Üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun olan kişiler, Görsel İletişim Uzmanı olmaktadır. Görsel İletişim Tasarımı dışında Yeni Medya ve İletişim, Görsel İletişim ve Görsel Sanatlar, Yeni Medya, Radyo Televizyon ve Sinema gibi görsel odaklı bölümleri bitiren kişiler de bu alanda çalışabilmektedir.
Görsel medya organlarında çalışan; iletişime ek olarak sanat disiplinine ve dijital medyaya da hakim, bilgisayar temelli iletişim teknolojilerini çok iyi şekilde kullanan, video, fotoğraf, ses, grafik, yazı, üç boyutlu tasarım, animasyon tasarımını gerçekleştiren kişiler "Görsel İletişim Uzmanı" olarak bilinir.
Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı bölümü mezunu bireyler web tasarımcılığı, kültürel ve sanatsal etkinliklerin oluşturulmasında, medya kurumlarında ve reklam ajanslarında da iletişim uzmanı olarak görev yapabilmektedirler.
eleman.net verilerine göre, Görsel İletişim Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 34.100 TL maaş alıyor. Görsel İletişim Uzmanı, 2024 yılında en düşük 27.000 TL alırken, en yüksek 49.900 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Görsel İletişim Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 25.500 TL maaş alıyordu.
İlgili 21 soru bulundu
Görsel iletişim tasarımı bölümünün önü açık mı? Evet. Görsel iletişim tasarımı hızla gelişen teknolojilere bağlı yenilikçi bir çalışma alanı olması nedeniyle bu meslek dallarından mezunlara ulusal ve uluslararası alanda talep giderek artmaktadır.
Öğrenciler, grafik tasarım yazılımları ve donanımları kullanarak, farklı tasarım projeleri üretirler.Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunları, reklam ajansları, grafik tasarım stüdyoları, yayınevleri, medya şirketleri, internet şirketleri, eğitim kurumları ve diğer birçok alanda çalışabilirler.
Bu sebeple görsel iletişim tasarımı bölümünü başarıyla tamamlayan mezunlar reklam şirketlerinde, özel şirketlerinde, web sitelerinde ve kamu kuruluşlarında işe başlayabilir. Görsel iletişim tasarımı bölümden mezun olan kişiler; özel sektör ile devlet sektöründe çeşitli görevlerle çalışmalarına devam edebilirler.
Görsel Düzenleme Uzmanı, fotoğraf ve video düzenleme programları kullanarak görsel materyalleri düzenleyen ve işleyen kişidir. Renk düzenlemesi, kırpma, efekt ekleme ve diğer düzenlemeleri yaparak görsel materyallerin kalitesini arttırır.
Görsel düzenleme uzmanı, görsel düzenleme tekniklerine göre ürün ve vitrin düzenleme işini yapar. Ayrıca ışıklandırma, ürün ve marka imajına uygun teknikleri uygulama, farklı tekniklerde ürün sergileme gibi işleri de yerine getirir.
İletişimin görsel bir yolla gerçekleştiği birçok farklı alanı kapsayan bu tasarım, çoğunlukla reklamcılık, grafik tasarım, web tasarımı, tipografi, ambalaj tasarımı, kurumsal kimlik tasarımı, görsel medya tasarımında kendine yer bulur.
Grafik tasarımcılar ise daha sıkı bir şekilde grafik ekibiyle çalışabilirler. Sonuç olarak, görsel iletişim tasarımı daha geniş bir kavramdır ve iletişimin farklı yönlerinde görsel unsurların tasarımını kapsar. Grafik tasarım ise daha spesifik olarak basılı medya ve görsel materyallerin tasarımıyla ilgilenir.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarında grafik tasarımcı, pedagojik formasyon sertifikası aldıkları takdirde öğretmen olabilecekleri gibi, kendi reklam ajanslarını da kurabilirler.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü hangi sınav puan türü ile öğrenci almaktadır? Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Sözel puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.
eleman.net verilerine göre, Görsel Düzenleme Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 33.900 TL maaş alıyor. Görsel Düzenleme Uzmanı, 2024 yılında en düşük 22.700 TL alırken, en yüksek 51.600 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Görsel Düzenleme Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 24.600 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Görsel Düzenleme Müdürü 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 53.000 TL maaş alıyor. Görsel Düzenleme Müdürü, 2024 yılında en düşük 42.300 TL alırken, en yüksek 78.800 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Görsel Düzenleme Müdürü, Temmuz 2023 yılında ortalama 40.500 TL maaş alıyordu.
Görsel Tasarım Uzmanı, yaratıcı ve estetik becerileriyle, görsel iletişim araçlarını kullanarak markaların veya kurumların tanıtım materyallerini tasarlar. Grafik tasarım, web tasarımı, animasyon, video prodüksiyonu gibi alanlarda uzmanlaşabilir.
Bu bölümün mezunlarına “Görsel İletişim Tasarımcısı” unvanı verilir.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü bazı üniversitelerde İletişim Fakülteleri, bazılarında ise Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyesinde yer almaktadır.
Görsel İletişim Tasarımı (SÖZ) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Öğrenciler Nerelerde Staj Yapabilir? Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.
Görsel Sanatlar Öğretmeni Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Güzel Sanatlar Lisesi çıkışlı olmak avantaj sağlar ancak atanabilmek için sonrasında üniversitelerin dört yıllık resim öğretmenliği, görsel sanatlar ve tasarım, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri