Gönye makineleri ahşap üzerine kesim yapılmasını sağlayan bir araçtır. Bu makineler yardımıyla teknik çizim gerektiren alanlarda kolayca kesim işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu makineler birçok malzemenin kesiminde kolaylık sağlamaktadır.
Gönye kesme makineleri en başta da bahsettiğimiz gibi metal, ahşap ve plastik gibi malzemelerin kesiminde kullanılmaktadır. Hassas bir kesim gerçekleştiren bu ürün, materyali her açıdan kolaylıkla kesmenizi sağlayacak. Gönye aletleri aynı zamanda toz emme özelliğine sahip olduğu için kolay ve uygun bir çalışma sağlar.
Gönye testere, gönye kesme makinesi metal, plastik ve ahşap gibi malzemeleri kesmek için tasarlanan makinelerdir. Gönye kesme makinesiyle düz veya açılı olarak kesme işlemi yapılabilir.
Bir nesnenin veya birbirine dik açılı birden fazla nesnenin, düzlemsel bölgelerinden birbirlerine açısal ölçümlerini yapan ölçü aletine gönye denir.
Gönye testere kullanımı daha kolay bir cihaz. Ancak testerenin boyutuna göre cihazın tablasına 10x10 kalasların sığmama ihtimali var.Zaten 20 cmlik parçalar sığmaz.O yüzden tezgah testere almanız daha mantıklı olacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
✒Dekupaj testere ahşap, mdf, metal ya da plastik türü malzemeleri kesmek için kullanılan testere çeşitlerinden. biridir. Dekupaj testerelerle düz ya da kıvrımlı kesimler.
Makineyi çalıştırdıktan sonra, testere normal hızını almadan kesme işlemine başlanmamalıdır. Kesilecek iş parçasının, bir yüzü ve cumbası önceden rendelenmiş (düzeltilmiş) olmalıdır. Eğri, düşer budaklı, peşli, üzerinde çivi, taş vb. bulunan parçalar makineye verilmemelidir.
Gönye Seçenekleri Nelerdir? Gönyeler, kullanım amaçlarına ve alanlarına bağlı olarak farklı tip seçeneklere ayrılır. Kıl gönyeler, şapkalı gönyeler, sabit açılı gönyeler, üniversal açı gönyeler, saatli açı gönyeler, ayarlı açı gönyeler gibi farklı tasarımlara sahip modeller bulunmaktadır.
İletki gönye ile bazen karıştırılır. Gönye ile 30, 60 ve 90 derece gibi açıların çizimi yapılabilir. Ancak, en yüksek açı olan 360 dereceyi ölçebilmek için iletkiye ihtiyaç duyulur.
Lu Ban için keskin tereste beraberinde, aşılabilen teknik sorunları getirdi, örneğin tahtanın yüzeyinin nasıl dümdüz hale getirileceği. Lu Ban yine birçok deneme yaptıktan sonra rende, ayrıca ayarlı gönye icat etti, "Lu Ban Gönyesi" olarak da bilinen ayarlı gönye günümüzde hala kullanılıyor.
Şerit testere makinası nedir sorusunun yanıtını şu şekilde vermek mümkündür; kalas ve iş parçalarının kalınlık ve genişlikleri ile boylarının kaba ölçülerinde kesilmesi için kullanılan makinaya şerit kesme makinası denir.
Cep testereleri, pala testereleri, demir ve ahşap testereleri, kıl testere, el testeresi çeşitleri bulunur. Bunlar ana testere çeşitlerinden birkaçıdır.
Daire testere, paslanmaz ve yüksek karbonlu malzemelerin yanı sıra tüm çelik sınıfları için uygundur. Genellikle kesim kalitesinin kritik olduğu yerlerde ince duvarlı boruları kesmek için kullanılır. Aşırı ısı oluşturmadan çeliğe hızla girip çıkarlar.
Daire Testere Kaç Cm Kesim Yapar? Daire testereler temin edilirken merak edilen bir diğer konu ise kaç cm düzeyinde kesim yaptığıdır. Her bir bıçak taşıdığı özelliğe bağlı olarak farklı çaplarda kesim yapabilir. Ancak genel olarak ele almak gerekirse 460 mm bir daire testere ile 145 mm çapında malzeme kesilebilir.
Bu gönyelerle 15°, 30°, 45°, 60°, 75°, 90°, 105° lik açılar çizilebilir. Standart gönyeler ile çizilemeyen 0° ile 360° arasındaki açıların ölçüm ve işaretlenmesinde kullanılır.
Mobilya üretiminde, inşaat sektörüne ve benzeri yerlerde malzemenin istenilen açı ile yerleştirilebilmesi için kullanılır. Ya da başka bir anlatımla anlatacak olursak Gönye; Mimarların, inşaat mühendislerinin, inşaat teknikerlerinin, teknik ressamların ve marangozların yaygın olarak kullandıkları bir el aletidir.
Gönye, bir açının dik açı olup olmadığını kontrol etmeye veya dik açı çizmeye yarayan (dik açı çizimi gerektiren durumlar; bir doğruya dikme çizme ya da bir üçgenin veya paralelkenarın yüksekliğini çizme olabilir) bir geometrik çizim aletidir.
İletki ya da açıölçer, açıları ölçmeye yarayan alet. Tipik bir iletki genellikle 1°lik aralıklarla ölçeklendirilir ve her 5 veya 10°lik aralık uzun bir çizgi ile belirtilir. Bununla birlikte, daha karmaşık işlerde kullanılan iletkiler daha hassas şekilde ölçeklendirilmiş olabilir.
%8 indirimle Rox Wood 0022 Abs Plastik Üçgen Marangoz Gönye 175 mm 75 TL'ye, %13 indirimle Troy 25000 Metal Marangoz El Rendesi 419 TL'ye, %8 indirimle Rox Wood 0102 Çok Fonksiyonlu 23 cm x 50 cm Gönye 128 TL'ye sahip olabilirsiniz.
90 derecelik açılı alanlarda birleştirme işlemlerinde kullanılır. Şekli gereği köşebent veya mobilyaların alt kısımlarının ölçümünde de yine gönye şapkalı kullanılır. 90 derecelik açının kontrol edilme işleminde de mobilyacı ustalarının tercih ettiği bir alettir.
DAİRE TESTERE ILE BETON KÜTLELERİNİN KESILMESI
Betonarme yatay ve düşey konumlarda 70cm kalınlığa kadar titreşimsiz, pürüzsüz kesim için kullanılan yöntemdir. 70 cm kalınlığa kadar raylı sistem, 15 cm kalınlığa kadar da el kesme makinası kullanılabilir.
Ahşap, metal ya da plastik gibi malzemelerin kesilmesini sağlayan iş makinelerine daire testere denir.
Şerit Testerenin Makineye Takılması
Testere ağzındaki dişlerin kesme yönüne doğru olmasına dikkat edilmelidir, (ŞEKİL 5) Eğer dişler kesim yönünün tersine yönündeyse testere çıkartılıp el yordamıyla ters katlanıp yeniden takılmalıdır.
Elmas testere, daire testereler için kesinlikle en iyisidir. Elmas en sert malzemedir ve bu bıçak, kenarlarına küçük elmasların sabitlenmesiyle yapılır.
El daire testeresi, bir diğer değişle sunta kesme makinesi ile MDFlam kesimi sonucunda, yüzeydeki kaplama malzemesinde kırıklar oluşuyor. 1- Hiç şüphe yok ki, kırıksız bir kesim için ön şart, kullandığınız testerenin, makinenize uyabilecek en fazla diş sayısına sahip ve mutlaka elmas testere olması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri