Toplam 10 milyar TL harcanan İstanbul İzmir Otoyolu, 2035 yılına kadar, yapan firma tarafından işletilecek. Bu tarihten sonra Devlete devir edilecektir. Toplam 10 milyar TL harcanan İstanbul İzmir Otoyolu, 2035 yılına kadar, yapan firma tarafından işletilecek.
Köprüyü de kapsayan 9 etaplı İstanbul-İzmir otoyolunun tamamı 4 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla işletmeye açıldı. Projenin işletme süresi ise 15 yıl 4 ay. Kamuya devredileceği tarih 15 Temmuz 2035.
İstanbul – İzmir Otoyolu Türkiye'de özel sektör tarafından işletilen ilk otoyol olma özelliğine sahiptir.
Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş.
Türkiye'de Yap-İşlet-Devret projelerinin en çok tartışma yaratanı şüphesiz Osmangazi Köprüsü ve İstanbul - İzmir Otoyolu'dur. 9 Nisan 2009'da gerçekleştirilen ihaleyi Nurol, Özaltın, Astaldi, Makyol ve Göçay konsorsiyumu 22 yıl 4 aylık yapım ve işletme teklifiyle kazanmıştı.
İlgili 22 soru bulundu
Toplam 10 milyar TL harcanan İstanbul İzmir Otoyolu, 2035 yılına kadar, yapan firma tarafından işletilecek. Bu tarihten sonra Devlete devir edilecektir. Toplam 10 milyar TL harcanan İstanbul İzmir Otoyolu, 2035 yılına kadar, yapan firma tarafından işletilecek. Bu tarihten sonra Devlete devir edilecektir.
SSS - OTOYOL A.Ş.
Osmangazi Köprüsünün resmi işletme süresi 19 yıl 15 gün'dür. Kamuya devri 15.07.2035 tarihinde olacaktır.
HAKKIMIZDA. Fernas Şirketler Grubu'na ait Fernas Otoyol İşletmesi A.Ş.'nin yapım ve işletme sürecini üstlendiği Aydın-Denizli Otoyolu Projesi 140 km 2x3 şeritli otoyol ve 23 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 km uzunluğundadır.
Osmangazi Köprüsü Gebze-İzmir otobanın bir bileşenidir. Sözleşmeye göre otoyolun toplam maliyeti sözleşme tarihindeki kurdan 6,5 milyar dolar* ve Osmangazi Köprüsü'nün maliyeti de 1,2 milyar dolardır (projenin toplam maliyetinin % 19'udur). Sözleşmeye göre yapım süresi 7 yıl ve işletme süresi de 15 yıl 4 aydır.
Bu yol üzerinde halen 11 hizmet noktası var ve inşaat tamamlandığında bunların sayısı 33'e çıkacak. Bu noktalar yapımcı konsorsiyumun kurduğu Otoyol İşletme ve Bakım AŞ tarafından 'Oksijen' markası altında işletiliyor. Bu konseptin başında da perakende sektörünün deneyimli ismi Alp Gürdil var.
Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu Osmangazi Köprüsü - İzmir Çıkış gişerileri arası: 459,00 TL. Kuzey Çevre Otoyolu Fenertepe - Kurnaköy gişeleri arası 95,50 TL. Kuzey Marmara Avrupa Otoyolu Kınalı - Fatih gişeleri arası 39,00 TL.
2019'da işletmeye açılan dünyanın dördüncü en uzun açıklıklı asma köprüsü olan Osmangazi Köprüsü'nün işletme süresi 15 yıl sonra bitecek. 2035 yılında kamunun olacak.Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü'nün de dâhil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu'nun işletme süresi 7 yıl 8 ay. 2016 yılında hizmete açılan Otoyolun tamamen ...
Kurtköy-Akyazı arası 169 km uzunluğundaki Kurtköy-Akyazı kesiminin 4 Mayıs 2016 tarihinde Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan ihalesini Limak-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu kazanmıştır. Otoyolun bu kesimi, inşaat süresi dahil 6 yıl 9 ay 12 gün sonra Karayolları Genel Müdürlüğü'ne devredilecektir.
Ankara-İzmir Otoyolu, Türkiye'nin başkenti ve ikinci büyük kenti Ankara ile üçüncü büyük kenti İzmir'i birbirine bağlayacak olan ve 2023 yılında tamamlanması hedeflenen bir otoyol projesidir.
Köprünün işletmesi kaç yıl sürecektir? 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu'nun yapım dahil toplam süresi 16 yıl 2 ay 12 gün olup, bu süre sonunda 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Karayolları Genel Müdürlüğü'ne devredilecektir.
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, YİD modeliyle yapılan altyapı projelerindeki son durumu ve ne zaman devlete geçeceklerini açıkladı. Buna göre Osmangazi Köprüsü 2035, Kuzey Marmara Otoyolu'nun işletmesi 2030'da kamuya devredilecek.
GARANTİ ÖDEMESİ YAPILIYOR
Araç başına KDV dahil gelir garantisi bugünkü kura göre 985 lira (37.8 dolar) tutarına geldi. Bu tutar 185 lira ile 350 lira arasında olan geçiş ücretini karşılamıyor. İktidar Osmangazi Köprüsü'nden geçse de geçmese de tutarı 985 liraya tamamlayıp garanti ödemesi yapıyor.
Otoyollar ve Boğaz Köprüleri gişelerinde nakit ücret tahsilatı yapılmamakta olup, yalnızca OGS ve HGS ile geçiş sağlanmaktadır.
Geçiş ücretini ödemeyen araç sahiplerine, giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait ücretin 4 katı idari para cezası verilecek, 15 gün içinde yükümlü olduğu geçiş ücretini usulüne uygun ödeyenlere ise ceza uygulanmayacak.
IC İçtaş – Astaldi konsorsiyumu ICA tarafından inşa edilen ve işletilen dünyanın sayılı mühendislik yapılarından biri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, işletme döneminde güçlü ve dinamik kadrosu ve işbirliği içinde olduğu Türkiye'nin lider markaları ile hizmet veriyor.
İşte Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları: 1700 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun köprüsü olarak tarihe geçen Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü tamamlamanın gururunu hep beraber yaşıyoruz.
Toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Osmangazi Köprüsü'nün sağladığı en büyük avantaj, İzmit Körfezi'ni 6 dakikada geçebilmeyi sağlıyor olması. Osmangazi Köprüsü ve 12.6 kilometrelik Gebze-Altınova otoyolu, körfez geçişini 90 kilometreden 12 kilometreye düşürmekte. Yani 78 kilometre azaltıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri