Burada karşılaşılan ekranda hesap türü POP3 olarak seçilir. Sonrasında diğer ayarları gidilip giden sunucu ve gelişmiş bölümündeki ayarlar düzenlenir. Buradaki ayarlarda Gelen Sunucusu Portu (POP3) 110 olmalıdır. Aynı zamanda Giden Sunucusu Portu (SMTP) 587 olmalıdır.
Giden posta sunucusu (SMTP):alanadi.com şeklinde yazılmalıdır. Örneğin alan adınız “ornek.net” ise mail.ornek.net şeklinde yazılmalıdır. Veya örneğin alan adınız “ornek.com.tr” ise mail.ornek.com.tr şeklinde yazılmalıdır.
Gelişmiş sekmesine geçiş yapınız. Bağlantı Türü bölümünü TLS olarak seçmeniz durumunda; Gelen Sunucusu (IMAP) Portu: 143, Giden Sunucusu (SMTP) Portu: 587 olarak tanımlanmalıdır.
Pop ve Imap kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir. POP3 ise bütün mesajları istemciye çeker.
Pop3 yalnızca e- posta almak için kullanılan bir sistemdir, e-posta göndermez. E-postaların alınması TCP 110 numaralı port üstünden yapılır. IMAP ise e-posta almak için TCP 143 numaralı portu kullanır. E-posta gönderiminde ise SMTP protokolü kullanılmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
POP3 (Post Office Protocol 3 - Postane Protokolü 3), OSI referans modelinin uygulama katmanında çalışan bir E-posta iletişim protokolüdür. Bu protokol yerel E-posta alıcıları tarafından uzak sunucudan E-postaları indirmek için kullanılır ve bu işlem TCP 110 numaralı port üzerinden gerçekleştirilir.
IMAP yalnızca üzerine tıkladığınız iletiyi indirir ve ekler otomatik olarak indirilmez. Bu şekilde, iletilerinizi POP yönteminden çok daha hızlı bir şekilde denetleyebilirsiniz.
Gmail, Hotmail vb. IMAP mi yoksa POP3 mü? Internet üzerinden hizmet veren Gmail, Hotmail, Yahoo Mail, Zoho Mail gibi tüm yazılımlar IMAP sistemini kullanmaktadır.
Android cihazınızdan Menü > Ayarlar > Hesaplar yolunu izleyerek hesaplar sayfasına erişiniz. Hesap Ekle butonuna tıklayınız. Hesap ekle sayfası üzerinden hesap türü olarak Kişisel (POP3 erişimi) seçeneğini seçiniz. Kurulum yapmak istediğiniz e-posta adresiniz yazınız, ardından Manuel Kurulum bağlantısına tıklayınız.
Gelen Posta Sunucuları alıcı tarafına ait Mail Server'dır ve gönderilen E-postayı almakla görevli olduğu için bu şekilde adlandırılır. SMTP protokolü sayesinde iletilerek internet ortamında taşınan E-postayı belirli kontrollerden sonra, SSL, TLS benzeri bir şifreleme varsa çözerek saklayan sunuculardır.
Portlar. Posta sunucuları arasındaki iletişim genellikle SMTP için ayrılmış standart TCP portu 25 kullanılarak yapılır. Ancak posta istemcileri genellikle bunu kullanmaz, bunun yerine özel "gönderim" portları kullanılır.
Gelen ileti sunucunuzun kullandığı bağlantı noktası numarası. Çoğunlukla IMAP için 143 veya 993 ya da POP için 110 veya 995 kullanılır. Bu, sizin e-posta sağlayıcınızdır.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
SMTP Port: 587 olarak kalmalıdır. Eğer farklı bir mail sunucusu kullanıyorsanız o sunucunun yöneticileri tarafından size verilen portu girmelisiniz. Bu bilgiler standart Ideasoft sunucu bilgileridir.
Gmail SMTP ayarları aşağıda şekilde olmalıdır: SMTP Sunucusu: smtp.gmail.com. SMTP Kullanıcı Adı: Tam Gmail kullanıcı adınız (eposta adresiniz), örneğin [email protected]. SMTP Şifresi: Gmail şifreniz.
POP3, Post Office Protocol yani Postane Protokolünün en güncel sürümüdür. E-posta uygulamalarının, e-posta sunucularından e-posta mesajlarını almasına izin verir. Bu, web tabanlı bir e-posta hizmetine eriştiğiniz her yerde e-posta'nıza ulaşabileceğiniz anlamına gelir.
Gelen & Giden Posta Sunucusu
Sunucu Adı: Bu alana mail.hostedemail.com yazmalısınız. Kullanıcı Adı: Kurulum yapmak istediğiniz mail adresinizi yazmanız gerekir.
Posta ayarlarına gidin
Web tarayıcısında, kuruluşunuz için e-postayı yöneten kişi tarafından sağlanan URL'yi kullanarak Outlook Web App oturumu açın. Kullanıcı adınızı ve parolanızı girip Oturum Aç'ı seçin. > Seçenekler'i seçin. Seçenekler bölmesinde Ayarlar'ı seçin.
E-posta sunucuları, e-posta mesajları gönderirken ve alırken kullanılmaktadır. Ancak IMAP sayesinde, e-postalarınızı direkt olarak silmediğiniz sürece sunucuda saklama imkanınız olur. Microsoft Outlook gibi bir e-posta istemcisinde oturum açtığınızda, Outlook da IMAP kullanarak e-posta sunucusuna ulaşır.
Post Office Protocol, mail erişimi için kullanılan bir protokoldür. 1984 yılında POP ismiyle Amerika'da kullanılmaya başlandı ve 1986 senesinde POP3 sürümüyle şimdiki halini almıştır. Outlook, Mac Mail, Thuderbird gibi programlarla POP3 kurulumunu gerçekleştirebilir maillerinizi indirebilirsiniz.
SMTP veya IMAP gelen e-postalarınızı bilgisayarınıza ve mobil cihazlarınıza indirmenizi sağlayan iletişim protokolleridir. IMAP ve SMTP kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri