Göz kremi mutlaka sabah ve akşam olmak üzere iki kere uygulanmalıdır. Günde iki kere göz kremi sürerek göz çevrenin daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsin. Göz kremini, cilt bakım rutinin en son aşamasında kullanmanı öneririz.
Göz kremini günde sabah ve akşam olmak üzere iki kere kullanarak göz çevresindeki aydınlanmayı rahatlıkla fark edebilirsiniz!
Göz Kremi Ne Zaman Kullanılmalı? Çoğunlukla göz kreminin ya da serumların gece yatmadan önce kullanıldığı fikri yaygın olsa da eğer özel bir amaca hizmet etmiyor ve spesifik bir kullanım talimatı yoksa göz kremini hem sabah hem de akşam temiz ve nemlenmiş bir cilde uygulamanız gerekiyor.
Bu etki; herhangi bir gece cilt bakımı yaptıktan sonra da geçerlidir. Cildinizi ışığa maruz bırakmazsanız; çok daha verimli bir bakım gerçekleştirebilirsiniz. Göz çevresi kremleri bir ilaç değildir. Bu yüzden de belirli bir kullanım süresi yoktur.
İlgili 28 soru bulundu
Göz kreminden en etkili sonucu alabilmek için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere uygulayabilirsiniz.
Göz kremleri, yetersiz kolajenin oluşturduğu hasar ile yaşlanmayı engellerken duyu organı çevresindeki hassas cildi nemlendirir. Yüz merhemleri ile serumlara oranla bakım kremleri hafiftir, koyu halkaları ve şişlikleri silen özel bileşenler ile narin bir yapıya sahiptir.
Göz kremi, göz nemlendiricisi olarak cilt bakım rutininize ekleyebileceğiniz bir üründür. Göz çevresi çok daha ince bir deriye sahiptir. Bu nedenle daha hassas bir bölge olduğu söylenebilir. Bu hassasiyete gerekli özeni göstermek için de göz bakım kremi kullanmanız gerekir.
İşte bu sorunun cevabını arıyorsanız, doğru formül ve ürünle cevap kesinlikle evet. Seçtiğiniz göz kreminin kullanımı buna uygun olduğunu sürece göz kapaklarınıza ince bir şekilde göz kremi uygulamanızda hiçbir sakınca yok.
Güzellik uzmanlarına göre, 20'li yaşlarındaki her kadın göz kremi kullanmalıdır. Göz kremleri kolajen hasarını ve yaşlanmayı engellerken göz çevresindeki hassas cildi nemlendirir. Yüz kremlerine ve serumlara kıyasla göz kremleri daha hafiftir, koyu halkaları ve şişlikleri silen özel bileşenlere sahiptir.
Göz çevresi ürünleri hangi sırayla kullanılmalıdır? Genel bir kural olarak, temiz cildinize önce serum uygulayın, ardından göz çevresi kremi kullanın ve en son maskeyi uygulayın. Serumlar genellikle cilt tarafından daha hızlı emilir, bu nedenle önce kullanılması tavsiye edilir.
Ek olarak göz altı morlukları, şişlikler, halkalar ve torbalanmalar gibi bu bölgeye has pek çok cilt sorunu var. Bu nedenle sadece göz çevresine özgü ihtiyaçlar ya da sorunlar için formüle edilmiş güvenilir içeriklerden kullanmak oldukça önemli. Yani sorumuzun cevabı hayır, ayrı bir göz kremi mutlaka şart.
Göz kremi içeriklerinde mineral yağlar, parafin ve vazelinli içeriklerden uzak durun. Bu ağır yağlar, hasas göz çevrenizdeki elastik dokulara zarar vererek erken kırışıklıkların oluşmasına neden olur.
Erken dönemde kullanılmaya başlanan göz kremi göz çevresini nemli ve taze tutmaya yardımcı olur. Göz kremi kullanımı için 20'li yaşların başları idealdir. Çünkü kırışıklık oluşumunun engellenmesi için uzun süreli kullanım en etkili sonucu verir.
Göz çevresindeki cilt kuru ise, daha nemlendirici bir formüle ihtiyacınız vardır. Bu durumda, özel bir göz kremi cilt bakımı rutininde değerli bir katkı olacaktır. Omega yağ asitleri içeren bir göz kremi kullanmak, göz çevrendeki hassas cildi yatıştırmaya yardımcı olabilir.
Göz çevresi, oldukça küçük bir bölge olduğu için kullanılan bakım ürününün az miktarda uygulanması yeterli oluyor. Parmak ucuna ortalama bir mercimek tanesi kadar alınan göz kreminin, göz altlarına ve göz kapaklarına nazik hareketlerle uygulanması gerekiyor.
C vitamini göz serumlarını uygulamadan önce cildinin iyi bir şekilde temizlendiğinden ve makyajdan arındığından emin olmalısın. Temizleme, tonik ve serum adımından sonra, nemlendirme adımından önce göz çevrene C vitamini uygulamak için doğru zamandır. Yüzük parmağınla göz çevrene hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsin.
Göz çevresine güneş kremi sürülür mü? Güneş kremi güneş gören her yere sürülebilir. Ama çoğu güneş kremi bazı insanlarda göz içinde yanma gibi hassasiyetlere neden olabilir. Böyle bir hassasiyet varsa göz çevresinden uzak tutulmalıdır.
Kokusu ve ciltteki etkileriyle oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağı hem göz çevresini nemlendirme hem de göz kapağı düşüklüğünün azalmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir. Düzenli olarak kullandığınızda etkilerini daha hızlı göreceğiniz bu doğal mucizeyi bakımınızdan eksik etmeyin.
Bu nedenle göz kremi kullanmaya ve erken kırışıkları önlemeye 20'li yaşlarının ortasında başlamalısın. Biz çevremizdeki arkadaşlarımıza 21 yaşından itibaren göz kremi kullanmalarını tavsiye ediyoruz.
25 yaşından sonra göz çevresinde belirmeye başlayan ince çizgilerin silikleşmesi ve derinleşmemesi için göz çevresi kremi kullanın. Bu yaşta kullanacağınız göz çevresi ürünü ağır olmamalı.
Yüzünüzde kullandığınız nemlendiriciler gibi göz kremleri de nemlendirmeye, şişkinlik ve koyu halka görünümünü azaltmaya, UV ışınları ve diğer çevresel zararlı etmenlere karşı korumaya yardımcı olan, cilt yenileyen ve tazeleyen yararlı olan içerikler ihtiva ederler.
Kaç yaşında göz çevresi bakımına başlanmalı? 20 yaşından sonra göz çevresi bakımına hafif nemlendiricilerle başlayabilirsiniz. 25'ten itibaren ise erken yaşlanmaya karşı önlem olabilecek ürünler kullanabilirsiniz. Elbette kullanacağınız ürün cildinizin ihtiyacına ve yaşınıza uygun olmalıdır.
Göz çevresini nemlendirmek için birçok seçeneğiniz bulunur; gözaltı maskesi, göz kremi, göz çevresi serumu ve bunun gibi. Göz maskesi nemsizlikten kaynaklanan tüm sorunları ortadan kaldırır. Uykusuz geçirilen günlerin kurtarıcısıdır. Göz altı maskesi yapısından dolayı yoğun bir şekilde nem verir.
Avene kadar etkili göz kremi seçenekleri bulunan markalar arasında Darphin, Nuxe, Esthederm, Lierac, Dermalogica, Murad, Vichy, Bioderma, La Roche Posay, Caudalie, Embryolisse, Skinceuticals, Babe, Doctor Babor, Burts Bees, Dermoskin, Incia, Misbahçe, Perricone MD, Sebamed yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri