Hamilelikte vajinal akıntı akıntı, gebeliğin ilk aylarından itibaren başlar ve genellikle doğuma kadar devam eder. Önemli olan akıntının özelliklerini takip etmektir. Gebeliğin son aylarında anne adayları su kesesinin açılarak su gelmesi probleminin akıntı ile karıştırabilirler.
Hamilelikte Akıntı Ne Zaman Başlar? Hamilelikte görülen akıntı artışı genellikle gebeliğin başlangıcı ile birlikte, ilk 6 ve 8. haftalar arasında başlar. Bunun nedeni bu dönemde hormonal dengelerde önemli değişikliklerin meydana gelmesidir.
Hamilelikte ise akıntı genellikle gebeliğin ilk 6 -8 haftalarında fark edilir düzeyde olur.
Vajinal akıntı genellikle gebe olduğunuza işaret etmez ancak gebeliğin ilk günlerinde, döllenmiş yumurta rahim zarına yerleştiğinde yerleşme kanaması adı verilen hafif lekelenmeler yaşayabilirsiniz. Bu akıntı gebeliğin erken döneminde adet kanından biraz daha açık, pembemsi bir renktedir.
Sık sık belirgin akıntıların gelmesi en erken hamilelik belirtileri arasında bulunur. Bu akıntılar beyaz ve süte benzer kıvamlı bir sıvı olarak görülebilir. Bunun dışında regl kanamasına benzemeyen ve az az gelen kanamalar da erken dönem hamileliğin belirgin bir belirtisidir.
İlgili 28 soru bulundu
Gebelikte saydam veya hafif beyaz renkte akıntı normal kabul edilir. Ancak farklı renklerdeki akıntı da yanlış bir şey olduğu anlamına gelmeyebilir.
Yani genel olarak ilişkiden 1 ila 3 gün içerisinde kişi hamile kalır. Bu durum genel olarak 3. gün gerçekleşir. Daha sonra hamilelik belirtileri ise ikinci haftadan itibaren fiziksel ve testler üzerinden kendisini göstermeye başlar.
Hamileliğin 2. haftasında zaten annenin vücudu gebeliğe hazırlandığı için yumurta akı kıvamında saydam bir akıntı üretir. Rahim iç zarı olan endometriumun kalınlaşması ile bazen leke tarzında kanamalar görülebilir.
15 günlük hamilelik belirtileri nelerdir? Bu dönemde belirtiler daha belirgin olmaya başlar. Kasık bölgesinde kramplar meydana gelebilir ve vajinal akıntı gözlenebilir. Aynı zamanda kokulara karşı bir hassasiyet gelişebilir.
Rahmin yapısının değişmesi, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi, kabızlık ve gaz sorunları nedeniyle kramp şeklinde ağrılar ortaya çıkabilir. Ağrılar adet krampları gibi saplanan bir ağrı şeklinde hissedilebilir. Ağrıların hafif olması ve bir süre sonra geçmesi normaldir.
Gebelik sırasındaki vajinal akıntıda en dikkat edilmesi gereken değişikliklerden biri ortaya çıkabilecek renk farklılıklarıdır. Akıntı; şeffaf, süt beyazı, beyaz ve pütürlü, yeşil, sarı, gri, kahverengi, pembe ve kırmızı renkte olabilir.
Bunun sebebi %90 oranında genetik (kromozomal) faktörlerdir. Bu durumu yaşamak, sizlerde genetik hastalık olduğu sonucunu asla doğurmaz.
2- Şeffaf Akıntı: Genellikle fiziksel aktiviteler sonrasında yaşanmaktadır ve normal karşılanmaktadır. Şeffaf ve esnek kıvamda akıntı ise yumurtlama belirtisidir.
Vajinal akıntılar her kadında görülür ve son derece normal bir durumdur. Yaşanan akıntı miktarı değişkenlik gösterebilir. Vajinal akıntılar genellikle adet kanaması öncesi ve adet dönemleri arasında görülür. Bununla birlikte cinsel uyarı sonucu da artış göstermektedir.
Hamilelik Döneminde Vajinal Akıntı
Hamilelik döneminde görülen akıntının beyaz renkli olduğu söylenebilir. Hamilelik döneminde görülen beyaz akıntının aynı zamanda hafif bir kokusunun olduğu da bilinmektedir. Hamile kaldıktan bir iki hafta sonra vajinal akıntıda farklılıklar meydana gelmeye başlamaktadır.
Lekelenme: Döllenmeden sonra döllenmiş yumurta, rahim duvarına yapışır. Bu durum sonucu kırmızımsı, hafif bir lekelenme görülebilir ve buna yerleşme kanaması da denilebilir. Lekelenme, döllenmeden ortalama 6 ila 12 gün sonra görülebilir. Kramp: Hamileliğin ilk günleri görülebilen kramplar, adet sancılarını andırabilir.
Birkaç hafta sonra adet gecikmesinin başladığı haftalarda yaptırılan testler daha doğru sonuçlar verse de, hamileliğin 2. haftasında idrar testi ve kan tahlili yöntemleri ile hamilelik anlaşılabilir. Bir uzman doktora başvurup kan testi yaptırarak hamile olup olunmadığına dair kesin sonuca ulaşılması mümkündür.
Hamilelikte 2.
Dolayısıyla bu hafta, kadın vücudunun gebelik için gerekli ortamı hazırladığı yoğun hormonal değişiklikler içeren bir haftadır. Değişen hormon düzeyleri kadında memelerin gerginleşmesi, hassasiyet, artan vajinal akıntı miktarı, duygu değişiklikleri gibi pek çok duruma yol açabilir.
Yumurta ve spermin birleşmesiyle oluşan embriyonun rahme tutunması, yaklaşık olarak döllenmeden 10-12 gün sonradır. Ve bu andan itibaren bazı erken gebelik belirtileri ortaya çıkabilir.
İdrar testi ile gebelik durumu öğrenilecekse ortalama 10-12 güne ihtiyaç vardır. 15 günlük gebelik durumunuz varsa yüksek ihtimalle idrar testinde veya kan testinde sonuç pozitif olacaktır.
Gebeliğin üçüncü haftasında, bir kadın çeşitli fiziksel ve duygusal semptomlar yaşayabilir. 3 Haftalık gebelik belirtileri arasında erken yorulma, hassas göğüsler, sık idrara çıkma ve ara sıra mide bulantısı veya kusma olabilir.
Hamilelik anneden gelen yumurtanın babadan gelen spermle follop tüplerinde birleşmesiyle başlar. Oluşan embriyo yaklaşık 7 ila 10 gün süren bir yolculuk sonunda anne rahmine ulaşır ve oraya yerleşir.
Önemli olan yumurta çatlamasının olduğu günler başta olmak üzere düzenli cinsel birlikteliktir. Sperm hücreleri rahim içinde 48 saat kadar canlı kalabilir. Bu nedenle yumurta çatlaması beklenen günlerde saat hesabı yapmadan iki günde bir cinsel yaşam olması hamile kalma şansını belirgin olarak arttırır.
İmplantasyon (Yerleşme) Kanaması: Gebeliğin en erken bulgusu olabilir. Oluşan embriyo rahim içine yerleşirken ilişkiden 6-12 gün sonra yani beklenen adet tarihinin son bir hafta lekelenme tarzında ya da biraz daha fazla kanama olabilir. Bazı kadınlarda kanama ile birlikte kramp tarzında ağrı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri