Gelen ve giden evrak kayıt sıra numaraları, her yılın başında (1) sıra numarası ile başlar. Gelen ve giden evrak kayıt defteri, "gelen evrak kayıt defteri" ve "giden evrak kayıt defteri" olarak ayrı defterler halinde tutulabilir. Bu şekilde tutulan defterler bir araya getirilerek tek bir defter olarak muhafaza edilir.
Giden Evrak Kayıt Defteri
Servis Giden Evrak Defteri'nden kayıt numarası alınarak, her nüshanın üzerine bu numara yazılır. l Ocak–31 Aralık tarihleri arasında verilen numarayı gösterir. Gönderildiği Yer: Giden evrakın gönderildiği yeri belirtir. Gönderildiği Tarihi: Giden evrakın gönderiliş tarihini gösterir.
g) Giden Evrak, önce sıra numarası, gideceği yer, tarihi, cinsi, ilişiği, numarası, (gelenle aynı dosya numarası olmasına dikkat edilmeli) ve eğer gelen evraka karşılık ise gelen evrakın tarihi ve numarası yazılmak suretiyle kayıt edilir.
Evrak Kayıt Defteri
Giden evrakların kopyasını ve gelen evrakların aslını defterde oluşturulan yere sıra numarasına göre dosyalama yapmalısınız. Eğer e-mail veya değişik elektronik ortamdan giden ve gelen evrak varsa bunların çıktısı alınır. Dernekler tarafından tutulması zorunlu defterler arasında yer alır.
Üye kayıt defteri, dernek üyeliği sırasında doldurulur ve güncellenir. Üye kayıt defterine, üyenin adı, soyadı, doğum tarihi, iletişim bilgileri ve üyelik tarihi gibi bilgiler yazılır. Ayrıca, üyenin dernek yönetimine katılımıyla ilgili bilgiler de üye kayıt defterine işlenir.
İlgili 21 soru bulundu
Defterin; Sol tarafına gider kayıtlarıtutulurken sağ tarafında gelir kayıtları tutulur, Gider tarafına; satin alınan mal veyagördürülen hizmet karşılığında ödenen veya borçlanılan paralar ve işletmeyleilgili geriye kalan tüm giderler yazılır.
GELEN / GİDEN EVRAK İŞLEMLERİ
Kuruma kağıt üzerinde gelen evrakların taranıp sisteme dahil edilmesi, sistem üzerinde oluşturulan evrakların gönderilmesi ve bu evraklarla ilgili takip işlemlerinin yapıldığı modüldür.
Gerçek veya tüzel kişi olup olmadığına bakılmaksızın her tacir yevmiye defteri, envanter defteri ve defteri kebiri tutmakla yükümlüdür. Gerçek kişi tacirlerden VUK'a göre ikinci sınıf tüccar sayılanlar, işletme hesabına göre defter tutarlar.
Gelir vergisinden muaf olan esnaf, Gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler, Gelir vergisi kanunumuza göre kazançları basit usulde tespit edilenler, Kurumlar vergisinden muaf olan; İktisadi kamu müesseseleri ile Dernek ve vakıflara ait iktisadi işletmeler defter tutmak zorunda değildirler.
Tüm kurum/kuruluşlar kendilerine gelen ve gönderilen resmi yazıları arşiv olarak saklamalarının yanı sıra belirtilen esaslara göre yapılan yazışmaları kayıt altına almaktadırlar. Bunun nedeni evrak dolaşımını kontrol edebilmek ve birbiriyle ilgili yazışmalarda önceki evrak bilgilerine ulaşabilmektir.
Merkezden çıkan her türlü resmi yazı, sevk vb. kayıt edildiği defterdir. 6- Evrak Zimmet Defteri: Merkez Müdürlüğünden çıkan her türlü resmi yazının zimmetlendiği defterdir.
Evraklar fiziki ortamda gelmiş ise gelen evrakların kaydı yapılır. Yazı işleri birimi yazıyı hazırlar, Fakülte Sekreteri tarafından yazı ve varsa ekleri kontrol edilir. Kontrol edilip doğrulanan yazı elektronik ortamda Dekan' a havale edilir. Dekan tarafından imzalanan yazı ilgili birime havale edilir.
Giden Belge Kayıt ekranı fiziksel olarak hazırlanmış ve ıslak imza işlemine tabi tutulmuş belgelerin, sistemden sayı alması ve dağıtımının yapılması için kullanılan bir ekrandır.
Fiziksel olarak gelen evrakların, dilekçelerin sisteme kayıt edilmesi için kullanılır.
Gelen evrak kayıtlı demek; Kurum / kuruluşlar arasında resmi yazışmaların yapılmış olması ve arşiv olarak saklamaları bir yana tüm yazışmaların kayıt altında tutulması demektir. Bu sayede kurum / kuruluşlar gelen evraklar için yapılan resmi yazışmaları arşivde tutarak sorunsuz bir şekilde görüntüler.
İşletme, kâr elde etmek için birtakım harcamalar yapmak durumundadır. İşletmenin yaptığı bu harcamaların hepsinin deftere kaydına gider kayıtları denir. Tacir, mal alım satımı işi yapıyorsa dönem başındaki mal mevcudu tutarı, gider sayfasının ilk satırına satın alınan mal sütununa kaydedilir.
İşletme defteri tek taraflı tutulur. Gelir ve gider kayıtları ayrı sayfalarda tutulur. Gelir kalemleri defterin sağ tarafına, gider kalemleri defterin sol tarafına yazılır. Her sayfanın başına bir önceki sayfaya ait kalemlerin genel toplamı yani toplam gelir ve toplam gider kalemleri not edilir.
Evrak takip elemanı, şirketler ve müşterilerden gelen tüm evrakları bir defter ya da dijital ortama kayıt ederek evrakları şirket içerisindeki ilgili birime yönlendiren kişidir.
Madde 10 —Sayı ve evrak kayıt numarası, dosya planına göre verilir, başlığın son satırından iki aralık aşağıda ve yazı alanının en solundaki "Sayı:" yan başlığından sonra yazılır. Bu ifadeden sonra kod numarası verilir.
kaydını ve diğer veri girişlerini doğru ve eksiksiz bir şekilde yapmak, kaydı yapılan ve/veya sistem üzerinden gelen evrakları ilgili bürolara göndermek, * Yeni açılan dava ya da yeni dosya açmayı gerektiren diğer evraklar için elektronik doküman yönetim sistemlerinden (DYS, DTS vb.)
Windows Kayıt Defteri, Microsoft Windows 32-bit, 64-bit, sürümleri ve Windows Mobile'da işletim sisteminin seçeneklerini ve ayarlarını tutan bir dizindir. Bu dizin tüm donanımların, işletim sisteminin, çoğu yazılımın, kullanıcıların ve KB'nin (kişisel bilgisayar) ayarlarını tutar.
Kayıt defteri (ledger), geleneksel veya dijital yöntemlerle finansal bilgilerin toplandığı, düzenli ve özet halde saklandığı yerdir. Geleneksel kayıt defteri, muhasebecilerin, analistlerin, yatırımcıların kullandığı ve finansal performansı değerlendirme aşamasında başvurdukları bilgi kaynağıdır.
2)Üye Kayıt Defteri: Derneğe üye olarak girenlerin kimlik bilgileri, derneğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir. Üyelerin ödedikleri giriş ve yıllık aidat miktarları bu deftere işlenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri