Göz kapağı çevresindeki deri altı dokusunun sinüzit nedeniyle iltihaplanmasına “periorbital
Preseptal ve orbital selülit ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Enfeksiyonun orbitadan merkezi sinir sistemine yay›lmas› sonucunda menenjit, epidural apse, subdural apse, kavernöz sinüs trombozu veya beyin apsesi gibi çok ciddi komplikasyonlar gelifle- bilir (3,5,6).
Orbital sellülit, orbital septum gerisindeki dokuların enfeksi- yonudur (1). Orbital sellülit erken ve uygun antibiyotik tedavisi uygulanmadığı durumlarda optik nöropati, endoftalmi, kavernöz sinüs trombozu, menenjit ve beyin absesi gibi komplikasyonları nedeniyle görmeyi ve hayatı tehdit edebilir (1,2).
Orbital sellülit orbital septumun arkasındaki göz yapılarının infeksiyonudur. Penetran orbital travmalar dışında orbital sellülit hemen daima sinüzit komplikasyonu olarak meydana gelir. Proptosis olması, göz hareketlerinde kısıtlılık ve ağrı orbital infeksiyonun bulgularıdır. Görmede azalma ve hatta körlük olabilir.
Nadiren çok hafif seyirli ve kendiliğinden gerileme gösteren olgular da bildirilmiştir. Hastala- rın yaklaşık üçte birinde hastalık tekrarlar (1). Bu yazıda sol gözde gelişen, üç kez yineleyen ve her yinelemenin ken- diliğinden düzeldiği orbital psö- dotümörlü bir çocuk hasta sunul- maktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Selülit ciddi bir tıbbi durum değildir ve tedavi gerekli değildir. Aslında, birçok doktor selülitin normal bir oluşum olduğunu düşünmektedir. Selülit ve cilt görünümleri konusunda endişeleri olan bireylerin bir dermatoloji ya da plastik cerrahi uzmanına danışması önerilir.
Tedavi seçenekleri oldukça fazladır. Ancak vücutta biriken yağ dokusunun neden olduğu selülitten kurtulmak için yaşam tarzının değiştirilmesi gerekir. Spor ve diyet öncelikli seçenekler olmalıdır. Vücut sıkılaşması için kilo verme sürecinde ve sonrasında önerilen uygun spor, selülit tedavisinde önemlidir.
Kadınlarda sık görülen Lipödem'in(Ağrılı Selülit) erken tanı ve tedavisinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr.F. Figen Ayhan, “Tedavi edilmez ise lipödem kademeli olarak genişlemeye devam etmekte ve çok ilerlediğinde hastaları yatağa bağımlı hale getirmektedir.
Lazerle Selülit Tedavisi Kaç Seans Sürer? Lazer ile yapılan selülit tedavilerinde, kişinin fiziksel özellikleri ve selülitlerin yapısına bağlı olarak farklı seanslar uygulanabilir. Genellikle 4 ila 6 seans yapılan uygulamalarda, hafif selülit var ise 2 seans, yoğun selülitlerde ise 8 seansa kadar uygulama yapılır.
İyileşme süreci, enfeksiyonun şiddetine ve hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişebilir. Komplikasyonlar: Selülit enfeksiyonu, tedavi edilmemesi veya geç tedavi edilmesi durumunda komplikasyonlara yol açabilir.
Selülit, ciltte yağ hücrelerinin derinin tabakalarının arasına çıkmasından kaynaklanan yumru ve çukur oluşumunu ifade eden bir terimdir. Genel olarak portakal kabuğuna benzer bir görünüme sahip olan selülit kadınların %80 ila 90'ını etkiler.
Yağlı, karbonhidratlı yiyeceklerin fazla tüketilmesi, şeker ve tuz tüketimi selülit oluşumunu tetikler. Bu nedenle, beslenmede taze meyve ve sebzeye ağırlık verilmesi, lifli gıdaların daha çok tüketilmesi selülite karşı koruyucu beslenme şeklini oluşturur.
Tıp uzmanlarının soruya verdikleri ortak yanıt “Hayır, selülit herkeste görülebilir” olurken, bazıları hamilelikte alınan fazla kiloların verilmemesi durumunda selülite neden olabileceğini söylüyor. 'SELÜLİTİN DOĞUMLA İLGİSİ YOK, 25'LİK SÜLÜN GİBİ KIZDA DA GÖRÜLEBİLİR! ' Estetik Cerrah Prof.
Lipödem yaşam boyu devam eder, tedavi edilmezse ilerler, beraberinde pek çok problem eşlik edebilir ve çok ilerlediği zaman cerrahi olarak tedavisi gerekebilir.
C vitamini selülit tedavisine yardımcı oluyor
Selülit tedavisinde vitamin ve mineral yönünden zengin beslenmek önemlidir. Özellikle iyi bir antioksidan olan C vitamini, ciltteki kolajen yapımında önemli bir pay sahibidir.
Selülit oluşumunda dengesiz ve kötü beslenmenin, tuzlu yemenin, hazır gıdaların, katkı maddelerinin etkisi sık sık vurgulanır. Buna karşılık selülitten korunma reçetesi olarak da bol bol sebze ve meyve yenilmesi önerilir.
Aslında yerleşmiş bir selüliti tamamen yok etmek mümkün değil oluşmadan tedbir almak daha önemli. Sadece diyet yaparak da selülitleriniz azalmıyor ancak yeni oluşum ve ilerlemesine karşı beslenmenin önemli olduğunu unutmayın. Tabi ki selülit ile mücadelede diyetin en iyi arkadaşı egzersizdir.
Selülit tedavisinde çok sayıda ilaç kullanılmaktadır. Bunlar metilksantinler, retinoidler, laktik asit ve bitkisel ilaçları içermektedir.
En çok tercih edilen selülit tedavisi yöntemlerinden biri mezoterapidir. Mezoterapi prosedüründe cildin mezoderm tabakasına mikroenjeksiyon yöntemiyle enjeksiyon gerçekleştirilir. Aralarında en az 5 gün olmak kaydıyla en az 10 seans uygulama yapılması gerekir.
Kesin çözüm sağlamak amacıyla lazerler ve iğnelerle, fibrotik bantlar ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır, fakat istenilen sonuca bugüne kadar ulaşılamamıştır. Smoot Liner: Yeni uygulama ile selülit sorununa kalıcı ve yan etkisiz çözüm bulunmuştur.
Hastalığın teşhisi genellikle mevcut belirtiler ve nadiren mümkün olan hücre kültürü temel alınarak konulur. Tedavisi ise ağızdan alınan antibiyotiklerle yapılır ve çoğunlukla sefaleksin, amoksisilin ya da kloksasilin kullanılır. Penisiline ciddi alejisi olan hastalarda eritromisin ya da slindamisin kullanılabilir.
Selülit, 14 yaşından itibaren, özellikle de ergenlik çağında hormonların çalışmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkıyor.
Sağlık Bakanlığı 15 geleneksel tedaviyi bakanlık güvencesine almaya karar verdi. Buna göre, selülit, bölgesel yağlanmalar, vücut şekillendirme, kilo kaybı, gözaltı torbalanması, deri çatlakları, yara izi gibi estetik sorunları gidermede kullanılan mezoterapiyi tedavi yöntemi olarak kabul edecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri