Karaköy veya Kabataş vapur iskelelerini kullanarak Galataport İstanbul'a kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Kadıköy üzerinden Karaköy vapuruna binmeli ve Karaköy'de iniş sağlamalısınız. Buradan ortalama 5 dakikalık oldukça kısa bir sürede kuleye ulaşabilirsiniz. Üsküdar üzerinden ulaşım sağlamak için Karaköy vapuruna binerek Karaköy'de inin ve yürüyerek kuleye ulaşın.
Karaköy iskelesinde indiğinizde kule sizi tüm ihtişamı ile karşılayacak. Buradan yokuşu tırmanarak Galata Kulesi'ne ulaşırsınız. Karaköy yerine Eminönü iskelede inerseniz de buradan Galata Köprüsü'nü geçerek yine aynı yolu izleyebilirsiniz.
İstanbul bölgesinde bulunan Galata Tower konumuna en yakın vapur iskelesi hangisidir? İstanbul Galata Tower konumuna en yakın vapur iskelesi Ortaköy.
Galata Kulesi ya da müze olarak kullanılmaya başlaması sonrasındaki adıyla Galata Kulesi Müzesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan bir kuledir.
İlgili 17 soru bulundu
Galata Kulesi her gün 08:30 - 24:00 saatleri arasında açıktır. Galata Kulesi bileti ne kadar? Galata Kulesi giriş ücreti 100 TL'dir. Not : İstanbul Müzekart Sahipleri ücretsiz giriş hakkına sahiptir.
Galata, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan bir semttir. Azapkapı, Tophane ve Galata Kulesi'nin arasında kalan bölge olarak tarif edilir.
Galata Kulesi'ne giriş yapıp burayı dilediği gibi gezip görmek isteyen misafirlerden, 120 TL para veya da Müzekart talep edilmektedir. Öğretmen ve 18 yaşın altındaki öğrenciler ise Galata Kulesi'ne tamamen ücretsiz bir şekilde giriş yapma fırsatından faydalanabilirler.
Galata Köprüsü, İstanbul'da Haliç üzerine yapılmış, Karaköy'le Eminönü'nü birleştiren köprüdür.
Galata Köprüsü'nün hemen yanında, kuzeydoğu istikametine doğru uzanan bölge, 19. yüzyılda burada yaşamış Karaim Yahudileri'nden almış adını. Bir başka hikayeye göre ise, Bizans döneminde buraya yerleşen Karay Türkleri'nden dolayı adının “Karayköy” olduğu ve günümüze kadar değişerek “Karaköy” olarak ulaştığı.
Karaköy, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı semt. Bankaları ve iş hanlarıyla ünlü en eski ticaret merkezlerinden biridir. Eski Galata semtinin modern adıdır. Tarih boyunca bir liman ve ticaret merkezi olma özelliğiyle ön plana çıkmıştır.
Nasıl Gidilir: Özel araçla; Tarlabaşı yolundan Taksim'e çıkarken sol tarafta Galata Kulesi tabelasından girerek ulaşabilirsiniz. Aracınızı kule çevresinde yer alan otoparklara bırakabilirsiniz. Toplu ulaşımla; Öncelikle Taksim'e ulaşıyorsunuz.
İnançlarının bir tezahürü olarak martıyı Hz İsa ile özdeşleştiren Cenevizliler, onu yuvasına kadar takip ettikten sonra yakalar, pişir ve yerler. Yuvasının bulunduğu yere de onun hatırası için Galata Kulesi'ni inşa ederler. Galata Kulesi'ne beraber çıktığın kişiyle evlenirsin derler. Bu efsane, Roma döneminden kalma.
Şu anda Kadıköy İDO İskelesi'nden iç hatlarda Yenikapı, Bakırköy, Bostancı ile dış hatlarda Armutlu, Armutlu Tatil Köyü, Kumla ve Bursa seferleri düzenlenmektedir.
Kadıköy İskelesi, İstanbul'un Kadıköy ilçesi, Kadıköy Meydanı'nda bulunan bir iskeledir. İskele, Kadıköy metro istasyonu ve dolmuş duraklarına da yakındır. Şehir Hatları ve Turyol vapurlarının kalktığı iskeleden Eminönü, Karaköy, Adalar, Beşiktaş, Bakırköy ve Sarıyer'e seferler bulunmaktadır.
Bostancı ya da Kadıköy'den vapurla Karaköy'e gelebilir, buradan F2 Karaköy-Beyoğlu Tarihi Füniküleri ile Beyoğlu'na ulaşabilir, ardından da nostaljik tramvayı kullanarak İstiklal caddesi boyunca Taksim Meydanı'na kadar ilerleyebilirsiniz.
Marmaray tercih edilecekse, Sirkeci durağından gelince Kabataş-Bağcılar tramvayı yardımıyla Tophane durağında inerek Galataport'a kolayca varılabiliyor. Kadıköy'den gelen ziyaretçilerin de Karaköy vapurlarıyla karşıya geçip yine burada inmesi ve biraz yürümesi yeterli oluyor.
Galata Kulesi'nde asansör 6. kata kadar çıkmaktadır. Kulenin en üst katı olan 8. kata merdivenle çıkılır.
Galata Kulesi müze statüsünde olduğu için girişler ücretli yapılıyor. 2023 yılı için Galata Kulesi giriş ücreti 650 TL ancak Müze Kart sahiplerine, 18 yaş altı öğrencilere ve öğretmenlere Galata Kulesi'ne giriş ücretsiz. Galata Kulesi'ne giriş yapmak için Müze Kart'a sahip olmak en iyi seçenek olabilir.
Galata Kulesi'nin giriş ücreti 2023 yılında 650 Türk Lirası olarak belirlendi. Artık Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Galata Kulesi'nde müzekart geçerlidir.
DURUM: AÇIK ÜCRET 550 TL, TAŞIMA ÜCRETİ 50 TL'dir. Not 1: MÜZEKART GEÇERLİDİR.
En sık telaffuz edilen söylentilerden biri “Gala” kelimesinin Rumca'da süt anlamına geldiği ve Galata'da birçok süthane olduğu için semte bu ismin verildiğidir. Bir diğer söylentiye göre, Galata ismi deniz kenarına dek uzanan dik yokuşları yüzünden bu semte uygun görülmüştür ve “denize inen yol” anlamına gelmektedir.
Tarihi Galata Kulesi, uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Büyük İstanbul Eğitim Turizm ve Sağlık Yatırımları İşletme (BELTUR) tarafından işletiliyordu. Ancak tarihi kule, 2020 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri