfinden 6 tane ilimizin adında bulunuyor.
İsminin içinde 'g' harfi olan şehirler denildiğinde akıllara ilk olarak 'g' harfiyle başlayan iller geliyor. Güney Doğu Anadolu'nun en büyük illerinden olan Gaziantep, fındık üretimiyle bilinen Giresun, Karadeniz illerinden Gümüşhane 'g' harfi ile başlayan iller olarak öne çıkıyor.
G Harfi ile Başlayan Ülke İsimleri
Georgia. Gine. Gine-Bissau. Grenada.
Dilimizde yumuşak g yani ' Ğ ' harfi ile başlayan bir kelime bulunmamaktadır. Bundan dolayı isim şehir oyunu oynarken ğ yumuşak g harfi oyunda seçilmez.
İlgili 16 soru bulundu
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda ülkedeki il sayısı 71'di. Aradan geçen 92 yılda bu sayı 81'e çıktı. İl olarak ilan edilen son yer, 81 il plaka koduyla Düzce oldu.
Van haricinde kelime içinde 'v' harfi barındıran diğer şehirler ise şöyle; Sivas, Nevşehir, Artvin, Yalova.
Ülkemizde yer alan 81 ilin içerisinde h harfiyle başlayan 2 adet il mevcuttur. Genele vurduğumuzda h harfiyle başlayan şehir sayısının ülkemizde az olduğunu söyleyebiliriz. Bu iller: Hatay - Akdeniz Bölgesi'nde yer alır.
TÜRKİYE'DEKİ 81 İLİN ADINDA EN AZ BULUNAN HARF HANGİSİDİR? 81 il içerisinde adında "G" harfi bulunan 6 il bulunmaktadır. Türkiye'de adında "V" harfi bulunan 5 il vardır.
Türkiye'deki 81 ilin 50'sinin adında "A" harfi bulunmaktadır. "A" harfinden sonra en çok kullanılan harfler "İ", "E", "O", "Y" ve "K" şeklindedir. Türkiye'de bulunan şehirlerin yazılışında en az kullanılan harfler ise "I", "Ç", "Ş", "Ü", "Z" ve "Ğ" olarak sıralanabilir.
81 plaka kodu ülkemizin Düzce iline aittir.
Örneğin, Şanlıurfa'nın plaka kodu 63 (Ş), Van'ın plaka kodu 65 (V), Giresun'un plaka kodu 28 (G) ve Hatay'ın plaka kodu ise 31 (H) şeklinde sıralanıyor.
Türkiye sınırları dahilinde bulunan; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Trabzon, Adana, Konya, Manisa, Muğla, Siirt, Ağrı, Van, Erzurum, Sivas, Elazığ, Malatya, Rize de olmak üzere toplam il sayısı 81'dir.
Ülkemizde Ş harfi ile başlayan sadece 2 şehir bulunmaktadır. İşte, Ş ile başlayan şehir isimleri ve hangi bölgede bulundukları; ŞANLIURFA: Eski adı ile Urfa olarak karşımız çıkan bu şehir ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunmaktadır.
İsminin içinde 'h' harfi olan şehirler denildiğinde akıllara ilk olarak 'h' harfiyle başlayan iller geliyor. Hatay (Antakya) ve Hakkari şehirleri 'h' harfiyle başlayan şehirlerden.
V Harfi İle Başlayan Hayvanlar
V harfi ile başlayan hayvanla ve özelliklerini şu şekilde açıklayabiliriz: Vaşak: Kedigiller familyasından bir hayvandır. Orta büyüklükte etçil omurgalı ve yabanı tür bir hayvan çeşididir. Vatoz Balığı: Balık türlerinden rajiformes takımına özgü bir balıktır.
TBMM' nin ilk mutasarrıflık yaptığı ilçe olarak tarihdeki yerini alacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin İlk İli Zonguldak; 1 Nisan 1924 tarih ve 491 sayılı Teşkilat- ı Esasiye Kanunu' nun 60. maddesine göre sancaklar kaldırılınca, Zonguldak bağımsız mutasarrıflığı, Vilayet yapılmıştır.
Kaçak ve çarpık yapılaşmanın sembolü olan Sisdağı Yaylası, Türkiye'nin 82. ili olarak anılmaya başladı. Trabzon ve Giresun'un ortak kullandığı yüzlerce yayla evinin bulunduğu Sisdağı Yaylası, kaçak ve çirkin yapılaşmanın en kötü örneğini gözler önüne seriyor.
Bu doğrultuda Türkiye'nin farklı şehirlerinde değişik sayılarda ilçeleri bulunur. Şu an güncel 2023 bilgileri doğrultusunda toplamda 922 tane ilçe bulunmaktadır. 81 ile homojen olarak dağılmayan bu ilçeler, bazı şehirlerde daha fazla bazı şehirlerde ise daha az olarak öne çıkıyor.
G harfi ile başlayan bitki isimleri Gelincik, Gürgen, Göknar, Geven, Gazel Boynuzu, Gözlük otu, Gıvışkan otu ve Gece sefası bitkileridir. Tüm bitkilerin kendilerine özel görüntüleri ve özellikleri bulunmaktadır. Doğada kendiliğinden var olan ya da özel olarak yetiştirilen birçok bitkinin olduğu bilinmektedir.
G ile başlayan eşya isimleri Güveç, Gözlük, Gömlek, Gramofon, Giysi, Giyotin, Gitar, Gırgır, Gergef, Gemi, Gelinlik, Gazetelik, Gazete, Gaz Lambası ve Gardırop olarak karşımıza çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri