Her web sitesi ziyaretinizde bilgisayarınız bir Alan Adı Sistemi (DNS) araması gerçekleştirir. Google Domains ile entegre olan web siteleri Google ile aynı DNS sunucularını kullanır. Böylece alanınız, web sitenize hızlı ve güvenilir bir şekilde bağlanabilir.
Her bir bilgisayar için internet servis sağlayıcısı tarafından otomatik olarak belirlenen DNS değerleri nedeniyle de yasaklı olan internet sitelerine erişim imkansız hale gelir. Bu noktada DNS ayarlarına yapılacak olan müdahaleyle söz konusu yasaklı sitelere giriş yapılabilir.
Google DNS, hatırlanması çok kolay olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 IP adresleriyle yaklaşık 10 yıldır kullanılmaktadır. Google, hız avantajlarının yanı sıra saldırılara karşı güçlendirilmiş güvenli bir DNS bağlantısı da sunuyor.
DNS Ayarları Değişirse Ne Olur? DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet bağlantınızı etkileyebilir. Yeni DNS sunucuları seçerek erişim hızını artırabilir veya azaltabilirsiniz. DNS ayarlarınızı değiştirerek internet servis sağlayıcınızın varsayılan DNS sunucuları kullanmak zorunda kalmazsınız.
DNS; mail sunucuları, domain isimleri ve IP adresleri gibi bilgileri tutan hiyerarşik bir yapıdır. Bir DNS istemcisi, ad çözümlemesi yapmak için DNS sunucularını sorgular. DNS hizmetleri; kullanıcının girdiği bir DNS adını çözüp, IP adresi gibi o ad ile ilişkili bilgileri oluşturur.
İlgili 32 soru bulundu
DNS, içerikler görmemize, e-posta gönderebilmemize ve hatta sosyal medyaya erişmemize imkân tanıyan, önemli bir internet hizmetidir. DNS olmadan internette gezinmemiz mümkün olmazdı. DNS sunucusu web adresini, IP adresine çeviren ana internet unsurudur.
DNS (İngilizce: Domain Name System, Türkçe: Alan Adı Sistemi), internet uzayını bölümlemeye, bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan, bilgisayar, servis, internet veya özel bir ağa bağlı herhangi bir kaynak için hiyerarşik dağıtılmış bir adlandırma sistemidir.
DNS ayarlarının değiştirilmesi, internet hızını artırmak için başka bir yöntemdir. DNS, bilgisayarınızın internete bağlanmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistem, internet bağlantınızın hızını etkileyebilir. DNS ayarlarınızı değiştirerek, internet hızınızı artırabilirsiniz.
VPN erişim sorunu olan web sitelerine ulaşmanız için geliştirilmiş bir yöntemdir. DNS ise bir web sitesinin adı ve adının yönlendirildiği IP adresini ifade eder. Her iki terim de internet için önemli kavramlar arasında yer alır. VPN genel olarak engellenen sitelere ulaşmak için kullanılan kolay ve etkin bir yöntemdir.
DNS değiştirmek suç olamaz. Ama yasaklı sitelere girmek suç olabilir.
Güncel DNS Sunucuları Nelerdir? DNS sunucuları arasından popüler olanları tercih edebileceğiniz gibi güncel DNS sunucularını takip ederek güvenli bir DNS sunucusu da tercih edebilirsiniz. Genel olarak 8.8.8.8 / 8.8.4.4 en çok bilinen DNS adresleridir.
Teoride DNS'in internet hızını yavaşlatması gibi bir etkisi olmasa da tercih edilen DNS sunucularının farklı ülkelerde olması, yönlenilen CDN server'lardan kaynaklı olarak bağlantı hızlarının düşmesine etki edebilmekte.
Android DNS değiştirme 📱
Ayarlar'ı açın, ardından Ağ ve İnternet menüsüne girin. Private DNS'e (Özel DNS) dokunun. Bu seçenek, bazı telefonlarda Gelişmiş alt menüsünde. Varsayılan otomatik seçimi “Özel DNS sağlayıcı ana bilgisayar adı” olarak değiştirin ve DNS adresini girin.
DNS girişleri alanına 1.1.1.1 DNS adresleri belirtin: IPv4 için: 1.1.1.1 ve 1.0.0.1. IPv6 için: 2606:4700:4700::1111,2606:4700:4700::1001.
DNS, “Domain Name System” tabirinin kısaltmasıdır. Söz konusu terimin Türkçe karşılığı ise “alan isimlendirme sistemi”dir. Bir diğer ifade ile; "DNS, internetin telefon rehberidir" diyebiliriz. DNS, isimlerin IP'ye dönüştürülesi maksadıyla kullanılan ve 256 karaktere kadar da büyüyebilen bir sistemdir.
DNS ayarları, internet hızınızı ve ping değerlerinizi etkileyebilir. Eğer internet hızınız düşükse veya ping değerleriniz yüksekse, DNS ayarlarınızı değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Farklı DNS sunucuları deneyerek, en düşük ping değerlerini sağlayan sunucuyu bulabilirsiniz.
1.1.1.1, Amerikan şirketi Cloudflare'nin APNIC ile ortaklaşa sunduğu ücretsiz bir DNS hizmetidir.
1.1.1.1 DNS'i, hem bilgisayarınızda hem de İos- Android cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca hem Playstation hem Xbox oyun konsollarında kullananabilirsiniz. İnternet bağlantınızın hızlanması, daha güvenli olmanız öne çıkan amaç ve yararlardan.
Google DNS sunucusuyla, herhangi bir yönlendirme olmadan nispeten daha yüksek hızlar ve doğru arama sonuçları garanti edilir. Bilgilerinizin üçüncü taraflara satılmasında bir sakınca görmüyorsanız, Google, genellikle tüm DNS sağlayıcıları arasında en iyi DNS sunucusu olarak gösterilir.
DNS trafiğini günlüğe kaydetmez, IP'nizi kaydetmez- önce gizlilik sağlar.
DNS ise, "www.google.com" gibi bir web adresini, söz konusu siteyi (bu durumda, Google ana sayfası) barındıran bilgisayarın fiziksel IP adresine (ör. "74.125.19.147") çevirir.
Özel DNS, internet servis sağlayıcıları (İSS) tarafından işletilen genel DNS hizmetlerinin aksine sizin oluşturduğunuz ve yönettiğiniz bir hizmettir. Sahibinin mevcut IP adresleri ve ağ erişimi üzerinde tam kontrole sahip olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri