5. Vapurların Açık Alanlarında Sigara İçebilir miyim? 4207 Sayılı Kanun kapsamında, "toplu taşıma araçlarında sigara ve diğer tütün ürünlerinin içilmesi” yasaklanıyor.
Ankette, İstanbullular'ın gemilerin açık mekanlarında sigara içilmesinin yasaklanmasını isteme nedenleri arasında, astım, bronşit ve benzeri hastalıkların yanı sıra vapur sefası yaparken sigara dumanından rahatsız olmak, açık mekanlara sigara izmaritleri ve küllerin atılması, izmaritlerin atılarak denizin kirletilmesi ...
1943 yılında yapılan düzenlemeyle tramvay ve vapur gibi toplu taşıma araçlarında sigara içilmesi yasaklandı.
Pandemi kuralları çerçevesinde İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere ilettiği ilgili genelgesinde, meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.)
Bu nedenle de arabada sigara içme yasağının sadece sürücü için geçerli olduğu zannedilmektedir. Oysa bu yasak, arabada bulunan herkes için geçerlidir. Dumansız hava sahası uygulamaları kapsamında, özel araçlarda sigara kullanmak yolcular için de yasaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Polislerin yakalayamadığı sigaraları ise, artık radar kameralar yakalıyor. Bununla beraber, yasak olan ürünler sadece sigara ile değil, aynı zamanda tütün ve nargile gibi ürünlerle de genişletilmiştir. Belirtilen bütün bu ürünler tütün kapsamına girdiği için, 153 TL para cezası ile cezalandırılmaktadır.
Evet, araçlarımızda sigara içilmesi yasak.
Hayır. Çalışma ortamlarının yangın merdivenlerinde, balkonlarında, merdiven boşluklarında ya da iki binayı birbirine bağlayan koridorlarında sigara ve tütün ürünleri kullanılamaz.
Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılamayacak.
Müh. 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda değişiklik yapan 5727 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun, TBMM'de 3.1.2008 tarihinde kabul edilmiştir. Bu kanunla beraber kapalı mekânlarda tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaklanmıştır.
Uygulamada şehir hatlarının açık yerlerinde sigara içen 4 kişiye '5326 sayılı Kabahatler Kanunu' kapsamında 153 lira, bir yolcu teknesine mevzuata aykırı uyarı tabelası sebebiyle '4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun' kapsamında 2 bin 500 lira ceza kesildi.
Sigara yasağının konulduğu alanlardan bir tanesi de uçaklardı. Ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları bu yasağı ilk uygulayan markalardan biri oldu. 1986 yılında getirilen yasakla artık yurtiçi ve 6 saatin altında sürecek uçuşlarda sigara içilemeyecekti.
Our World in Data'nın belirlediği “dünyanın en çok sigara içen ülkeleri” tablosuna göre, Pasifik adası Nauru, listenin başında yer aldı. Buna göre, ülkedeki yetişkinlerin neredeyse yarısının (%48,5) sigara içtiği belirlendi.
Sigarayı içine çekmeyen dudak tiryakilerinde içmeyenlere oranla kalp krizi riskinin bir kat daha arttığı belirtiliyor. Sigaranın zararı dudaktan itibaren başlıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.
Yorumlarda okuduğum kadarıyla odalarda sigara... Merhabalar alindatamara, odalarımızın tamamında kanunlar gereği sigara içilmesi yasaktır ancak malesef bazı misafirlerimiz kontrolümüz dışında bu yasağı delebiliyorlar ve istenmeyen kokulara sebebiyet verebiliyorlar.
Bu ceza da her yıl miktarı güncellenen trafik cezaları arasında yer alır. 2023 yılı için belirlenen arabada sigara içme cezası yaklaşık olarak 248,38 TL civarındadır.
Hayır. Çalışma ortamlarının yangın merdivenlerinde, balkonlarında, merdiven boşluklarında ya da 2 binayı birbirine bağlayan koridorlarında sigara ve tütün ürünleri kullanılamayacak.
Yeni düzenleme: Kafelerde sigara açık alanda değil özel kapalı alanda içilebilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bundan sonra restoran ve kafelerin açık alanlarında değil özel izne tabi kapalı bölümlerinde sigara içilmesine izin verileceğini söyledi.
Bunlar yanıcı, yakıcı, kesici, parlayıcı ve patlayıcı maddeler ile beraber alkol, şarj aleti, powerbank, bozuk para, deodorant ve parfüm şişeleri, kırtasiye malzemeleri, şemsiye, fotoğraf makinesi, kamera, öz çekim çubukları ve elektronik sigara. Bunlar stadyuma sokulması yasak maddeler.
“Özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde tütün ürünleri tüketilemez.” Hortumlu sigara yönteminin mucidi ve sigarayı yasak yerde tüketenler ceza kapsamından çıkamıyorlar.
edenleri Alo 184'ü arayarak bildirebilirsiniz. whatsapp ihbar hattı gibi bir şey olmalı!!
1- YASAK NERELERİ KAPSIYOR? İçişleri Bakanlığı'nın, 81 ilin valiliğine gönderdiği 'Koronavirüs Tedbirleri' konulu ek genelgeye göre, il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenecek cadde, sokak, meydan, park, bahçe, toplu ulaşım araç duraklarında sigara içilmeyecek.
Toplu taşıma araçlarında(Taksi,Dolmuş,Halk Otobüsü) sigara içilmesi halinde; Kabahatler kanunun 39.maddesine göre ceza ilk başvurulan kolluk birim yetkilileri tarafından verilir. Eğer şikayet Zabıtaya yapılmış ise zabıta para cezası verir.
Toplu Taşıma Araçlarımızda Sigara İçmek Yasaktır. 4207 sayılı yasa gereği topluma açık umumi yerlerde sigara içilmesi yasaktır.
Buna göre, Varan ve Boss, yolculuk sırasında şoförlerin kesinlikle sigara içilmesine izin vermiyor. Ulusoy, sadece çift katlı otobüslerin ikinci katında sigara içilmesine izin veriyor. Tek katlı otobüslerde ise sigara içmeleri kesinlikle yasak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri