İngilizce Kitap Okumak İngilizceyi Geliştirir mi? Daha önce de belirttiğimiz gibi, tabii ki evet. İngilizce kitap okuyarak İngilizcenizi aşağıdaki yönlerden geliştirebilirsiniz. Okumak, dil bilgisi konusunda gelişmenize yardımcı olur.
İngilizce kitap, dergi veya gazete okumak eğlenceli bir etkinlik olarak görülmelidir. Çünkü iş, İngilizcenizi geliştirmeye gelince İngilizce okumaktan başka seçeneğiniz yoktur. İngilizce okumak kelime dağarcığınızı geliştireceği gibi, konuşmanızı da geliştirecektir.
Sadece kitap okuyarak dil öğrenmeye çalışmak sağlıklı bir yol değildir. İngilizceyi kalıcı bir şekilde öğrenip, akıcı konuşmak için birçok farklı alanda kendinizi geliştirmelisiniz. Okumak İngilizcedeki 4 beceriden biri olarak yer almakta ancak yalnızca reading çalışması yaparak İngilizce öğrenilmez.
Kelime dağarcığınızı geliştirir. Yazma becerilerini geliştirir. Karşınızdaki dinlerken daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Hızlı düşünmenize olanak sağlar.
Kitap okuma, gramer ve kelime öğrenmek için mükemmel bir kaynaktır. Ancak, dil öğrenmek için, konuşmayı, dinlemeyi, akıcı konuşma becerilerini ve dilin kullanımını geliştirmek için, sözel konuşma pratikleri, online veya sınıf ortamındaki etkileşimler ve dil entegre etkinlikleri gerekir.
İlgili 17 soru bulundu
Eğer yerli bir İngilizce konuşan iseniz, Hollandaca veya İtalyanca gibi dilleri öğrenmek için yaklaşık 575 ila 600 saat gerekebilir. Ama Endonezya veya Swahili için, bu süre 720 ila 750 saat (30 hafta) (Bu FSI veya ABD Dış Hizmet Enstitüsü tarafından standart tahmin kadar uzatabilirsiniz).
Kitap okumak, ifade ve iletişim becerilerini geliştirme, özgüven kazandırma, stresi azaltma gibi sayısız fayda sağlıyor. Uzmanlar, kitap okunmanın günlük rutinin bir parçası olması gerektiğini ve bu alışkanlığın bir insanın kendi için yapabileceği en büyük iyiliklerden biri olduğunu ifade ediyor.
Toparlayacak olursak düzenli kitap okumak; zihni dinlendirir, stresi azaltır, kelime dağarcığını genişletir, başarmayı, karar vermeyi, güzel konuşup, güzel düşünmeyi sağlar. Kitap okumak hayatı sevdirir, insanları daha iyi anlamanızı sağlar.
Kitap okumak düzenli yapıldığı taktirde hafızayı güçlendirir, kelime haznesini genişletir ve ifade yeteneğini geliştirir. Bunun yanı sıra stresi azaltarak uyku ve yaşam kalitesini arttırır. Düzenli olarak kitap okuyan insanların beyninde yeni nöron bağlantıları oluştuğu ve zeka kapasitesinin arttığı gözlemlenmiştir.
Düzenli kitap okumak, kişinin hayal gücünü geliştirirken aynı zamanda yaratıcılığına da olumlu şekilde etki eder. Bu süreç boyunca yeni nöron bağlantıları oluşur, beyindeki etkinlik artar ve kitap okuyan kişi daha zeki bir hale gelir.
İngilizceyi evden çalışarak öğrenebilirsin. İnternetteki imkanları doğru şekilde kullanarak evde ingilizce pratik yapabilirsin. Evde ingilizce öğrenmek çok fazla pratik yapmanla kolay olmaktadır. Gramer bilgilerini geliştirebilirsin.
Sonuç olarak, “Evde Kendi Kendine İngilizce Öğrenilir mi” sorusunun cevabı; Evet, evde kendi kendinize İngilizce öğrenmek mümkündür. Ancak, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Kendinizi aşırı yormayın, konuşma pratiği yapın, kelime öğrenme teknikleri kullanın ve düzenli olarak çalışın.
İngilizce kurslarına gitmeye gerek duymadan, kaynak kitaplar ve İnternet üzerinde bulunan ücretsiz dil öğrenme siteleri sayesinde gramer, kelime bilgisi ve okuma becerisi geliştirilebilir. Bu sayede öğrencinin kendi öğrenme hızına ve şekline göre dil öğrenme süreci ilerleyebilir.
Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz. Yeni bir dil öğrenmenin ne kadar süreceği kişiye bağlı.
Diksiyonu geliştiren sesli kitap okuma aynı zamanda hitap yeteneğini de artırır. Sesli kitap okumanın faydaları: Akıcı konuşmayı sağlar. Okuduğunuzu aynı zamanda duyduğunuz için kendinizi düzeltir ve diksiyonunuzun da doğru olmasını sağlarsınız.
sonuçlarına göre Türkiye'de yılda ortalama 7.2 kitap okunuyor. 7-14 yaş grubu bireyler yılda 12 kitap okurken, yaşamının büyük bir kısmını büyükşehirde geçirenler yılda ortalama 7.7 kitap okuyor.
En verimli kitap okuma saatleri sabah ve gece uyumadan önceki zaman dilimidir. Sabah kitap okumak yeni bir güne pozitif başlamanıza, gece yatmadan önce okuduğunuz kitap ise kafanızı boşaltmanıza ve rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.
Hatta araştırmalar roman tarzı kurgu okumanın empati yeteneğini geliştirdiğini ve duygusal zeka (EQ) artışı sağladığını gösteriyor. Düzenli okumanın zekayı (IQ) arttırdığı yönünde de çok fazla sonuç var.
Bu sebeple daha makul başlangıçlar yapmak, kazanmak istediğimiz alışkanlığın kalıcılığı açısından çok önemli. Ben kitap okuma alışkanlığı için başlangıç süresini 20 dk olarak öneriyorum. Ne olursa olsun, bayram-seyran, ölüm-kalım demeden asla aksatmadan günlük 20 dk kitap okumak, ideal bir başlangıç oluşturacaktır.
Yunanca kitapsever anlamına gelen Bibliyofil TDK sözlükte kitap dostu, kitaplara düşkün olan kimse olarak açıklanmıştır. Kitap okumayı seven kimselere bibliyofil denir.
Kısaca, eğitim süreci kişide okuma alışkanlığı yaratır ve geliştirirken, okuma alışkanlığı da eğitimde verimliliği ve başarıyı artıran bir unsur olmaktadır.
Araştırmalara göre düzenli kitap okuyan insanlar daha çok analitik düşünebiliyorlar. O yüzden okudukça gelişiyor olmamız matematiğe büyük bir katkı sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri