Windows Vista ve Windows 7'de Drive:\$Recycle.Bin klasörüdür. Geri Dönüşüm Kutusu'na masaüstünden veya Windows Explorer'dan erişilebilir veya Çalıştır iletişim kutusuna shell: RecycleBinFolder yazarak erişilebilir (⊞ Win + R).
Windows 10 'da Geri Dönüşüm Kutusu'nu masaüstünüzde şu şekilde edinebilirsiniz: Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar 'ı seçin. Kişiselleştirme > Temalar > Masaüstü simge ayarları'nı seçin.
1 Galeri uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede bulunan Üç Nokta simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu sekmesine dokunun. 4 Bu alanda sildiğiniz fotoğraf ve videoları görüntüleyebilirsiniz.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Dosya Yöneticisinde Çöp Kutusunu Bulun
Android telefonunuzda Dosya Yöneticisi'ne dokunun, ardından Kategoriler bölümüne gidin. Aşağı kaydırın ve silinen dosyaları kurtarabileceğiniz veya çöp kutusu klasörünü boşaltabileceğiniz Son silinenler klasörünü bulabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Bilgisayar kullanıcılarının yaptıkları basit hatalar arasında en yaygın olanlardan biri de dosyaların yanlışlıkla silinmesidir. Kimi zaman bilinçli olarak silinen dosyalara bir süre sonrasında ihtiyaç duyulabiliyor. Elbette silinen dosyalar bilgisayarın geri dönüşüm kutusuna gider.
Sildiğiniz fotoğraf ve videolara ne olur? Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz ilgili öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya üzeri sürümlerin yüklü olduğu cihazınızda bulunan fotoğraf veya videolar, yedeklenmeden silindiğinde 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Eşitlediğiniz dosyaları veya klasörleri silerseniz, bunları bilgisayarınızdaki Windows Geri Dönüşüm Kutusu'ndan geri yükleyebilirsiniz.
Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
1 Menüden Kişiler uygulamasına dokunun. 2 Sol tarafta bulunan Üç Çizgi simgesine dokunun. 3 Çöp Kutusu öğesine dokunun.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
WhatsApp'ta çöp kutusu veya silinen mesajlar için özel bir bölüm bulunmamaktadır. Ancak, WhatsApp'ın "Silinen Mesajlar" özelliği, silinen mesajları görmek ve geri getirmek için kullanışlı bir araçtır.
Çöp Kutusu (ayrıca geri dönüşüm kutusu ve diğer adlar olarak da bilinir) hesaplamada, bir dosya yöneticisinde kullanıcı tarafından silinmiş, ancak dosya sisteminden kalıcı olarak silinmemiş dosyalar için geçici bir saklama alanıdır.
Geri Dönüşüm Kutusu simgesini masaüstünde bulun. Sağ tıklayın (veya basılı tutun) ve geri dönüşüm kutusu 'Nu boşalt'ı seçin.
Windows tuşuna basın, arama kutusuna Windows File Recovery yazın ve Windows File Recovery'ı seçin.
1.Dosya menüsünde Aç'a ve ardından Son Belgeler'e tıklayın. 2.Son kullanılan belgelerde en sona gidin ve Kaydedilmeyen Belgeleri Kurtar'a tıklayın. 3.Aradığınız Word belgesini bulduğunuzda açmak için çift tıklayın.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Geri Dönüşüm Kutusu da, aslında bu tip bir güvenlik önlemidir. Bir dosyayı sildiğinizde, o dosya tamamen silinmez ve Geri Dönüşüm Kutusu'na gönderilir. Bu durumda yanlışlıkla sildiğiniz bir dosyayı geri alma şansına da sahip olabilirsiniz.
Ofislerde kağıt, cam, plastik, metal ve genel çöp için ayrı kutular bulunabiliyor. Evlerde ise 5 farklı kutu bulundurmak zor olacağından çöpünüzü geri dönüşüm ve genel çöp olarak ikiye ayırıp cam, metal ve plastik atıklarınızı aynı geri dönüşüm kutusuna atabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri