Gıdı liposuction operasyonu süresi hastanın boyun bölgesinin hacmine, gıdının durumuna ve yağ oranına bağlı olarak ortalama 45 50 dakika kadar sürebilmektedir. Gıdı liposuction uygulaması sonunda genellikle hastanın hastanede yatmasına gerek kalmaz.
Bu işlem yüz germe estetiği yapılırken de uygulanabilir. Çene hattından yapılan kesilerle bu bölgede bulunan yağ dokuları alınır, böylelikle oradaki kasın toparlanması sağlanabilir. İşlem, yaklaşık 20 dakika ile bir saat arasında sürebilir, genel anestezi ya da lokal anestezi ile yapılır.
Ameliyattan önce anestezi yaptığımız için liposuction işlemi sırasında hasta ağrı veya acı hissetmez. Operasyondan sonra 2 veya 3 gün batma şeklinde çok hafif sızılar olabilir.
Uygulama yapılan bölgeye ve bölgenin özelliklerine bağlı olarak liposuction yapıldıktan sonraki 3 ila 4 hafta süresince korse kullanılması önerilebilir.
Gıdı Aldırma Operasyonu Sonrası İyileşme Süreci
Gıdı aldırma operasyonu sonrasında yaklaşık 10 ila 14 gün arasında bir süre boyunca morarma ve şişlik yaşayabilirsiniz. Gıdı liposuction sonrası şişlik yaşanması olağan bir durumdur. Operasyon sonrasında aynı gün evinize dönebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Liposuction ile gıdı eritme bir ameliyat yöntemidir. Ancak aslında diğer yöntemlerle kıyaslandığında çok pratik ve kısa süreli olması , lokal anestezi altında dahi yapılabilmesi , tek seans olması ve kesin çözüm olması dolayısıyla ,sonuçları itibariyle açık fark öndedir.
Yani gıdı yağ aldırma ameliyatı ile kalıcı şekilde gıdı sarkmaları giderilebilmektedir, ancak ameliyat sonrası düzensiz ve aşırı yağlı beslenme gibi alışkanlıklarla tekrardan çene altında bölgesel yağlanmalara bağlı hafif sarkmalar gelişebilmektedir.
Liposuction Ameliyatı Sonrası
Bu iyileşme sürecidir. Şişlikler 15-20 gün içerisinde azalmaya başlar ve gerçek vücut hatları yavaş yavaş belirginleşmeye başlar. Bu süreç de sabırlı olmak çok önemlidir. Korse ya da çorap kullanımı, deri yapısının sıkılaşması ve şekillenmesi için oldukça önemlidir.
Liposuction sonrasında genellikle hastanede yatmak gerekmez. Liposuction operasyonun zorluk derecesine göre 1 gece hastanede kalınması gerekebilir. Ameliyattan sonra 3-4 gün dikiş bölgelerinde ağrı ve sızı olabilir. Ameliyattan sonra ilk hafta morluk ve şişlik olur.
Ameliyat Sonrası
Hasta aynı gün taburcu edilir. Ağrı şişlik ve morluk olabilir. İki gün içinde banyo yapılmasına izin verilir.
Liposuction Sonrası İz Kalır mı? Alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen liposuction sonrasında işlem bölgesinde iz kalma riski düşüktür. Ancak kullanılan tekniğe bağlı olarak küçük izler kalması da normal kabul edilir.
Gıdı estetiği, kişi yaşam tarzına dikkat ettiği sürece kalıcı ve tekrarı gerekmeyen bir estetik türüdür. Yapılan operasyonun kalıcı olması için kişi kilo alımına dikkat etmelidir. Zira kişi gıdı estetiği yaptırdıktan sonra aşırı kilo alırsa bu durum boyun bölgesinde ekstra yağlanmaya sebebiyet verebilir.
Ödem oluşan bölge için profesyonel kişiler tarafından yapılan masajlar iyi gelir. Ödem atmaya ve ödemin yok olmasına yardımcı olacak masaj yöntemleri uygulanabilir. Gün içerisinde kısa mesafede yapılan hafif tempolu yürüyüşler ödemi atmaya yardımcı olur.
Gıdı bölgesi, birçok kişinin en çok rahatsız olduğu bölgelerden bir tanesi… Ne kadar kilo verilirse verilsin, boyun, boyun altı ve gıdı bölgesindeki yağlar istenilen şekilde yok olmuyor ve kişinin gıdısı ise olduğundan daha kilolu bir görüntü yaratıyor.
Liposuction en yaygın olarak plastik cerrahlar ve dermatologlar tarafından yapılmaktadır. Bir plastik cerrah estetik ve rekonstrüktif cerrahi konusunda uzmanlaşırken bir dermatolog ise cilt, saç ve tırnakların tedavisiyle ilgilenir. Ancak, neredeyse her doktor liposuction tedavisi sunabilir.
Bu ameliyat estetik bir operasyon olarak tanımlanmaktadır ve dolayısıyla hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde jinekomasti ameliyatları ücretli bir şekilde yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğer hasta heyet raporu alırsa devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde ameliyat yapılabilir.
Alınacak yağ miktarına bağlı olarak ameliyatı süresi yarım saat ile 6 saat arasında değişkenlik göstermektedir. Kanüllerin giriş noktalarındaki kesilere kendiliğinden eriyen dikişler atılmaktadır. Genellikle her giriş noktası için 1 dikiş yeterli olmaktadır.
Lokal anestezi ve sedasyon (damar yolu ile uyutma) kombinasyonu tercih edilir. Çok sınırlı küçük alanlarda sadece lokal anestezi uygulanabilir. Ameliyat, vakum uygulanacak bölgelerin durumuna göre 1-5 saat arasında sürer. Kanül giriş delikleri genellikle dikilmez veya 1-2 dikiş konur.
Liposuction Sonrası Acı
Bu noktada doktor kontrolünde çeşitli ağrı kesici ilaçlar kullanarak süreci daha doğru bir şekilde yönetebilirsiniz. Ağrı çoğunlukla birkaç gün içerisinde azalır ve en sonunda tamamen ortadan kaybolur.
Ameliyatlardan sonra normal günlerdeki gibi alçak yastıklarla uyumak doğru değildir. Ameliyat bölgesine zarar vermeyecek şekilde bol yastık ile dik şekilde uyunmalıdır.
Yaş sınırı yoktur. Burada en önemli kriter hastanın sağlıklı olma durumudur.
Gıdı liposuction iyileşme süreci 5-7 gündür. Ancak oluşan bir miktar ödem ve sertlik yaklaşık 1 ayın sonunda azalır ve son görünümünü alır. Uygulama sonrasında ilk 5 gün sürekli olarak korse kullanmak gerekir. Sonraki 2 hafta sadece geceleri korse kullanımı gerekmektedir.
Liposuction masajı işlem uygulanan bölgeye krem ya da jel sürülerek hafif şekilde dairesel hareketlerle bastırılarak uygulanan bir masajdır. Benim hastalarıma önerim bu masajı kendi başlarına yapmamaları, bir uzmana danışarak ameliyatlı bölgeye masaj uygulanmasını talep etmesidir.
Gıdı eritme işleminde, CoolMini tedavisi, ortalama bir saat sürüyor ve işlem sonrasında hasta sosyal yaşamına hemen geri dönebiliyor. Pek çok hastada tek bir seans yeterli oluyor ama yağ dokusu daha fazla olan kişilerde ikinci bir seansa ihtiyaç duyulabiliyor.
İğnelerin etkisi izlenerek en az 2 hafta aralıklarla yapılmaktadır. 1. seansın sonuçları ise 2-3'üncü haftadan sonra görülmeye başlar. Fakat erime çok daha uzun süre devam eder. Seans sayıları kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte 3–6 seans veya 4–8 seans şeklinde olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri