Global pazarlama stratejisi (GMS), dünya çapında birçok farklı bölgedeki ülkeleri kapsayan ve bir şirketin bu ülkelerdeki pazarlama çabalarını koordine etmeyi amaçlayan stratejidir. GMS'in tüm ülkeleri kapsaması gerekmez ancak birkaç bölgede geçerli olması gerekir.
Limited kurmak için minimum sermaye miktarı ise 10.000 TL'dir. 2023 yılı itibarıyla bir anonim şirket kurmak isteyen girişimciler ise en az 6.000 TL civarında bir ödeme yapmak durumunda. Anonim şirket kurmak için minimum gerekli olan sermaye miktarı ise 50.000 TL olarak belirlenmiştir.
Küresel markalar, faaliyet gösterilen tüm ülkelerde; marka kimliği, konumlandırma, reklam stratejileri, marka kişiliği, ürün, paketleme ve hissiyat açısından yüksek derecede benzerlik gösteren markalardır (Aaker vd., 1999:137).
İlgili 25 soru bulundu
Hofstede ve Hofstede'ye (2005) göre küresel marka; pek çok ülkede faaliyette bulunma, benzer konumunu tüm pazarlarda muhafaza etme, marka ismi ve marka logosu bulundurma gibi özellikleri bulundurması gereken bir marka olarak değerlendirilmektedir.
Küresel pazarlama, uluslararası pazarlarda bir ürün satmak için gerekli bütün süreçleri içeren geniş bir kavramdır. Bir şirketin ürünlerini dünya çapında bir pazarda planlaması, üretmesi, yerleştirmesi, yerelleştirmesi ve tanıtması gibi süreçleri içerir.
Sıfırdan marka oluşturma süreci, doğru adımları izlediğiniz takdirde zor bir iş değildir. Güçlü bir marka kimliği yaratmak için teknik ve hukuki prosedürü de bilmek gerekir. Marka yaratma, kasıtlı farklılaşma ya da ayırt edici unsurların vurgulanması olarak ifade edilebilir. Kendine has ve stratejiktir.
Bir firmanın vitrini olarak lanse edilebilen marka kimliği; logo, amblem, renk, tipografi ve diğer görsel unsurlar ile iletişim dili ve slogan gibi işitsel öğeler kullanılarak oluşturulur. Markalar, tüketicilere ulaşmak ve akılda kalıcılık yakalamak için ayırt edilen bir kimliğe sahip olmak zorundadır.
Marka başvurusu yapabilecek kişiler
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşim yeri olan veya sınai ya da ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler. Paris Sözleşmesi veya Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması hükümleri dahilinde başvuru hakkına sahip kişiler.
Marka tescil başvurusunu ilk kez 2022 yılında yapacak olanların maliyet hesabı ise şöyledir: -Tek sınıflı marka başvurusu yapılacaksa 380,00 TL ve 1.020,00 TL olmak üzere toplamda 1.400,00 TL Türk Patent ve Marka Kurumu'na ödenecek başvuru ve tescil ücretidir.
Ülkesindeki ofiste, tescilli bir marka veya tescil başvurusunun olduğu firmaların, tek bir başvuru ile protokole taraf birçok ülkede birden uluslararası tescile sahip olmalarını sağlayan bir anlaşmadır.
Kişisel Markalaşma, senin ulaşmak istediğin amaca hizmet edecek şekilde güçlü yanlarının ve uzmanlığının ortaya çıkartılması ve hedeflediğin pazarda görünür, bilinir ve 'talep edilen' olmanı sağlamak amacıyla kişisel markan üzerinde stratejik pazarlama araçlarının kullanılmasına denir.
Uluslararası pazarlama olgusuna ilave olarak literatürde yer alan çokuluslu pazarlama kavramı da çoklu-yerli pazar stratejisidir, Bu pazarlama stratejisinde her ülkede ayrı programlar uygulanır ve çokuluslu işletme ülkeden ülkeye farklı pazarlama stratejileri izler [7].
Marka tonu: marka sesinizin duygusal tepkisidir. İletişim kurduğunuz veya hakkında yazdığınız duruma uygun hale getirirsiniz. Hedef kitlenizin ne hissettiğini anladığınızı ve uygun şekilde empati kurabildiğinizi gösterir.
Markanın tüm hak ve sorumluluklarını almak için markayı tescil etmeniz gerekir. Yazımızda marka tescili hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.
Marka sadakati, müşterilerin benzer ürün veya hizmetler sunan başka markalar bulunmasına rağmen aynı markadan satın almaya devam etmesidir. Müşteriler yalnızca aynı markayla etkileşim kurmaya ve bu markadan satın almaya devam etmekle kalmaz, aynı zamanda olumlu duygularını da bu markayla ilişkilendirirler.
Marka pazarlamasında, tek başına ürünler veya hizmetler öne çıkarılmaz. Ürün ve hizmetler, markanın vaadini destekleyen kanıtlar şeklinde kullanılarak markanın bütünü tanıtılır. Marka pazarlamasının hedefi, markanın değerini ve bunun bir sonucu olarak şirketin değerini artırmaktır.
Sonuç olarak; bir başvuru ile birden fazla işaretin tescili mümkün değildir, ancak Nice antlaşması uyarınca ele alındığından bir markanın birden fazla sınıfta tescil edilmesi mümkündür.
Markalaşma, bir ya da birden çok ürünün veya hizmetin, görsel ya da yazınsal ögeleriyle birlikte bir bütünlük arz edecek şekilde; nasıl algılanacağına ve etkileşim yaratacağına ilişkin sürecin stratejik olarak yönetilmesi ve sürdürülmesidir.
Yeşil pazarlama; kirlilik, enerji tüketimi ve tükenebilir kaynakların tüketiminin olumlu ve olumsuz yanlarını inceleyen toplumun ve tüketicilerin ihtiyacını tatmin etmede sorumluluk anlayışı içerisinde uzun vadeli karlılığı hedefleyen bir iş stratejisidir.
OmniChannel pazarlama kısaca, tüketicilerin alışveriş deneyimlerinin tüm kanallara entegre olmasıdır şeklinde özetleyebiliriz. Omnichannel pazarlama, tüketicilere daha kusursuz, tutarlı ve bütünleşik bir alışveriş deneyimi yaşatabilmek tüm kanalların pazarlama stratejisi içinde kullanılması anlamına gelmektedir.
Global Ürün ve Hizmet Nedir? Adından da anlaşılacağı gibi, global pazarda yer alan ve standartlaştırılan ürün ve hizmetler, global ürün ya da hizmet olarak nitelendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri