"gelecekte kendini nerede görüyorsun" teriminin diğer terimlerle kazandığı İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 1 sonuç gelecekte kendini nerede görüyorsun? what do you see for yourself in the future? expr.
where do you see yourself in 5 years? expr. 5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun? where do you see yourself in 5 years?
Bu soruya vereceğiniz cevap, kariyer hedeflerinizi açığa çıkarabilir. Yani aslında bu soru ile sizden öğrenilmek istenen şey, şirketteki kariyerinizi ilerletmek için hevesli olup olmadığınız, neden orada çalışmak istediğiniz ve kendinizi ilgili iş organizasyonunun bir parçası olarak görüp görmediğiniz.
İngilizce mülakatlarda sorulan sporu kalıpları genellikle şunlardan oluşur: Why should we hire you? (Sizi neden işe alalım?) What are your strengths and weaknesses? (Güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir?)
2- What are your strengths? (Güçlü yönleriniz nelerdir?)
Bu yönünüz abartıdan uzak ve samimi olmalıdır. Örnek Cevap: I tried to be a disciplined, practical and forward-thinking person in every aspect of my life. I take care to use these aspects effectively in my business life as well.
İlgili 35 soru bulundu
“Can you tell me about yourself?” (Kendinizden bahseder misiniz?)” diye sorabilir.
What are your goals for the future? (Gelecek için hedefleriniz neler?)
Nasılsınız gibi bir soru sorulduğunda “iyiyim, teşekkür ederim efendim” yanıtı gibi bir yanıtla yetinilmeli “siz nasılsınız” gibi devam sorularından kaçınılmalıdır.
Tell me about yourself
"Bana Kendinden Bahset". Bu soruya net ve kısa bir cevap vermeniz gerekir. Kendinizi en iyi biçimde ifade etmeniz gerekir.
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz.
İşverenler genellikle işe ne zaman başlayabileceğiniz sorarlar. Bu konuda, en iyi cevap genellikle 2 hafta sonradır, çünkü işverenler eski işyerindeki ihbar sürelerini göz önünde bulundururlar. Eğer daha erken bir tarihte başlamak istiyorsanız, bunu işverene belirtmelisiniz.
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin.
Bu nedenle, mülakatta bilinmeyen bir soruyla karşılaşıldığında, kişi “Şu an hatırlayamıyorum ama araştırıp öğreneceğim” şeklinde cevap vermeli ve böylece “Bilmiyorum” mesajından ziyade “Öğrenmeye her zaman açığım” mesajını iletmelidir.
Mülakat boyunca, soruları aşırıya kaçmadan cevaplandırın ve çok az veya fazla konuşmaktan kaçının. Firma hakkında mutlaka önceden araştırma yapın. Karşı tarafa her zaman güven vermeye çalışın. Soruları net ve akıcı bir şekilde cevaplandırın, cevap vermeden önce dikkatlice düşünün.
EVET: Ellerinizi görünür bir yere koyun.
Mülakat stresinden dolayı ellerimizi nasıl konumlandıracağımızı bilemeyebiliriz. Bu sebeple ellerinizi masanın üzerinde tutmak, hareketlerinizi kontrol etmek açısından işe yarayacaktır. Ayrıca tutkunuzu karşı tarafa geçirmek için ellerinizi kullanmaktan çekinmeyin.
Avuç içlerinizin görünmesi iyidir. Ellerin bu biçimde durması samimiyet ve içtenlik belirtiyor. Vücut dili uzmanları bu hareketin yüzyıllardır 'silahsızlık ve uzlaşma niyetine' işaret ettiğine, bu nedenle mülakat sırasında olumlu bir etki bırakacağına dikkat çekiyor.
Güvenle Selam Verin
Tokalaşmak sözlü olarak iletişime geçmenin ilk adımıdır. Mülakat başlangıcında size uzatılan eli çekingen bir tavırdan ziyade güvenli bir biçimde sıkın. Sıkı bir tokalaşma ile kendinize ve yeteneklerinize olan güveninizi belli edebilirsiniz.
1 - Sizinle çalışmak istiyorum çünkü şirketiniz sektördeki en iyisi. 2 - Sizinle çalışmak istiyorum çünkü bu sektöre tutkuluyum ve şirketinizin bu konuda en iyisi olduğunu biliyorum. 3 - Sizinle çalışmak istiyorum çünkü uzman ekibinizden çok şey öğrenebileceğimi biliyorum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri