Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Geriye dönük maaş bordrosu nasıl çıkarılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Geriye dönük maaş bordrosu nasıl çıkarılır?

ÖZEL SEKTÖRDE MAAŞ BORDROSU NASIL ALINIR? Özel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını alabilir. Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Eski maaş bordroları nereden alınır?

Özel sektörde çalışan kişiler maaş bordrosunu almak için çalıştıkları kurumun insan kaynakları ile iletişime geçerek maaş bordro talebinde bulunabilirler. Memurlar ise maaş bordro taleplerini E-devlet üzerinden sorgulayabilirler. Aynı zamanda, bu sistemde geçmişe yönelik maaş bordroları da görülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mikro.com.tr

4A maaş Bordrosu nereden alınır?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ve kullanıcı şifrenizle sisteme giriş yapın. Eğer e-devlet hesabınız yoksa en yakın PTT şubesine giderek hesap açtırabilirsiniz. E-hizmetler seçeneğinden hangi hangi sigorta sisteminden emekli olduysanız (4A,4B,4C) onu yazarak açılan sayfada emekli maaş dökümünüze ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elogo.com.tr

Maaş bordrosu yoksa ne olur?

Maaş bordrosu alamayan ya da maaş bordrosu olmayan kişiler, bazı yollarla kredi çekebiliyorlar. Bunlar: - Esnafların kredi çekebilmesi için gelir belgesi yıllık ciro evrakını ibraz etmesi gerekir. - Çiftçiler, tarla ve tarımsal varlıkların ibrazı ile gelir belgesiz kredi alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Özel sektör maaş bordrosu e devletten nasıl alınır?

e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılabilir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden alınır. Giriş yaptıktan sonra e-Devlet bünyesinde yer alan hizmetler arasından 'Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti' seçilir. Bu ekranda kişi e-Bordro dökümü alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

E DEVLET ÜZERİNDEN MAAŞ BORDROSU NASIL ALINIR / MAAŞ BORDRUSU ÇIKARMA

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Maaş bordrosu yoksa nasıl alınır?

Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Özel sektör maaş bordrosu vermek zorunda mı?

Bu konuya İş Kanunu ise 37.maddesinde “İşveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tellihukuk.com

Işveren her ay maaş bordrosu vermek zorunda mı?

maddesinde “İşverenler her ay ödedikleri ücretler için (Ücret bordrosu) tutmaya mecburdurlar. Gelir Vergisi Kanununa göre vergiden muaf olan ücretlerle diğer ücret (...) üzerinden vergiye tabi hizmet erbabına yapılan ücret ödemeleri için bordro tutulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Işveren maaş bordrosu vermezse ne olur?

İş Kanunu Madde 102

Madde düzenlemesinden anlasildigi üzere maaş bordrosu düzenlememek ya da işçisine vermemek idari para cezası ile cezalandırılmaktadir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akillar.av.tr

Maaş bordrosu vermeyen işveren nereye şikayet edilir?

Başvuru bugün ALO 170 ile çözüm buldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alo170.gov.tr

Son 3 aya ait maaş bordrosu nereden alınır?

Maaş bordrosu, E-Devlet üzerinden temin edilebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar kısmından "Hazine ve Maliye Bakanlığı" seçilir. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti seçilir. Gelen ekrandan yıl ve ay seçilerek maaş bordrosuna ulaşılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Maaş Bordroma nasıl ulaşabilirim?

Özel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını alabilir. Memurlar bordro sorgulamalarını E devlet üzerinden yapabilir. Sistem üzerinden geçmişe yönelik maaş bilgisi de görüntülenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Maaş bordrosu e-Devlet'te görünür mü?

657 sayılı kanuna tabi memurlar ve kadro karşılığı sözleşmeli çalışanlar, e-Devlet'ten bordro sorgulama işleminden yararlanabilirler. Son olarak da "Sorgula" butonunu kullanarak bordronuzu sorgulayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mysoft.com.tr

E devlette neden Bordromu göremiyorum?

E- Bordro Uygulaması üzerinden maaş bordromu almak istediğimde maaş bilgilerimin sistemde kayıtlı olmadığı bildirilmektedir. Bu durumda nereye müracaat etmem gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebat.hmb.gov.tr

Banka maaş bordrosu verir mi?

Genellikle bankalarla olan işlemler de kredi başvurusu yapacağınız sırada bu belge sizden istenebilir. Maaş bordrosunu muhasebe bölümlerinden veya maliye kurumlarından alabildiğiniz gibi internet üzerinden de bu belgeyi elde edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kök maaş e devletten nasıl bakılır?

E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

İş yeri maaş bordrosu vermiyor ne yapmalıyım?

Görülebileceği gibi işvereninizin size her ay ücret hesap pusulası, yani bordro vermesi yasal bir zorunluluk iken buna uymaması idari para cezası gerektiren bir durumdur. Yapmanız gereken bu zorunluluğu kendisine hatırlatmak olmalıdır. Aksi halde şikâyet hakkınızı (Türkiye İş ve Çalışma Kurumu'na) kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Maaş bordrosu vermemenin cezası ne kadar?

Bordronun Geçersiz Sayılması Cezası

İmzalanmaması halinde 5510 sayılı Kanunun 102. maddesine göre, bordro geçersizliğinden dolayı, brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası uygulanacaktır. 2023 yılı itibariyle, 5.004 TL'dir. Uygulanacak bu idari para cezası her ay için ayrı ayrı uygulanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

Kaç gün maaş yatmazsa tazminat alabilir?

Maaşları ödenmediği gerekçesiyle istifa edecek işçiler ihbar sürelerinden muaftır. Maaşları ödenmediği gerekçesiyle istifa edecek işçiler çalışma süreleri 1 yıldan uzun olması halinde kıdem tazminatı almaya hak kazanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihpancar.av.tr

Özel sektörde çalışan maaş bordrosu nereden alınır?

Maaş Bordrosu Nasıl Alınır? Özel sektör çalışanları, maaş bordrolarını çalıştıkları kurumun insan kaynakları departmanından alabilirken, e-Devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilmektedirler. Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaybi.com

Bordro hilesi nasıl ispatlanır?

İşçinin İmzası Bulunan ve İhtirazi Kayıt İleri Sürülmemiş Ücret Bordrolarının İspat Gücü İşçinin imzasını taşıyan bordro sahteliği ispat edilinceye kadar kesin delil niteliğindedir. Sahte olduğu ispat edilmemiş ücret bordrosunda yazılı hususların aksi, ancak yazılı deliller ile ispat edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unalhukukburosu.com.tr

Maaş bordrosu istemek yasal mı?

Hukuka aykırıdır bu. Ayrıca hiç kimse kimsenin gelenini, gidenini, maaşını, sabıka kaydını sorgulayamaz. O kişilerin özel hayatıyla ilgili, kişisel veri ile ilgili bir durumdur. Bu bilgileri vermek zorunda değiller" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ensonhaber.com

Bordro Imzalatılmazsa ne olur?

kamu kurumlarına sunulmak üzere ve ibraz etmek üzere düzenlenmesidir. Bu belge işveren tarafından düzenlenir, imza şartı varsa işçiye imzalatılması zorunludur. Eğer belge yukarıdaki maddede belirtilen şekil şartlarından bir tanesini dahi ihtiva etmez ise idari para cezası uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alomaliye.com

Maaş bordrosunu imzaladım ne olacak?

Maaş bordrosunun imzalanması ile birlikte işçi artık bordroda yazan çalışma saati kadar fazla çalışma yaptığını kabul etmiş sayılacaktır. Artık bir yazılı delil vardır ve davanın tarafları bu yazılı delili kabul etmişlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emreulusoy.av.tr

İşçi bordro imzalamak zorunda mı?

İş Kanunu böyle bir belgeden bahsetmezken, sosyal güvenlik ve vergi mevzuatı gereğince bordronun düzenlenmesi ve işçiye imzalatılması gerekmektedir. İşyerlerinde ücret bordrosu düzenleyen personelin sıkıntılarından biri, işçilere bordro ve ücret hesap pusulası imzalatmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burhaneray.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT