Göz altı torbası yaş alınmasına bağlı olarak genellikle 40'lı yaşlardan itibaren; genetik faktörlere bağlı olarak da genellikle 30'lu yaşlarda gerçekleşir.
Göz Altı Torbaları Neden Olur? Yatar pozisyonda kan dolaşımının değişmesi ve yer çekiminin etkisiyle göz çevresinde sıvı birikir ve sabahları göz altı torbaları bu nedenle daha belirgin hale gelir. Uzun süre ekrana bakmak, yorgunluk, stres, uykusuzluk gibi nedenler göz altı torbalarının oluşmasına neden olur.
Göz altı torbalarından kurtulmak için birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında, cerrahi müdahale, dolgu ve mezoterapi uygulamaları ve lazer tedavisi gibi farklı seçenekler yer almaktadır. Cerrahi müdahale, göz altı torbalarını tamamen ortadan kaldırmak için kullanılan en etkili yöntemlerden biridir.
Araştırmalar A ve C vitamini gibi vitaminlerin eksikliği durumunda göz altı torbaları görülme riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. A vitamini sağlıklı bir yaşam için elzem olan vitaminlerden bir tanesidir. A vitamininin en önemli özelliklerinden birisi normal cildin korunmasına katkıda bulunmasıdır.
Göz altı torbaları, daha çok genetik ya da yaşlanma sebebiyle gerçekleşir. Genetik olarak aileden geçen göz altı torbası 30'lu yaşlarda kendisini gösterirken, yaşlanma nedeniyle gerçekleşen göz altı torbasının ortaya çıkması 40'lı yaşları bulmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Göz altı şişliği, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sebeplerden dolayı göz çevresinde torbalanmaya neden olabilir. Bazen çok ağlamak ya da alerjik reaksiyonlar da bu tür bir duruma yol açabilir. Ani ısı değişimleri, sinüs sorunları ve genetik yatkınlık da göz altı şişliğinin sebeplerindendir.
Gerçekleştirilen inceleme neticesinde hangi teknik yöntemin kullanılacağına plastik cerrahi uzmanı karar verir. Mutlaka göz altı torbası ameliyatı öncesi hem kronik göz hastalıkları hem de genel hastalık sorunları açısından doktor bilgilendirilmelidir.
Gözdeki yağ bezesi nasıl geçer? Gözdeki yağ bezesi, genellikle cerrahi olarak çıkarılmalıdır. Bu prosedür, lokal anestezi altında gerçekleştirilen basit bir müdahaledir. Bir dermatolog veya oftalmolog tarafından yapılabilir ve bezeyi tamamen ortadan kaldırarak tedavi sağlar.
Göz altı torbalarının oluşum nedeni göz çevresindeki yağ bezeleridir. Özellikle yaşın ilerlemesine bağlı olarak yağ torbalarını tutan zarlar giderek gevşemeye başlar. Bu durum da göz altı torbalarının oluşmasına ve büyümesine neden olur. Göz altı torbaları çok az da olsa genç yaşlardaki kişilerde de görülür.
Lazerle Göz Altı Torbası Tedavisi. Lazerle göz altı torbası tedavisi, ameliyatsız tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. İşlem sırasında herhangi bir şekilde kimyasal kullanımı gerçekleştirilmemektedir. Isıdan yararlanılmakta olan bu işlemde buharlaştırma yöntemi ile cilt katmanları ortadan kaldırılmaktadır.
Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır. Çay ağacı yağı ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve bir jel formülasyonunda uygulandığında göz şişkinliğini azalttığı gösterilmiştir.
Devlet hastaneleri, göz estetiği gibi cerrahi işlemler için de hizmet vermektedir.
Göz altını çevreleyen cilt dokusu yaş ile birlikte gevşer ve cilt dokusu zayıflayarak sarkma meydana getirir. Göz altında keseyi andıran bu sarkıklar, vücuttaki fazla sıvının birikmesi için uygun bir ortam yaratır. Estetik açıdan hoş bir görünüm yaratmayan göz altı torbaları genellikle zararsızdır.
Yumuşak, dolgun ve pürüzsüz bir görünüm sağlar. Tüm cilt tipleri için uygundur. İçeriğindeki yüksek oranda kafein ve peptitlerle göz altı torbaları ve koyu halka görünümünün azaltılmasına yardımcı olur.
Yapılacak işlem için genellikle genel anestezi tercih edilse de nadir olarak lokal anestezi yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 1 saat süren ameliyatta; gözün altında kesi açılarak torba görünümüne neden olan dokuların açığa çıkarılması sağlanmaktadır. Açığa çıkan dokuya göre göz torbalarına müdahale edilmektedir.
Yağ bezeleri sıkılmamalıdır, genellikle küçük, zararsız ve iyi huylu olduğu için estetik problem yaratmadığı sürece takip edilen kitlelerdir. Eğer hastalar tarafından yağ bezeleri sıkılmaya çalışılırsa, elle çok müdahale edilir ise enfeksiyona, buna bağlı kızarıklık, ağrı ve apseye neden olabilir.
Vücudun gözle görülebilen kısımlarında yer alan yağ bezeleri, görsel açıdan bireyi rahatsız etmesi nedeniyle genellikle istenmeyen bir durumdur. Bu bezelerin evde sıkılması, iğne ile içinin boşaltılması gibi yöntemler hem enfeksiyon riski oluşturmakta, hem de yağ bezesinin olduğu bölgede iz kalmasına neden olmaktadır.
Göz Çevresi Ve Yüzdeki Yağ Bezelerinin Tedavisi
Cerrahi olarak enjektör ucu ile çıkarılması sık kullanılmamakla birlikte enfekte olma riski taşır.
Uykusuzluk, yorgunluk ise halkaların oluşumunda en sık gösterilen sebepler arasında. Bunun haricinde depresyon, sinüzit, göz etrafında oluşan enfeksiyonlar, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tiroid hastalıkları, göz alerjileri, göz kuruluğu, demir eksikliği göz altı torbalarının oluşumunu tetikler.”
Ameliyatsız göz kapağı ve göz altı estetiğinde kullanılan teknolojik bir uygulamadır. Plexr adı verilen cihazla gerçekleşir. Yöntemin temel prensibi, fazla olan dokuyu buharlaştırarak uzaklaştırmadır. Plazma enerjisi ile çalışarak, cildin en üst tabakasını buharlaştırır.
Soğuk Kompres Yapın: Soğuk uygulama, kan damarlarını daraltıp göz altı morlukların azalmasına yardımcı olabilir. Gözlerinizi Çay Poşeti ile Dinlendirin: Çay demlerken kullandığınız çay poşetleri göz çevresinde koyu halkaların renginde açılma sağlarken şişkinliğin inmesinde etkili olabilir.
Demir, şunları söyledi: “Karaciğer, böbrek ve tiroid hastalıkları, bazı vitamin ve mineral eksikleri, uyku problemleri, yorgunluk, dengeli beslenmeme, yeterli miktarda su tüketilmemesi, yoğun alkol ve kafein tüketimi, sigara kullanımı göz altındaki koyu halkalara yol açabilir.
Gün boyu ayakta durduğumuz için yerçekiminin etkisi ile göz çevresi kan dolaşımından etkilenmez ancak, gece uykuya yattığımızda yatar pozisyonda yerçekimi ortadan kalktığından yüz bölgesinde ödemlenme ve şişlik daha fazla olur.
Göz kapağındaki şişlik çoğunlukla zararsızdır ve kendiliğinden düzelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri