ECOPİRİN, hamileliğin son 3 ayında kullanılmamalıdır. Hamileliğin ilk 6 ayında ise doktorunuza danışmadan ECOPİRİN kullanmayınız.
Aspirin tedavisi kaçıncı hamilelik haftasına kadar devam ettirilmelidir? Aspirin ve ağrı kesici olarak kullanılan diğer Non-steroid antienflamatuar ilaçlar hamileliğin 32-33. haftasından sonra kesilmelidir.
Gebeliğin son trimesterinde ve laktasyon sırasında kullanımından kaçınılmalıdır (Bkz. bölüm 4.6.) ECOPİRİN PRO yardımcı madde olarak sunset yellow (günbatımı sarısı) (E110) içermektedir. Günbatımı sarısı alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
Pek çok anne adayı, “hamilelikte kan sulandırıcı ne zaman verilir” sorusuna yanıt arar. Bu sorunun cevabı, kolayca anlaşılabileceği üzere pıhtılaşma riskini ortadan kaldırmaktır. Gebelikte tromboli oluşumunu engellemenin en etkili yolu, anne adayına enjeksiyonla kan sulandırıcı ilaç verilmesidir.
Bunlardan biri gebelikte aspirin kullanımı on altıncı haftadan evvel başlanmalıdır. Şayet on altıncı haftadan sonra başladıysa bir katkısı saptanmamıştır.
İlgili 33 soru bulundu
Aspirin, preeklampsininönlenmesi ve gelişiminin geciktirilmesinde kullanılır. Önceki gebeliğinde preeklampsi geçirmemişancak gelişme geriliği veya ölü doğumu olan gebelerde aspirin kullanılması önerilmez. Aspirindüşüklerin ve erken doğumun önlenmesi amacıyla kullanılmaz.
➢ HER GÜN BİR KEZ KULLANILIYORSA o İlacın bir dozu unutuldu ve 12 saat içinde hatırlandıysa unutulan doz hemen alınmalı, sonraki doz aynı saatte alınmalıdır. Eğer 12 saatten sonra hatırlandıysa o doz atlanıp (alınmayıp) bir sonraki doz saatinde alınmalıdır.
Kullanmanız gerekenden fazla ECOPİRİN PRO kullanmışsanız; aşırı ve hızlı soluk alıp verme, terleme, bulantı ve kusma, ateş yükselmesi, tansiyon düşme ya da yükselmesi, ritim bozukluğu gibi kalp rahatsızlıkları, susuzluk, kan şekerinin düşmesi ya da yükselmesi, kulak çınlaması, sağırlık, mide kanaması, baş ağrısı ve ...
İşte yukarıda sayılan neden veya nedenlerle kan sulandıcı tedavisi altında iken veya bir iki günlük kan sulandırıcıyı herhangi bir nedenle bıraktığı zaman vücut otomatik olarak pıhtılaşma sistemini artırmaya başlar ve bu durum ani gelişen pıhtı, emboli veya trombüslere yani damarların tıkanmasına yol açar.
Tekrarlayan düşükler, tüp bebek, geçirilmiş preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) gibi durumlarda gebelik döneminin bir kısmında veya tüm hamilelik boyunca kan pıhtılaşmasını önleyen günlük iğne (Clexane, Fraxiparine, Hibor) kullanılması gerekebilir.
Tabletler bir miktar suyla birlikte (örneğin bir bardak su), tercihen yemeklerden önce bir bütün olarak yutulmalıdır. Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği: ECOPİRİN, ciddi karaciğer ya da böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır (bkz. 4.3 Kontrendikasyonlar).
Asetilsalisilik asit grubu: Aspirin, Coraspin, Ecopirin tümü benzer ilaçlardır. Klopidogrel grubu: Plavix, karum, pingel hepsi aynı ilaçtır.
Kan sulandırıcı kullanan hastalar greyfurt, kızılcık veya greyfurt suyu tüketmemelidir. Aşırı zencefil, mango, sarımsak, yeşil çay (haftada 1 ) tüketimi sınırlandırılmalıdır.
Akşam saatlerinde alınması daha uygundur.
Bahsedilen kuruluşların rehberlerine göre risk grubunda bulunan gebelere, bazı durumlarda gebelikte, ancak çoğunlukla da lohusalıkta pıhtılaşma önleyici ilaçlar verilmesi gerekebilmektedir. Bu konuda en çok kullanılan ilaç grubunu, düşük molekül ağırlıklı heparin dediğimiz günlük iğne tedavisi oluşturur.
Laboratuvar testleri mümkünse trombotik olaydan uzak bir dönemde (6 hafta sonra) ve hasta gebe değil iken ve antikoagulan tedavi yada hormon tedavisi almadığı bir dönemde yapılmalıdır.
Riski nasıl belirlemekteyiz: Stent takılmış ve kalp-dışı ameliyat yapılacak hastalarda kan-sulandırıcı tedavisine karar vermede en önemli unsur kan-sulandırıcıların ne kadar süre devam edileceğidir. Genel yaklaşım olarak stent sonrası ikili-kan sulandırıcı 6 ay ile 1 yıl verilir.
Muhtemelen kanama süresinin uzadığı, burun kanaması, dişeti kanaması, kütanöz kanama veya ürogenital kanama gibi kanamalar. Bu etki, kullanımdan sonra 4 ila 8 gün kadar sürebilir. Baş ağrısı, • Baş dönmesi, • İşitme bozukluğu, • Kulak çınlaması veya zihin karışıklığı aşırı doz belirtileri olabilir.
Trombofili olan hastaların normal hastalardan farklı bir durumu ve riski bulunmamakta, hem normal hem de sezeryan doğum yapabilmektedir. Sadece doğumun planlandığı gün kan sulandırıcı iğne yapılmaması yeterli olmaktadır.
Maksimum doz 4 g/gündür. o Kalbi besleyen kan damarı duvarlarında anormal genişleme (anevrizma) durumunda kanın pıhtılaşmasının önlenmesinde 3-5 mg/kg/gün dozunda kullanılır. Uygulama yolu ve metodu: Tabletleri bir miktar su ile tercihen yemeklerden önce ağızdan alarak kullanınız.
Aspirin, coraspin, ecopirin, tromboliz, drisentin, plavix, plavidol, aterix vb. gibi kan sulandırıcı ilaçlar ve coumadin gibi pıhtılaşmayı geciktirici ilaçlar kanamaya yatkınlık durumu yaratırlar.
Akciğer damarlarında tıkanıklık olduğunda hastayı tedavi etmek için kan sulandırıcı ilaçları uzun süre kullanmak gerekir. Bu ilaçlar arasında en sık kullanılan kumadin grubu ilaçların dozunu ayarlamak ve sabit düzeyde tutmak zor olabilir.
Fakat kan sulandırıcı iğne yanlış yapılırsa ciddi sağlık sorunları yaşanmasına neden olabilir. Kanın pıhtılaşmasını önleyen kan sulandırıcı iğneler yanlış dozda vurulduğunda hasta için gereğinden fazla doz alımına neden olduysa aşırı kanama yaşanmasına, organ hasarına hatta ölüme kadar varan sonuçlar doğurabilir.
İdeal kan sulandırıcı ilacın gıdalar ve ilaçlarla etkileşimi bulunmamalı, günlük sabit dozda kullanılmalı ve doz ayarı gerektirmemeli, günde tek doz oral yolla kullanılmalı, etkin dozlarda geniş bir güvenlilik aralığı olmalı ve sürekli kan tahlilleri ile izlem gerektirmemelidir.
Kan sulandıran besinler arasında ilk sıralarda kendine yer bulan limon, kanın temizlenmesine yardımcı oluyor, bu sayede damarları rahatlatıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri