Suni gözyaşı damlası, genellikle günde iki kere (sabah ve akşam) kullanılır; ancak kuruluğun şiddetine, gözde enfeksiyon olup olmamasına bağlı olarak, kullanım sıklığı değişir.
Tedaviniz devametmesi gerekiyorsa yeni ilaç alınız. Genelde şişelerin açıldıktan sonra kullanılması önerilen süre 4 haftadır. Bu süreyi takip etmek için ilacı kullanmaya başladığınız tarihi kutu üzerine yazınız. Eğer ilacın kontamine olduğunu düşünüyorsanız, bu süreyi daha kısa tutmanız gerekir.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Doktor tarafından başka şekilde önerilmedikçe, etkilenen göze gerektikçe veya günde 4 kez 1 ya da 2 damla uygulanır. Her tip kontakt lens ile birlikte kullanılabilir.
Eksik veya yapıca bozuk gözyaşı tabakalarına bağlı olarak oküler yüzeyin nemlendirilmesinin bozulduğu; kuru göz sendromu (keratitis sicca) veya keratokonjunktivitis sicca gibi durumlarda kullanılır. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Rahatsız olan göze ve ihtiyaca göre 1 veya 2 damla uygulanır.
Günde iki kez, sabah ve akşam hasta göze veya gözlere bir damla damlatılır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde belirtilen dozlarda kullanınız. OLADİN'i iki gözünüze birden sadece doktorunuz söylerse kullanınız. OLADİN'i doktorunuzun size söylediği süre boyunca kullanınız.
İlgili 33 soru bulundu
Eğer birden fazla damla kullanıyorsanız iki damla arasında en az 5 dakika bırakınız. Bu süre damlatılan ilk damlanın emilmesi için yeterli süre tanıyacaktır.
Topikal anestetik damlalar göz tansiyonu ölçümü öncesi veya dikiş alınması gibi küçük girişimler öncesi yüzeyi uyuşturmak amaçlı damlatılır ve görmeyi bozmaz, etkisi hemen başlayıp 15 dakika kadar sürmektedir.
Pansuman gerekmez. Hasta günde 3 defa 4 hafta reçete edilen antiinflamatuvar ve antibiyotik göz damlası beyaz kapak damlalarını damlatır.
Günde 3 kere damlatılan ve kronik kullanılan bir damla olduğu için baş ağrısı, göz kuruluğu en sık yan etkiler olarak görülüyor. Ayrıca damla damlatılan göz de göz bebeği küçüldüğü için uzak görme ve derinlik hissi biraz azalırken gece görme kalitesi de düşüyor. Bunlar basit yan etikler.
Göz Kuruluğu Tedavisinde Suni Gözyaşı Kullanımı
Suni gözyaşı damlası, genellikle günde iki kere (sabah ve akşam) kullanılır; ancak kuruluğun şiddetine, gözde enfeksiyon olup olmamasına bağlı olarak, kullanım sıklığı değişir.
Damla damlatıldıktan sonra gözünüzü açık tutun
Göz damlasının usulüne uygun damlatılmaması, bazen tedavinin etkili olmamasına neden olabilir. Etkili tedavi için, damlanın gözün içine tam olarak girmesi ve damladan sonra bir süre gözün açık tutulması gerekir.
Siklosporin damla, göz kuruluğunun altta yatan nedenlerinden göz yüzeyindeki iltihabı (inflamasyonu) tedavi ederek gözyaşını arttıran uzun süreli ve etkili bir tedavidir. Hastanın tedaviye cevabı yaklaşık 3 haftada ortaya çıkar. Bu ilacın etkili olabilmesi için en az 6 ay süreyle kullanılması gereklidir.
İlacınızı sadece önerilen sürede kullanın. Aynı zamanda 2 farklı göz damlası kullanmanız gerekiyorsa en az 15 dakika aralıklarla uygulayın. Göz damlaları gözde yanma hissine neden olabilir ancak birkaç dakikadan uzun sürmesi halinde mutlaka hekime / eczacıya başvurun.
Reçetesiz suni göz yaşı adı verilen göz damlaları, rüzgar, kuru ve tozlu havalardan uzak durmak, özellikle güneşli havalarda koruyucu güneş gözlüğü kullanmak, bol su içmek, gözleri yeterince dinlendirebilmek için en az 7-8 saat uyumak ve gözleri temiz ve nemli tutmak göz kuruluğunu geçirmeye yardımcı olur.
LOTEBRA gözünüzde meydana gelen, duyarlı bakterilerin neden olduğu yüzeysel enfeksiyonların veya enfeksiyon riskine yol açan iltihabi durumların tedavisi için göze damlatılarak kullanılır.
Yatmadan önce suni gözyaşı merhemi ya da yoğun göz damlası kullanabilirsiniz.
Türkiye Sağlık Bakanlığı 2012 yılında 'Alcaine Çözelti' adlı göz damlasını gözde geri dönüşü olmayan önemli hasarlara hatta kornea nakli gerektirecek hasarlara neden olduğu gerekçesi ile eczanelerde yasaklandı.
etkisinin tam olarak ortadan kalkması için gereken süre yaklaşık 6 saattir.
Bakteriyel konjonktivit vakalarında enfeksiyonun geçmesi için geniş spektrumlu antibiyotik içeren damla ve pomatlar kullanılır. Damla ve pomatların ortalama 7-10 gün boyunca düzenli kullanılması halinde hastada iyileşme kaydedilir. Belirtiler genellikle birkaç gün içinde hafifler ve hastalığın bulaşıcılığı da azalır.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Konjonktiva adı verilen dış tabakanın enfeksiyonunu sonucunda gözler kızarır ve iltihaplanır. Bu durumun başlıca nedenleri arasında bakteri veya virüsler sayılabilir. Bunun yanı sıra alerji veya kimyasallara maruz kalma da konjonktivite yol açabilir.
Göz bebeklerini genişleten göz damlası, göz kontrolü sonrasında da gözlerinizin bulanık kalmaya devam etmesine neden olur. Doktorunuz, gözlerinizin kaç saat bulanık kalacağını net şekilde söyleyemez.
Göz Dibi (Fundus) Muayenesi Nasıl Yapılır? Göz dibi (fundus) muayenesinde oftalmoskop ya da biomikroskop aleti kullanılabilir, göz bebeğinden göz içerisine düşürülen ışık göz arkası yapıların görüntülenmesini sağlar. Görüntünün büyütülmesi ise çeşitli özelliklerde-büyüteç özellikli mercekler yardımı ile sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri