2023 yılı itibari ile 222 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Optisyen maaşları 12840 TL'dir. En düşük Optisyen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Optisyen maaşı 20780 TL'dir. Güncel Optisyen maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Optik dükkanının aylık kazancı yaptığı satış ve kar oranına göre değişmektedir. Bundan dolayı işlek bir yerde optik dükkanı açmak mantıklı olacaktır. Ortalama bir optikçinin aylık kazancı 6-10 bin TL arasında değişmektedir.
eleman.net verilerine göre, Optisyen 2023 yılında ortalama 15.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Optisyen , Temmuz 2023 yılında ortalama 15.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 11.880 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
2020 yılı itibariyle makine ve ekipmanlar, tasarım ve dekorasyon ve ürün tedariği düşünüldüğünde optik mağazası açma maliyeti, 300.000 TL ile 500.000 TL arasında değişkenlik gösterecektir. 500.000 TL'nin üzerinde optik mağazası açan işletmeler olsa da burada verdiğimiz tutarlar, ortalama maliyetler olarak ...
Optisyen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Optisyen olmak için üniversitelerin iki yıllık Optisyenlik önlisans bölümünden mezun olma şartı aranmaktadır. Ayrıca, 5193 numaralı optisyenlik hakkındaki kanunda, uzman göz hekimlerinin optisyen açarak optisyenlik mesleğini icra edebilecekleri belirtilmiştir.
İlgili 31 soru bulundu
Optisyen olmak isteyen kişiler üniversitelerin iki yıllık optisyenlik önlisans bölümünden mezun olmalılar. Aynı zamanda bu eğitimleri alarak mezun olan kişiler 5193 numaralı kanun kapsamında optisyen açarak optisyenlik mesleğini de icra edebiliyorlar.
Optisyenlik/Gözlükçülük, Sağlık Bakanlığı'nın gözetim ve denetiminde çalışan çok önemli bir sağlık mesleğidir.
12 Maddede Optisyenlik Müessesesi Açmak. Optik dükkanı açmak için tek yetkili kişi optisyendir. İki yıllık optisyenlik bölümünü bitirip diploma almaya hak kazanan kişiler optik mağazası açabilirler.
Optisyenlik bölümü bir ön lisans programıdır ve amacı eğitim görecek olan öğrencilere görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için üretilmiş olan optik araç ve gereçleri uygun şekilde kullanabilmeyi öğretmektir.
Optisyenlerin maaşları kamu ve özel sağlık tesisleri arasında farklılık gösterir. Kamu kurumlarında çalışanlar, en düşük 3.800 TL, en yüksek 4.600 TL ve ortalama 4.000 TL maaş alırken; özel sektörde çalışanların maaşları 3.500 TL ile 5.400 TL arasında değişir.
Optisyenlik Bölümü Önü Açık mı
Optisyenlik mezunları, gözlük, kontakt lens, güneş gözlüğü ve diğer optik ürünlerin satışı, montajı ve bakımı konusunda uzmanlaşmışlardır. Bu nedenle, optisyenlik mezunlarına olan talep her zaman yüksek olmuştur ve gelecekte de yüksek olmaya devam edeceği öngörülmektedir.
Optisyenlik bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Optisyenlik bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Optisyenler gözlük yapan ve satan işletmelerde görev yaparlar. Çağdaş elektronik makine ve teçhizatla donatılmış Optisyenlik Programamızdan mezun olan öğrencilerimiz gözlükçü dükkanı açabilecek tek yetkili elemandır. Öğrencilerin sağlık durumu mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun yetiye sahip olmalıdır.
Optisyenlik programını başarı ile tamamlayanlar hali hazırda açık olan optik mağazalarda Mesul Müdür göreviyle çalışabileceği gibi kendilerine ait optik mağaza da açabilirler.
Optisyenlik bölümünü başarıyla tamamlamış olan kişiler; kendi gözlükçü dükkanını da rahatlıkla açma imkanına sahiptirler. Faaliyette olan her gözlükçü dükkanında optisyen çalıştırılması mecburidir.
Optisyen unvanı ile kendi optik mağazalarında, Optik mağazalarında mesul müdür olarak, Gözlük camı ve çerçevesi üretimi yapılan fabrikalarda, Optik gereçlerin ithalatının ve ihracatının yapıldığı firmalarda kariyer yapabilirler.
Yeni oluşturulan destek paketi nace kodlarına göre Gözlükçülük sektörünüde kapsıyor. 100.000.- TL Kredi veriliyor.
Optisyenlik Programından mezun olan öğrencilerimizin optisyenlik müesseselerinde, kontak lens üretim yerlerinde, refraksiyon hastanelerinde, optik araç ve gereç depolarında ve üniversitelerde tekniker olarak iş bulma imkânları vardır.
Eczacıda optik diploması olsa bile optik açması kanunen mümkün değil. Eczane ya da optikten birini tercih etmek zorunda.
Bayilik. Franchise/bayilik talepleriniz için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz. İlginize teşekkür ederiz.
Optisyenlik mezunları, gözlükçülerde, optik mağazalarda, göz hastanelerinde veya kontakt lens kliniklerinde çalışma imkanına sahiptirler. Göz muayenelerinde doktorların verdiği reçetelere göre, gözlük veya kontakt lens ölçümleri yapabilir ve uygun gözlük veya lenslerin uygulamasını gerçekleştirebilirler.
Optisyenlik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bir Optisyenlik müessesesinde staj yapmaları yasal zorunluluktur. Bu staj süresince kendilerine ödenecek ücret her yıl açıklanan asgari ücrete göre hesaplanıyor.
Optisyen olabilmek için meslek yüksekokullarının Optisyenlik ön lisans programlarından mezun olmak gereklidir. Optisyenler gözlük yapan ve satan işletmelerde mesul müdür olarak çalışabilirler. Optisyen ünvanı ile kendi optik mağazalarını açabilirler.
Optik sektöründe optisyenler, mağaza sahipleri ve satış elamanları birlikte bir ekip çalışması içerisindedir. Üniversitelerin Sağlık Meslek Yüksekokullarının Optisyenlik Programından mezun olmuş kişilere “Optisyen” denmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri