Ortalama olarak 1 saat süren göz altı torbası estetik ameliyatı damardan verilen sakinleştirici ve lokal anestezi altında yapılır. Üst göz kapağı düzenlemelerinin de yapılması durumunda bu süre daha da artar.
Lokal anestezi altında gerçekleştirilen ameliyat, hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Ameliyat sırasında göz çevresinde yer alan yağ dokuları alınmaz. Çünkü yağ dokularının alınması istenmedik görüntülerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun yerine sıkıştırma işlemi uygulanarak gevşeme sorunu giderilir.
Özellikle açık göz altı ameliyatlarında ilk 2 gün boyunca yanma veya batma hisleri olabilmektedir. Ancak kapak gevşedikçe bu hissiyat kaybolmaktadır. Ameliyattan 10 ile 14 geçtikten sonra iyileşme görülmektedir. Tamamen iyileşme ise 1 ay geçtikten sonra gerçekleşmektedir.
Gözaltı torbası ameliyatlarından sonra iz kalmaz. Çünkü özel dikişler kullanılır ve kirpik dipleri gibi görünmeyen bölgelere kesi uygulanır. Bu nedenle özellikle ameliyattan birkaç ay sonrasında net bir şekilde görünen izler olmaz.
Yapılacak işlem için genellikle genel anestezi tercih edilse de nadir olarak lokal anestezi yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 1 saat süren ameliyatta; gözün altında kesi açılarak torba görünümüne neden olan dokuların açığa çıkarılması sağlanmaktadır. Açığa çıkan dokuya göre göz torbalarına müdahale edilmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Ameliyat, hastanın durumu ve hekim görüşüne göre değişmekle birlikte lokal (genellikle) ya da genel anestezi altında yapılmaktadır. Üst göz kapağında deformasyon mevcut değilse göz altı torbası ameliyatı yaklaşık bir saat sürer. Farkı müdahalelere gerek duyulması durumunda bu süre artar.
Devlet hastaneleri, göz estetiği gibi cerrahi işlemler için de hizmet vermektedir.
Özellikle ilk 24 saat gözlerinize hiçbir şekilde dokunmamanız gerekir. İşlemden 1 gün sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Bununla birlikte damla kullanımı 3 ve 6 ay arasında değişmektedir. Ameliyat sonrası kontrol süreleri ise hastanın genel sağlık durumuna ve yapılan işlemin büyüklüğüne göre değişmektedir.
Lazerle göz altı torbası tedavisi, ameliyatsız tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. İşlem sırasında herhangi bir şekilde kimyasal kullanımı gerçekleştirilmemektedir. Isıdan yararlanılmakta olan bu işlemde buharlaştırma yöntemi ile cilt katmanları ortadan kaldırılmaktadır.
Araştırmalar A ve C vitamini gibi vitaminlerin eksikliği durumunda göz altı torbaları görülme riskinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. A vitamini sağlıklı bir yaşam için elzem olan vitaminlerden bir tanesidir. A vitamininin en önemli özelliklerinden birisi normal cildin korunmasına katkıda bulunmasıdır.
Atılan dikişler 10. günde erir. Bu bölgede kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle iz çıplak gözle görülmeyecek kadar azdır. Ancak mercek altında güçlükle farkedilebilir. Fakat nadiren yara iyileşmesi kötü olan hastalarda çıplak gözle farkedilebilir.
Katarakt ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli? Ameliyat sonrası 5 gün banyo yapılmaması ve göze su değdirilmemesi önemli. Yine bir hafta boyunca kirli, pis işlerden ve buhardan uzak durulmalı. Bir hafta sonra her türlü işe dönüş sağlanabiliyor ve kişi normal hayatına dönebiliyor.
Göz altı torbalarına evde de çözüm üretebilirsiniz. Özellikle soğuk kompres bu anlamda en fazla kullanılan tekniktir. Temiz bir bezi soğuk su ile ıslatarak göz altı torbanıza hafif bası uygulamalısınız. Birkaç dakikalık uygulama sonunda işlemi sonlandırın.
Uykusuzluk, yorgunluk ise halkaların oluşumunda en sık gösterilen sebepler arasında. Bunun haricinde depresyon, sinüzit, göz etrafında oluşan enfeksiyonlar, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tiroid hastalıkları, göz alerjileri, göz kuruluğu, demir eksikliği göz altı torbalarının oluşumunu tetikler.”
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Göz altını çevreleyen cilt dokusu yaş ile birlikte gevşer ve cilt dokusu zayıflayarak sarkma meydana getirir. Göz altında keseyi andıran bu sarkıklar, vücuttaki fazla sıvının birikmesi için uygun bir ortam yaratır. Estetik açıdan hoş bir görünüm yaratmayan göz altı torbaları genellikle zararsızdır.
Göz altı şişliği, yorgunluk ve uykusuzluk gibi sebeplerden dolayı göz çevresinde torbalanmaya neden olabilir. Bazen çok ağlamak ya da alerjik reaksiyonlar da bu tür bir duruma yol açabilir. Ani ısı değişimleri, sinüs sorunları ve genetik yatkınlık da göz altı şişliğinin sebeplerindendir.
Göz altı çukurları kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterir, gözler sönük ve yaşlı görünür. Göz altı çukurları, yağ (hacim) kaybından dolayı oluşur. Yağ kaybı ise genellikle yağların zaman içinde dağılarak aşağılara doğru yayılması nedeniyle ortaya çıkar.
Ameliyat sonrası ilk 24 saatte göz etrafında ödem olabilir, şişebilir ve kızarabilir ayrıca göz ağrısı veya rahatsızlık hissedilebilir. Bu durum genellikle birkaç saat içinde azalır ve birkaç gün içinde tamamen kaybolur.
Göz kapaklarında ameliyattan sonra şişlik ve gerginlik oluşur. Şişliğin düzelmesi yaklaşık 1-2 hafta almaktadır. Dikişler ameliyattan üç ila yedi gün sonra alınır. Dikişler alındıktan sonra, göz kapağı çevresindeki şişlik ve morluk giderek kaybolacaktır.
Göz Altı Morlukları için Hangi Doktora Gitmeliyim? Kişinin göz altındaki morlukların sebepleri arasında altta yatan fizyolojik sebep bulunmamış ise morluk ve çöküklük genetik faktörlü ise ve hasta bunu düzeltmek istiyorsa estetik müdahale için bir arayışı var ise bir plastik cerrahi uzmanına danışması gerekir.
Genel olarak, 18 yaşından büyük her birey göz kapağı ameliyatı olabilir. Fakat, bazı kişilerin göz kapağı ameliyatı olması sakıncalı olarak görülebilmektedir: Şeker ve troid gibi rahatsızlıkları bulunan kişiler. Kuru göz sendromu olan kişiler.
Kısa süreli bir cerrahi işlemdir. Estetik yapılacak gözün dış tarafından küçük bir kesi atılır. Ardından gözün dış kenarı özel cerrahi ipliklerle yukarı doğru çekilir, kemik zarına sabitlenir. başlangıçta göz kenarına atılan kesi, dikilerek ameliyat sonlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri