ATM'lerden yapılan EFT işlemlerinde, Normal EFT ile yapılan 1.000 TL'ye kadar olan işlemlerde 2,29 TL işlem ücreti alınır. 1.000-50.000 TL arasındaki işlemlerde 5,73 TL işlem ücreti alınır. 50.000 TL ve üstünde yapılan işlemlerde 57,30 TL işlem ücreti alınır.
Sözleşmelerde belirtildiği üzere yapılan her işlemde (alım/satım) kurum azami %0,105 (binde 1,05) oranında komisyon tahsilatı yapma hakkına sahiptir.
Bir havale işlemi için ne kadar ücret talep edileceği bankalar arasında farklılık gösterir. Ayrıca işlemin hangi kanal aracılığıyla (ATM, mobil bankacılık vs.) gerçekleştirildiği de ücreti değiştirebilir.
Hafta içi saat 16.00 sonrası ve hafta sonu yapılan EFT/FAST'lerde yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı
İlgili 39 soru bulundu
EFT ve FAST ücretleri için karar: Merkez Bankası Resmi Gazete'den duyurdu: O uygulama kaldırıldı
FAST ile para gönderme ücretli mi? Evet, hızlı para transferi işlemi FAST ücrete tabidir. FAST ile para gönderme ücreti T.C. Merkez Bankası tarafından yine TCMB'nin EFT için belirlediği azami ücret sınırlamaları göz önünde bulundurularak belirlenir.
Vadesiz hesap ücretli midir? Garanti BBVA'da Vadesiz TL Hesabı açmak ücretsizdir. Yurt içindeki şubelerde açılan vadesiz hesaplardan hesap işletim ücreti alınmamaktadır.
Garanti BBVA'da emekli maaşınızın bağlı olduğu Vadesiz TL hesabınızı kullanarak Garanti BBVA Mobil ve Garanti BBVA İnternet üzerinden yapacağınız havale ve hafta içi saat 08.30 - 16.00 arası yapılacak EFT/FAST işlemlerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.
Hafta sonlarında ya da resmî tatillerde EFT para gönderme işlemi yapılamaz. Bunun nedeni EFT işlemlerinin Merkez Bankası tarafından kontrol edilip onaylanmasıdır. Örneğin Garanti BBVA'daki EFT işlemleri, resmî tatiller dışında, hafta içi 08.00-17.15 saatleri arasında gerçekleştirilir.
Örnek hesaplama, 50.000 TL kredi tutarı ve 36 ay vade faiz oranı 4,53% yıllık toplam maliyet 99,7913%'dir.
Şube aracılığı ile EFT/Havale'de limit yok. Mesela Garanti BBVA'da şu an Havale/EFT üst limiti 2.500.000 TL, bunun üzerinde işlemi ancak şube aracılığı ile yapabilirsiniz.
FAST Para Transfer Sistemi ile saniyeler içerisinde para transferi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz! Üstelik bireysel müşterilerimiz için 7 gün 24 saat ücretsiz olan FAST para transferleriyle işlemleriniz sonunda anında bilgilendirme alabilirsiniz.
FAST ile EFT farkı nedir? FAST ile EFT'nin temel farkı, FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT'de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.
2024 yılı için 0-4.300 TL arasındaki EFT'lerin tavan işlem ücreti limiti 8,83 TL olarak belirlendi ancak bankalar tavan ücret yerine Garanti BBVA'da olduğu gibi daha düşük tutarlar talep ediyor.
Dijital bankaların çoğu (Enpara, Papara gibi), orta ölçekli bankaların bazıları (Vakıf Katılım, Kuveyt Türk gibi) uzun zamandır EFT, Fast ve havale işlemleri için herhangi bir kesinti yapmıyor.
Bankalar arası para transferi işlemi için bankalar genellikle gönderilmek istenen tutara bağlı olarak değişen belirli bir ücret talep eder. Söz konusu bu ücret bankadan bankaya değişiklik gösterir. Belirlenen rakam, EFT yapıldığı anda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir.
FAST ile para transferini tüm müşterilerimiz Garanti BBVA Mobil'de Para Transferleri > Iban'a Transfer ve Kolay Adrese Transfer adımlarından gerçekleştirebilmektedir.
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım müşterileri, bu bankaların tüm ATM'lerini işlem limitleri dahilinde hiçbir ücret ödemeden kullanabilecek.
FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), TCMB'nin sunduğu anlık para transferine yönelik yeni bir bankalar arası ödeme sistemidir.
Bankalar vadesiz hesap açmak için bir ücret talep etmezler ancak vadesiz hesaplara sağladıkları hizmetler karşılığında yıllık hesap işletim ücreti adı altında bir ücret talep ederler. Bu ücret otomatik olarak yılda bir veya altı ayda bir kez hesap bakiyesinden alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri