Glukozamin Hangi Besinlerde Bulunur? Glukozamin, genellikle laboratuvar ortamında, yengeç, karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz canlılarının kabukları kullanılarak üretilir. Glukozamin, mantar, mısır, buğday, soya, kelle paça çorbası ve buğdayda da bulunur.
Bunun sonucunda dışarıdan glukozamin takviyesi alınması gerekli hale gelir. Glukozamin takviyeleri kabuklu deniz hayvanlarının kabuklarından, hayvanların kemik ve kıkırdak dokusundan, mantarlardan elde edilebileceği gibi bitkisel olarak frenk üzümünden de elde edilebilmektedir.
S1 Glukozamin™, vücudun ihtiyacı olan glukozamini yoğun biçimde içeriğinde bulunduran bir gıda takviyesidir. Hayvansal kaynaklı glukozamin türevlerinin aksine, frenk üzümünden tamamen bitkisel olarak formüle edilmiştir. Kabuklu deniz ürünleri ve hayvansal hammadde içermez.
Glukozamin ve Kondroitin
Kıkırdağın doğal bir bileşeni olan glukozamin, kemiklerin birbirine sürtünmesini engeller. Glukozamin eksikliği, eklemlerde sürtünme kaynaklı oluşan ağrılara ve iltihaplara yol açar. Yapılan tüm bilimsel çalışmalar eklem ağrısı ve osteoartrit için glukozaminin önemine dikkat çekiyor.
Eklemlerin birbirine çarpmasını ve sürtünmesini engelleyen jelsi koruyucu kıkırdak tabakalarında bulunan glukozamin, besinlerde doğal şekilde bulunmadığı için takviye olarak alınır. İltihabı dağıtma özelliği gösteren, anti-inflamatuar maddesine sahip Solgar glukozamin eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
İlgili 24 soru bulundu
Bu nedenle tansiyon ve diyabet hastaları kullanmadan önce mutlaka doktora başvurmalıdır. Bunun yanında kabuklu deniz ürünlerine ve iyota alerjisi olanlar, hamileler, yüksek kolesterol ve astım hastaları için de glukozamin kullanımı risk oluşturabilmektedir.
Glukozamin Hangi Besinlerde Bulunur? Glukozamin, genellikle laboratuvar ortamında, yengeç, karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz canlılarının kabukları kullanılarak üretilir. Glukozamin, mantar, mısır, buğday, soya, kelle paça çorbası ve buğdayda da bulunur.
D vitamini takviyesi de dizdeki sinoviyal sıvı kaybını yavaşlatabilir. Sağlıklı bir şekilde kilo kaybetmek diz eklemindeki aşırı yükün azalmasını sağlar ve ağrıların ve sıvı kaybının azalmasına yardımcı olur.
D Vitamini
Eklem sağlığı ve genel kas-iskelet sistemi sağlığı için yaygın olarak önerilen takviyelerden biri de D vitaminidir. D vitamininin en önemli etkisi kemikler üzerinedir ve esas kaynağı güneştir. Güneş ışınlarından yeteri kadar yararlanıldığında insan vücudu doğal olarak D vitamini sentezi yapabilir.
Kelle paça, kemik suyu çorbası, ilikli kemik etleri gibi sakatat ürünlerinin glukozamin açısından zengin olduğu ifade edilir.
Özellikle kemik ve eklem hastalıklarının tedavisi ve korunmasında kullanılan glukozaminin faydalarına dair daha çok çalışmaya ihtiyaç olsa da orta yaş üstü kişilere tavsiye edilmektedir.
“Glukozaminin mide yanması, baş dönmesi, baş ağrısı, alerjik tepkiler, kilo alımı, ishal ve karın ağrısı gibi yan etkileri olduğu da unutulmamalıdır.”
Eklemlerin içinde az bir miktarda eklem sıvı olarak isimlendirilen bir sıvı doğal olarak bulunur. Eklem içinde bulunan bu sıvı sürtünmeyi azaltır ve eklem hareketlerini kolaylaştırır. Yine bu sıvı eklem kapsülünün iç tarafında bulunan sinovium tarafından üretilir.
Yüksek antioksidan içerikleri sebebiyle göz sağlığını da destekler. Aynı zamanda en iyi glukozamin kullanımı kemik sağlığı iyileştirebilir. Bazı araştırmalar düzenli glukozamin kullanımının menopoz sonrası kemik erimesi oluşumunu da engellediğini gösterir.
Eklemlerdeki sıvı azalmalarını engellemek için mutlaka hareketsiz yaşamdan kaçınılmalıdır. Düzenli spor ve yürüyüş ile bu rahatsızlık engellenebilir. Bu sayede sıvı kaybeden eklemlerde sıvı üretimine başlayacaktır. Ayrıca bol su tüketimi her açıdan olduğu kadar sıvı kaybında da çok önemlidir.
Aloe vera, kantaron yağı, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketimi veya topikal olarak uygulanması diz kireçlenmesine ne iyi gelebilir.
İbrahim Saraçoğlu bu konuya çınar yaprağı ile çözüm bulmuştur. Çınar yaprağını kaynattıktan sonra suyunu içip diz ağrısından kurtulabilirsiniz. Aynı şekilde çınar yaprağının kaynamış suyu cildinize temas edecek ılıklığa ulaştığında, diz bölgesine sürüp diz ağrısı şikayetinizi sonlandırabilirsiniz.
S1 Glukozamin, takviye olarak alındığında tahrip olmuş kıkırdak dokuyu onararak eklemler arasında bulunan sıvının (sinoviyal sıvı) üretimini sağlar. Bu sayede eklemlerin kayganlığı sağlanmış ve kemiklerin birbirine sürtmesi önlenmiş olur.
Eklem, kemik ve kas ağrısını en aza indirirerek rahat hareket edilmesini sağlayan, vücudun doğal şok emici ve eklemler arası kayganlığı sağlayan bileşen olarak işlev görmektedir. Glukozamin, güçlü doğal anti-inflamatuar (iltihaplanma karşıtı) ve anti-aging (yaşlanma karşıtı) özelliklere sahiptir.
Kondroitin, glukozamin ve MSM genellikle bitkisel bir takviye olarak satılmaktadır.
Glukozamin Ne Kadar Süre Kullanılmalı? Glukozamin takviyesinin faydasını görebilmek için ortalama 2 - 4 ay boyunca düzenli olarak kullanılması gerektiği düşünülmektedir.
Glukozamin genellikle 3 ay boyunca düzenli kullanılır. Eğer devam edilmesi kanısına varılırsa yeniden takviyeye başlamak için 3 ay dinlenme süresi gerekir. Bu süreyi doldurmadan yeni bir Glukozamin takviyesine başlanmaz.
Birden fazla çalışma, günlük glukozamin sülfat takviyesi almanın eklem ağrısında önemli bir azalma, eklem boşluğunun korunması ve hastalığın ilerlemesinde genel olarak yavaşlama sağlayarak osteoartrit için etkili ve uzun süreli tedavi sunabileceğini göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri