Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı bölümü, öğrencilere görsel sanatlar, grafik tasarım, reklamcılık, interaktif medya, fotoğrafçılık, tipografi, animasyon ve video prodüksiyonu gibi konularda eğitim veren bir lisans programıdır.
Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı bölümü mezunu bireyler web tasarımcılığı, kültürel ve sanatsal etkinliklerin oluşturulmasında, medya kurumlarında ve reklam ajanslarında da iletişim uzmanı olarak görev yapabilmektedirler.
Mezun öğrenciler, görsel iletişim tasarımcısı, 3 boyutlu tasarımcı, konsept tasarımcısı, oyun tasarımcısı, sanat yönetmeni, web tasarımcısı, etkileşim tasarımcısı gibi unvanlarla bilgisayar yazılım şirketlerinde, reklam ajanslarında, televizyon kanallarında, oyun tasarımı şirketlerinde, film yapım, animasyon ...
Görsel iletişim tasarımı bölümü; bilişim, tasarım ve iletişim araçlarını kullanabilen, kendini sürekli geliştiren, özgün fikir ve yaratıcı tasarımlar ortaya koyabilen, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlayan bir bölümdür.
eleman.net verilerine göre, Görsel İletişim Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Görsel İletişim Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.240 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.452 TL maaş alıyordu.
İlgili 22 soru bulundu
Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde okuyabilmek için çizim yeteneği gerekli midir? Bir öğrencinin çizim yeteneğine sahip olması aldığı derslerdeki yükümlülüklerini tamamlamada yardımcı olabilir ancak bir zorunluluk değildir.
Görsel İletişim Tasarımı mezunları iş imkanları özellikle son yıllarda oldukça fazladır. Mezunlar aldıkları eğitimi kapsayan iş yerlerinde kolaylıkla iş bulabilir. Teknolojinin gelişmesiyle bu alandaki iş imkanları da artmaya devam ediyor.
Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.
Gireceğiniz bölüme göre bu durum değişebilir. Örneğin Grafik Tasarım, Görsel İletişim ve Tasarım gibi geçmişte yetenek sınavları ile alım yapan bölümlerin birçoğu için durum artık değişmiştir. Buna ek olarak hala yetenek sınavı ile alım yapan bölümlerde de TYT sınavına girmek gerekir.
Görsel Sanatlar Bölümü mezunları bağımsız sanatçı olarak mesleklerini icra edebildikleri gibi yoğunlaşan sanat ortamımızda, galeri ve müze gibi kurumlarda yönetim görevlerinde yer alabilmekte ve sanatsal organizasyonlarda çalışabilmektedirler.
Sonuç olarak, görsel iletişim tasarımı mezunu bir bireyin görsel sanatlar öğretmeni olması mümkündür; ancak bu süreç, pedagojik formasyon eğitiminin alınması ve MEB tarafından düzenlenen sınavlar ve uygulamalar doğrultusunda gerçekleştirilebilir.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarında grafik tasarımcı, pedagojik formasyon sertifikası aldıkları takdirde öğretmen olabilecekleri gibi, kendi reklam ajanslarını da kurabilirler.
Görsel iletişim tasarımı bölümü, dijital medya ve çeşitli kuruluşlarda çalışacak kişileri yetiştirir. Bu kapsamda öğrencilere görsel içerikleri üretilerek ürünün müşteri ile bağ oluşturmasının önemi anlatılır. Buna göre sanatsal bakış açısı baz alınarak yaratıcılık ve özgünlük ön plana çıkarılır.
Üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun olan kişiler, Görsel İletişim Uzmanı olmaktadır. Görsel İletişim Tasarımı dışında Yeni Medya ve İletişim, Görsel İletişim ve Görsel Sanatlar, Yeni Medya, Radyo Televizyon ve Sinema gibi görsel odaklı bölümleri bitiren kişiler de bu alanda çalışabilmektedir.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü bazı üniversitelerde İletişim Fakülteleri, bazılarında ise Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyesinde yer almaktadır.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü dezavantajları şunlardır: Çok fazla mezun verir. Çalışma saatleri çok esnektir. Eğitim süresi uzun ve masrafları yüksektir.
Güzel Sanatlar Fakültelerinin, Konservatuvarların ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının yetenek sınavlarına başvuru hakkı için asgari TYT'de 150 ve üzerinde bir puana sahip olman gerekiyor.
Mezunlar, kamu veya özel radyo ve televizyon kuruluşlarında kameraman, yönetmen, yapımcı, metin yazarı, editör olarak görev alabilecekleri gibi kurumsal firmaların iletişim departmanlarında da çalışabilirler. Ayrıca bölüm mezunlarının; gazete, reklam ve dergicilik sektöründe de görev almaları mümkündür.
2. Bölümümüzde staj zorunluluğu bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak staj yapabilmektedirler.
İletişim ve Tasarım Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? İletişim ve Tasarım bölümü mezunu bireyler web tasarımcılığı, kültürel ve sanatsal etkinliklerin organize edilmesi ve yönetilmesinde, medya kurumlarında ve reklam ajanslarında da iletişim uzmanı olarak görev yapabilmektedirler.
Bu bölümün mezunlarına “Görsel İletişim Tasarımcısı” unvanı verilir.
Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı Diploması” alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri