SAĞLIKSIZ beslenme, inatçı karın yağlarının en önemli nedenidir. Çok fazla işlenmiş gıda ve şeker tüketmek, vücudun orta bölgesinin genişlemesine yol açar. Karın bölgesindeki yağların gitmemesinin bir nedeni de yeterince egzersiz yapmamaktır.
Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve yüzmek karın yağlarının erimesinde etkilidir. Ek olarak düşük karbonhidrat, yüksek proteinli ve bitkisel yağlı beslenmek karın yağlarının daha kolay eritilmesini sağlar. Kilogram başına 30-35 ml su içilmesi gereklidir.
İşte çoğumuzun yaşayıp ''neden'' diye sorduğu bu durumun olası sebepleri. Ekmek, bisküvi, cips, kraker gibi işlenmiş tahıllar ve şeker vücutta enflamasyona, enflamasyon da göbek bölgesinde yağlanmaya yol açar. İşlenmiş, hazır gıdalar düzenli egzersiz yapsanız bile göbek yağlarınızdan kurtulmanızı zorlaştırır.
Karın bölgesi yağları, genel kilo durumu ve vücut tipinin genetik faktörlerle doğrudan ilişkisi bulunuyor. Bu nedenle erimeyen alt karın yağları için akla ilk olarak genetik faktörünü getirmek gerekiyor.
Göbek Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir? Bel ve karın yağları vücudun diğer bölgelerindeki yağlarda olduğu gibi fazla kalori alınması ile artmaktadır. Bu durum obeziteye de yol açmaktadır. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, yaşlanma ve genetik etkenler de göbek ve bel çevresi yağlanmasında rol oynar.
İlgili 18 soru bulundu
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Spor yapmadan göbek yağlarından kurtulmak mümkündür.
Beslenme planınızda daha fazla lifli gıdaları tercih etmek, protein tüketimini artırmak, basit karbonhidratlardan uzak durmak ve paketli gıda tüketimini azaltmak göbek yağlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
En az 3 aylık bir süre tanımalısınız ki, vücudunuz da bu değişimi gösterebilsin. 1 aylık ya da 2 haftalık bir sürede bu değişim gerçekleşmez. Genellikle, göbek yağlarının gitmemesinin nedeni kilo veremediğinizi düşünmenizdir. Ancak, vücudunuzdaki gerçek değişim için en az 12 hafta, yani 3 ay zaman tanımanız gerekiyor.
Yağ yakıcı baharatlardan faydalanın!
Kimyon, anason, karabiber, zerdeçal, rezene, tarçın, zencefil, melisa, papatya, fesleğen, kekik, biberiye, nane, kırmızı pulbiber, sumak en iyi yağ yakıcı baharatlardır. Vücuttaki ödem, toksin atılmasına yardımcı olurken göbek ve bel çevresindeki yağların yakılmasını sağlar.
Bazı çalışmalar yeşil çayın, karın yağı yakarak vücudu uyardığı ve kilo kaybını teşvik ettiğini göstermiştir. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.
Orantılı bir şekilde kilo vermek için ise, dengeli beslenme, uygun diyet ve düzenli spor olmazsa olmazlardır. Yürüyüş, koşu, yüzme, aerobik, bisiklet ve tenis gibi sporlar göbek eritme yolları bakımından öncüdür.
Karın bölgesini sıkılaştırmak için sadece egzersiz yapmak yeterli olmaz aynı zamanda doğru besinleri tüketiyor olmak da önem taşır. Besinlerin gücünden faydalanarak, kas miktarını arttırıp ve yağ yakımını hızlandırıp düz bir karına sahip olabilirsiniz.
Göbek Bölgesindeki Yağlanma Probleminden Kurtulmak İçin ;
-Basit karbonhidratlar en aza indirilmeli ve karbonhidrat kaynakları glisemik indeksi düşüklerden seçilmelidir. -Diyetle yeterli miktarda protein alınmalıdır.
YAĞ YAKICI DETOKS SUYU Malzemeler 1 şişe maden suyu Yarım limon 3-4 dilim zencefil 5 tatlı kaşığı yeşil çay 1 adet çubuk tarçın 4 su bardağı su Yapılışı Yeşil çay ve sıcak su bir sürahiye alınır üzerine limon suyu limon kabukları ve zencefil doğranarak 10 dakika kadar demlendirmeye bırakılır.
Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
En Hızlı Yağ Yakıcı Yiyecekler
İçeceklerinize ve yiyeceklerinize tarçın ekleyerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. Bunun dışında şekersiz fıstık ezmesi, keten tohumu, elma sirkesi, kahve, hindistancevizi yağı, zencefil ve yeşil çay da hızlı yağ yakıcı yiyecekler arasındadır.
Bir kasenin içine yoğurt, nane, kekik, pul biber ve yarım limon suyunu alıp güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketip üzerine en az 3 barak su için. Bu kürü 15 gün uygulayıp 1 hafta ara verin. Pul biber kürü sayesinde vücudunuzdaki farkı göreceksiniz.
Tüm bu soruların cevabı videomuzda! Yapılan çalışmalara göre sirke tüketmek: ✅Cilt altı yağlanmayı azaltıyor ✅Kan şekeri kontrolünü daha kolay hale getiriyor ✅İnsülin duyarlılığını artırıyor ✅Kilo vermeyi hızlandırıyor ✅Karın içi yağlanmayı azaltıyor Prof.
Bizim antrenmanlarla yapacağımız şey vücut yağ oranını düşürerek onların görünmesini sağlamak. Vücut yağ oranı %25-30 civarında olan birinin karın kaslarını çıkarması 6-7 ay sürebilir çünkü yukarıda da söylediğimiz gibi bu oranın %10'un altına düşmesi gerekiyor ve bu pek kolay olmayacak.
Az ve öz yemek dışında o göbekten kurtulma şansın yok.
Mekik çekmeye ve diğer göbek kaslarını çalıştıran egzersizleri yapmaya devam ederek ideal bel ölçüsüne kavuşabilirsiniz. Mekik hareketi tek başına kilo verdirmez ama bölgesel incelme sağlar. Her gün düzenli olarak günde 2 kez ve 10 dakika mekik çekerseniz bu incelmeyi görebilirsiniz.
Yoğurt kilo vermek için bir çok farklı konuda destekleyicidir. Yağ yakımını hızlandırır, kalori alımını azaltır. Göbek yağlarının yakılmasını kolaylaştırır.
Masaj uygulaması ile göbeğin iç kısmına ulaşılarak detoks etkisi yaratılıyor ve bu sayede göbekteki yağların erimesi sağlanıyor. Karın masajı ile göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak için günde 2 defa ve yalnızca 2 dakika bu masajı uygulamanız gerekmektedir.
Göbek yağları için değil sadece, tüm yağlar için bu aynı prensipte. Sayısız karın kası, mide ve bel hareketi yapmak bize hiçbir katkı sağlamayacaktır. Yaptığımız egzersizler çalıştırdığı kas gruplarının gelişmesine, güçlenmesine ve büyümesine neden olabilir; lakin üzerlerindeki yağı yakamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri