a) Düzenli ve düzensiz göçle ilgili iş ve işlemleri yürütmek. b) Uluslararası korumaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek. c) Geçici korumaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek. ç) 5543 sayılı Kanun kapsamında Genel Müdürlükçe belirlenen görevleri yürütmek.
Göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye'ye giriş ve Türkiye'de kalışları, Türkiye'den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili ...
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı
Göç uzmanı ve uzman yardımcılığı, Göç İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatında istihdam edilecek göç uzmanı ile göç uzman yardımcılarını ifade eder. Başkanlığa göç uzman yardımcısı olarak atanacaklar, kadro ve ihtiyaç durumuna göre Başkanlık tarafından uygun görülen zamanlarda açılacak giriş sınavı ile mesleğe alınır.
İlgili 38 soru bulundu
Lisans mezunları için KPSS (P3), lise mezunları için KPSS (P94) ve ön lisans mezunları için de KPSS (P93) puan türünden en az 65 puan ve üzeri alanlar, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabilecek.
4- 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak. kapisi. cbiko.gov.tr) adresinden çevrimiçi yapılacak olup ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
İkamet İzni Müracaat Belgesi ilk başvuru sahibi yabancının e-İkamet sistemi üzerinden başvurması ve verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması halinde düzenlenmektedir.
Bu kapsamda Taşra Teşkilatı Yönetmeliği 28821 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır ve her ilde kurulmuştur.
Ayrıca www.yimer.gov.tr web sitesinden, Instagram, Twitter, Facebook sosyal medya kanallarından, web chat üzerinden, +90 312 422 04 00 no'lu whatsapp hattından ve @Yimer157bot telegram kanalı üzerinden YİMER 157'ye ulaşabilirsiniz.
2. Kısa Dönem Oturma İzninin Şartları
Kısa dönem oturma izninin şartlarının ne olduğu Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 32. maddesinde düzenlenmiştir. Söz konusu hükme göre; Yukarıda sayılan oturma izni verilebilecek yabancılardan biri olmak. Türkiye'ye girişine izin verilmeyen yabancılardan olmamak.
2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Covid-19 tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatlerinin 10:00-16:00 olarak belirleneceği hükmünden hareketle Müdürlüğümüz mesai saatleri 10:00-13:00/13:30-16:00 olarak düzenlenmiş olup saat 10:00 öncesinde Randevulu işlemi bulunan yabancıların ...
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 2021/23 sayılı kararı 14.04.2021 tarihi itibariyle mesai saatleri 10.00-12.30/13.00-16.00 olarak değiştirilmiştir.
1. Oturma İzni (İkamet İzni) Nasıl Alınır? Oturma izni almak için ön başvuru, online sistem üzerinden yapılabilmektedir. Yani, yabancı uyruklu kişilerin İl göç idaresinin internet sitesi üzerinden, E-ikamet sisteminden oturma izni başvurusu yapılabilmesi mümkündür.
İnsani İkamet İzni Nedir? Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununda belirtilen insani nedenlerle, Türkiye'de kalması zorunlu olan yabancı uyruklu kişilere verilen ikamet izni türüdür.
Geçiş başvuruları türü veya amacı değiştirmek için yapılan başvurulara denir. Eğer sizin Türkiye'de kalış amacınız değiştiyse bu başvuruyu yapabilirsiniz. Geçiş başvurularının yapılması için ikamet izin sürenizin bitmesini beklemenize gerek yok. Yeni düzenlenmiş olsa da geçiş işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alınabilir. Türk makamları dışından alınan bir belge ise, Apostille şerhli ve Türkçe tercümesinin noter onaylı olması gerekmektedir.
Türkiye'de düzensiz göç politikaları veya kaçakçılar tarafından kara, deniz ve hava ulaşımları ile ülkemize kaçak olarak giriş yapan göçmenlerin nereye şikayet edileceği merak ediliyor. Ülkemizde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER)'ne şikayet gerçekleştirebilirsiniz.
Türkiye'de Oturma İzni Almak Ne Kadar Sürer? Türkiye'de oturma izni alma işlemi için yapılan başvurular, en geç 90 gün içerisinde sonuçlandırılır. Başvurunun olumlu değerlendirilmesi halinde en geç 90 sonra oturma izni almak mümkündür.
“Kesintisizlik” ile kastedilen ise; yabancının bahse konu beş yıl içerisinde, on iki aydan fazla yurt dışında olmayacak şekilde ülkede ikamet etmiş olmasıdır. Yani yabancının bu beş yıl içinde toplam on iki aydan uzun bir süre boyunca ülkeden ayrı kalmaması gerekir.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Türkiye'ye giriş veya çıkış kurallarını ihlal edenler, Sahte ya da asılsız belge kullananlar, Kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın Türkiye'den çıkmaları için tanınan sürede çıkmayanlar, Kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri