Sarı – Kırmızı Plaka Kırmızı zemin üzerine altın sarısı font ile hazırlanan plaka TBMM ve Anayasa Mahkemesi başkanları, vali ve bakanlar, genelkurmay başkanı ile cumhurbaşkanı aracında kullanılır. Yabancı devlet başkanları ve uluslararası organizasyonların temsilcilerini de bu plakayla görebilirsiniz.
Geçici plakalar 1 hafta, 30 gün veya 1 yıl süreyle verilebiliyor. Sarı plaka üreticilerin prototip ve yol testi yaptığı durumlarda, ithalatçı galeriler geçici olarak trafiğe araç çıkardığında ve satışı yapılacak taşıtların gümrükte muhafaza edilmesi durumunda veriliyor.
Sarı plakalar, henüz tescil işlemi gerçekleşmemiş araçların trafiğe çıkabilmeleri için kullandıkları geçici plaka anlamına gelmektedir. Karakterler, sarı zemin üzerine siyah harflerle yazılıdır.
Sarı Plaka
Sarı plakaların verilme şartları şöyle sıralanıyor: Sarı plaka üreticilerin prototip ve yol testi yaptığı durumlarda, İthalatçı galeriler geçici olarak trafiğe araç çıkardığında, Satışı yapılacak taşıtların gümrükte muhafaza edilmesi durumunda bu plakalar veriliyor.
“Siyah plaka nedir?” sorusu sürücüler tarafından merak edilen sorulardan birisidir. Siyah plaka araçlar trafikte en sık görülen özel araçlardandır. Siyah plaka kullanan araçlar genellikle itfaiye, ambulans, bakanlık araçları ya da belediye araçları gibi resmi hizmete mahsus olan araçlardır.
İlgili 31 soru bulundu
0001 plakalı araç TBMM Başkanı'na aittir. 0002 plakalı araç Başbakanlığa aittir. 0003-0036 plakalı araç Anayasa Mahkemesi Başkanı'na aittir. 0004 plakalı araç Genel Kurmay Başkanı'na aittir.
Geçici plakalar diğer plakalar gibi metal plaka üzerine basılmaz. Geçici trafik belgesi olarak adlandırılan geçici plakalar sarı bir zemine sahip karton üzerine basılır. Bu sarı zemine sahip karton plakaların zeminlerinden çaprazlama beyaz bir şerit geçer. Ayrıca plakaların harf kodu sadece “G” harfi ile ifade edilir.
yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi ve geçici giriş belgesi kapsamında türkiye'ye giriş yapan kişisel kullanıma mahsus kara taşıtına verilen plaka seri numaralarıdır. yabancı taşıtlar geçici giriş karnesini türkiye'de türkiye turing ve otomobil kurumu vermektedir.
Büyük Britanya, Saorstát Éireann (Serbest İrlanda Eyaleti), Éire.
Özel plaka almak için yapılması gerekenler arasında vergi ve bağış ödemek yer alır. Aynı zamanda plakayı almak için notere gidilmesi gerekir. Notere eski plakalarınızı teslim ettikten sonra Şoförler Odası'na başvurmalısınız. Noterden özel plakaya dair belgeleri almalısınız.
K türü yetki belgesi Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre K1, K2 ve K3 olarak türlere ayrılır.
Plakalarda herhangi bir şekilde düzenleme yasaktır.
İstanbul sarı taksi plakası fiyatları satıcının biçtiği değere göre belirlenir. 2021 yılı içinde En yüksek 3,8 milyon liraya alıcı bulan İstanbul plaka fiyatları yıl içinde en düşük 1.8 milyon liraya alıcı bulmuştur.
Bu belge imalatçı ve bayilerine tecrübesi yapılacak araçlara, depo gümrük satış yerleri, teşhir yeri ve benzeri gibi yerler arasında sürülecek araçlar için verilir.
Özel plaka alımı için tek adres Emniyet Müdürlüğüdür. Tabi ki bu durum sadece plakanın sahibinin olmaması durumunda geçerlidir, eğer sahipsiz ise Emniyet Müdürlüğü üzerinden özel plaka alabilirsiniz. Bu alım süreci gerek bulunulan ildeki Emniyet Müdürlüğü'nden gerek ise Emniyet Müdürlüğü web sitesinden yapılabilir.
MA plakalı araçlar “Suriye plakalı araç” demek değildir. Suriye'deki araçların plakaları Latin alfabesine göre değil Arap alfabesine göre yazılmakta. Suriye plakalı araçlar Türkiye'ye giriş yaptığında plakalarını Latin alfabesine dönüştürmek zorunda. Aracın tescil edilip trafiğe çıkabilmesi için araç muayenesi zorunlu.
Türkiye'de yabancıdan yabancıya satış ile bir araba alabilir (CD-MA/MZ). Sadece diplomatlar Herhangi bir '0' km aracı Yetkili bayiden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) ödemeden 1. el bir araba satın alabilir.
Kişinin taşıtı ile birlikte Türkiye'de kalabileceği azami süre 6 aydır (180 gün).
Geçici plaka verilecek kişilerin sahip oldukları ehliyet sınıfına uygun olan şartları taşıması gerekmektedir. Sarı plaka almak isteyen kişilerin gereken belgeler ile birlikte trafik tescil kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Sürücülerin sarı plaka almak için ödemesi gereken belli bir harç ücreti bulunmaktadır.
BG, Bulgaristan'a ait bir plaka kodudur. Sınırdan geçen pek çok insan bu plakaya oldukça aşinadır. Bulgaristan'ın plaka kodu isminin ilk harfi ve 4.harfi ile plakalara yazılmaktadır. Plakasının BG ile başlamasının sebebi budur.
Her yabancı plakada olduğu gibi GB kodlu plakanın da hangi ülkeye ait olduğu araştırılmaktadır. GB hangi ülkenin plakasıdır sorusunun cevabı ise Birleşik Krallık'tır. GB plakalı araçları görenler plakanın Birleşik Krallığa ait olduğunu bilmelidir.
61 TS 061 plakasının sahibi olan Trabzonspor'un başarılı file bekçisi ve kaptanı Tolga Zengin, Trabzonspor'a olan hayranlığını her zaman ve her ortamda gösteriyor.
Altından yapılsa 2.8 milyara mal olacak plakanın BJK olanına taraftarlar 10 milyar lira ödüyor. Üstelik İstanbul'da BJK serisi yeni plaka çıkarılması da planlanmıyor. Beşiktaş'ın Türkiye 1. Ligi'ndeki şampiyonluğundan sonra, İstanbul'da 34 BJK ile başlayan otomobil plakaları 10 milyar liraya yükseldi.
Trafik Kanununa göre KEL, LAN, LEN, MAL, NAH gibi harf gruplarını içeren plakalar, küçük düşürücü nitelik taşıdıklarından hiçbir şekilde verilmiyor. Abdullah Öcalan'ın ismiyle ilişkilendirecek APP, APO, PKK gibi harf grupları da verilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri