Favorilere Ekle. Girişi Olmayan Yol İşareti: Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.
Girişi Olmayan Yol: Konulduğu yerin yaya geçidi olduğunu, sürücülerin bu kesimden geçerken daha dikkatli davranmaları ve yaya geçidinden geçen yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiğini bildirir.
Çıkmaz yol levhası: ileride çıkmaz yol olduğunu bildirir ve çıkışı olmayan yolların girişlerinde kullanılır Trafik bilgi işaretleri, sürücü ve yayalara yol / yolun yakın çevresinde bulunan yerleşim yerleri ve hizmet birimleri hakkında bilgiler vermektedir.
Motorlu Taşıt Trafiğine Kapalı Yol İşareti: Yolun her iki yönde taşıt trafiğine kapatılmış olduğunu (motosiklet dışında) bildirir. Bu yola her iki taraftan motorlu taşıtların girmemesi gerekir.
yöndeki taşıt trafiğine kapalı olduğunu bildirir. Sadece. yaya trafiğine açık yolların girişlerinde kullanılır.
İlgili 22 soru bulundu
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Girişi olmayan yol (TT-4), trafik işaretlerinden biridir. Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.
Taşıt Trafiğine Kapalı Yol: Her iki yönde de yolun taşıt trafiğine kapatılmış olduğunu bildirir. Ada Etrafında Dönünüz: Dönel kavşak girişinde ada etrafında dönüş yönünü bildirir. Azami Hız Sınırı: Belirtilen azami hız sınırını bildirir.
Kontrolsüz Demir Yolu Geçidi Levhası T-26, demiryolu geçidinin tam konumunu göstermek üzere bariyeri olmayan (kontrolsüz) demiryolu hemzemin geçitlerinin her iki tarafında da bulunur. Kontrolsüz Demir Yolu Geçidi Levhası T-26 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Girişi Olmayan Yol Levhası TT-4, Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin, bu yola girmemeleri gerekir.
Karayolları Genel Müdürlüğü Trafik İşaretleme Standartları 2020 kitapçığında yer alan ifadeye göre bu işarete kontrol kesim levhası deniliyor. Olası bir acil durum anında bu tabeladaki bilgileri paylaşarak olayın meydana geldiği konuma yardım çağırmak mümkün.
Kırmızı levha yaya geçidinin yaklaşmakta olduğunu, mavi levha ise yaya geçidine gelindiğinin habercisidir. ;) #BirlikteOgreniyoruz | Facebook.
İleri Çıkmaz Yol: İleride çıkmaz yol olduğunu bildirir ve çıkışı olmayan yolların girişlerinde kullanılır. Otoyol Başlangıcı ve Otoyol Yasakları: Bir otoyola girilmekte olduğunu bildirir. Otoyol yasakları hakkında bilgi verir.
Tali yol; trafik yoğunluğunun ana yola göre daha az olduğu yollara denir. Ana yollar birinci dereceli yollar, tali yollar ise ikinci dereceli yollar olarak trafik literatürüne geçmiştir.
Kasisli Yol Levhası T-7: Yol üzerinde, taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozuklukları bulunduğunu uyarmak için kullanılır.
Tali yol kavramı, trafik yoğunluğunun ana yoldan daha az yoğunluğa sahip bağlandığı yolda daha az önemi bulunan ikinci dereceli yollara denilmektedir. Yani, tali yol kavşağı levhası, bir tali yola yaklaşılmakta olunduğunu ve yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip olduğunu ifade etmektedir.
Tehlike uyarı işaretleri çoğunlukla "üçgen" olarak gösterilir. Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız.
Motosiklet Hariç Motorlu Taşıt Trafiğine Kapalı Yol: Spetsiz motosikletler ve motorlu bisikletler dışındaki her türlü motorlu taşıtın girmesinin yasak olduğunu bildirir. Motosiklet Giremez: Motosiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet Giremez: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir.
Yine devlete ait olup halk arasında TEM olarak bilinen, şehir dışına çıkıldıktan sonra belli mesafede ücret alınan otoban yolların tabela rengi ise yeşil. Ancak son yıllarda yap-işlet-devret modeliyle yapılan özel sektör tarafından işletilen ücretli yolların tabelaları da yeşil renkte.
Trafik Tanzim İşaretleri
Kara yolundan yararlananlara trafik düzen ve güvenliğini sağlamak için uymaları gereken kısıtlamaları ve yasaklamaları bildiren levhalardır. Azami hız sınırı 50: 50 km/s hız limitine uyulması gerektiğini bildirir.
Yine devlete ait olup halk arasında TEM olarak bilinen, şehir dışına çıkıldıktan sonra belli mesafede ücret alınan otoban yolların tabela rengi ise yeşil. Ancak son yıllarda yap-işlet-devret modeliyle yapılan özel sektör tarafından işletilen ücretli yolların tabelaları da yeşil renkte.
Kontrol kesim levhası olarak adlandırılan otoyol kenarındaki beyaz tabelaların anlamı çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü bakım ağındaki tüm yolları kapsayan bu levhalar yolu tanımlamak için kullanılmaktadır.
*Sarı zemin üzerine siyah piktogram, siyah çerçeve (sarı kısımlar işaret alanının en az % 50'sini kapsayacaktır.) Yasaklayıcı işaretler:Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işaretlerdir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri