Renk Düzeltici (Corrector): Göz altı morluklarını kapatmak için sadece kapatıcı yeterli olmaz. Kapatıcı öncesinde corrector denilen daha yoğun ve turuncu-sarı tonlarda olan düzelticilerle uygulama yapmak gerekir.
Corrector kullanırken hangi renklerin hangi renkleri nötrlediğini bilmeniz önemlidir. Yeşil ve sarı renk, genellikle kızarıklıklar ve kırmızı lekeleri nötrlemek için kullanılır. Turuncu ve şeftali, maviyi; pembe, kahverengiyi ve mor, sarılıkları gidermek amacıyla kullanılabilir.
Yeşil: Kızarıkların görünümünü gizlemek için kullanılır.Mor: Soluk, mat görünümü canlandırmak için kullanılır.Sarı: Mor tonları eşitlemek için kullanılır.Şeftali: Koyu lekeleri kapatmak için kullanılır.
Renk teorisine göre mor ve turuncu birleştiğinde renk nötrlenir. Dolayısıyla mor halkaların üzerine turuncu kapatıcı uygulamak en etkili yoldur.
İyi temizlenmiş ve toniklenmiş cildinize nemlendirici uygulayıp ardından makyaj bazı sürebilirsiniz. Sonrasında corrector paleti üzerindeki somon rengini gözaltına, yeşil rengi sivilce ve kızarıklık olan bölgelere uygulayabilirsiniz. Gözaltı morluklarınız fazla belirgin düzeyde ise mor rengi kullanabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Gelin, cilt makyajınızda gerçek bir devrim yapmak için hangi renkleri nasıl kullanmanız gerektiğine birlikte bakalım. Kızarıklık, akne ve akne izleri için en büyük dostunuz yeşil color corrector! Kırmızı rengi nötrleyen yeşille, her türlü kırmızı lekeyi kolayca kapatabilirsiniz.
Renk Düzeltici (Corrector): Göz altı morluklarını kapatmak için sadece kapatıcı yeterli olmaz. Kapatıcı öncesinde corrector denilen daha yoğun ve turuncu-sarı tonlarda olan düzelticilerle uygulama yapmak gerekir. Cilt rengine ve renk eşitsizliğine göre doğru bir corrector seçmek çok önemlidir.
Yeşil düzeltici, kırmızı renkleri nötralize eder ve lokalize kızarıklığın gözle görülür şekilde azaltılmasına yardımcı olur. Şeftali düzeltici mavi, mor ve kahverengi renkleri nötralize eder. Koyu halkaları kamufle eder, koyu noktaları örter ve daha koyu alanları aydınlatır.
Fondöten sürdükten sonra açık renkli kapatıcıyı; göz altlarına, elmacık kemiklerine, alnının, burnunun ve çenenin tam ortasına sürmelisin. Koyu renkli kapatıcıyı da; elmacık kemiklerinin altında kalan bölgeye, alnında saç çizginin dibine ve burun kanatlarının iki yanına şerit halinde uygulayabilirsin.
Concealer, yüzünüzdeki sivilce izi, koyu halkalar ve kızarıklıklar gibi renk eşitsizliği yaratan bölgelere doğrudan uygulanabilir. Yüzün tamamı yerine sadece sorun teşkil ettiğini düşündüğünüz bu alanlara uygulama yapmak, daha doğal bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur.
Kapatıcı rengi seçerken cilt tonunun bir veya iki ton açığını tercih etmelisin. Açık renkli kapatıcılar, cildini daha aydınlık ve doğal gösterecektir. Kapatıcı rengi seçerken dikkat etmen gereken diğer nokta ise sıcak veya soğuk alt tonlarıdır. Eğer cildin sıcak alt tonlu ise kapatıcını da buna uygun seçmelisin.
Eğer beyaz tenliyseniz cilt renginize uyum gösterecek bir açık renkli bir fondöten kullanabilirsiniz. Göz altlarınızda koyu renkli bir görüntü ve morluklar varsa yine açık renk bir kapatıcı ile cildinizi eşitleyebilirsiniz.
Corrector'lar ciltte istenmeyen renkleri nötrlemeye yarar. Kırmızı rengiyle göze çarpan akneler için yeşil tonlu bir corrector tercih edin ve ürünü sivilce üzerine parmağınızla yedirin.
Göz çevrende kızarıklıklar varsa bej tonlarında bir göz altı kapatıcısı ile kızarıklıkları nötrleyebilirsin. Göz altında morluklar ya da mavi alt tonlu lekeler varsa renk eşitleyici özelliği olan, mor/mavi rengi nötrleyen sarı, şeftali ya da turuncu tonlarda bir göz altı kapatıcısı seçmelisin.
Göz altı morlukları hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır diye merak edenler de var. Yetersiz beslenme ve özellikle B vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini eksiklikleri istenmeyen koyu halkalara neden olabilir. Vitaminler böbrek üstü bezlerimizin çalışması için gereklidir.
D vitamini eksikliği göz altı morluğu yapar mı? Evet, D vitamini eksikliği göz altı morluğu yapabilir. Göz altı morluğu, ciltteki kan damarları ile ilgili sorundur ve birçok faktörden kaynaklanabilir.
Eğer kapatıcıyı sürdükten sonra göz makyajı yapacaksanız, kirpik diplerine çok yaklaşmamak ve göz kapağına ince bir şekilde sürmek gerekmektedir. Arzu ederseniz burunun yan bölümlerine doğru da uygulayabilirsiniz. Bu işlemi çok ince bir tabaka halinde yaparsanız yüzünüze doğal bir aydınlık gelecektir.
Göz çevresi derisinin elastikiyet kaybı mikroiğne yöntemi (dermaroller, dermapen) ile tedavi edilebilir. Alt göz kapağındaki koyulaşmaya yol açan damarlar uzun dalga boyundaki lazerlerle (NdYAG) tedavi edilebilir.
Uykusuzluk, yorgunluk ise halkaların oluşumunda en sık gösterilen sebepler arasında. Bunun haricinde depresyon, sinüzit, göz etrafında oluşan enfeksiyonlar, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları, tiroid hastalıkları, göz alerjileri, göz kuruluğu, demir eksikliği göz altı torbalarının oluşumunu tetikler.”
Yapmanız gereken tek şey her saat başı veya birkaç saatte bir morluk üzerine buz koymak. Bu işlem şişmeyi ve iltihaplanmayı önler, morluğun da kısa sürede geçmesine yardımcı olur. Buzu doğrudan cildinize koymak yerine bir havlu ya da beze sararak uygulamak daha doğrudur.
Göz altı morluğu, çoğunlukla tıbbi bir müdahale gerektirmeyen ve kendi kendine geçebilen bir rahatsızlıktır. İyileşme süresi ise altta yatan tıbbi bir durum yoksa, ortalama 2 hafta kadardır. Ancak bazı faktörler, morlukların iyileşme sürecini uzatabilir.
Göz altı kapatıcısı nı ya da kontür işlemi yaptığında tüm yüzünü sabitlemek için transparan pudra kullanabilirsin. Transparan pudranın, yağlı ciltlerin en büyük kurtarıcısı olduğunu biliyor muydun? Gün içerisinde cildinde yağlanma olursa, transparan pudra kurtarıcın olabilir!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri